Φεστιβάλ / Βραβεία

«Αθήνα: Πόλεις κάτω από την πόλη»: Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους για μια «άλλη» πόλη

στα 10

Αστικά εναλλακτικά τοπία σε ένα φεστιβάλ από τους φοιτητές του Πάντειου Πανεπιστήμιου.

«Αθήνα: Πόλεις κάτω από την πόλη»: Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους για μια «άλλη» πόλη

Στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήριο Πολιτισμός ΙV: Κινηματογράφος, Ε.Μ.Π., οι φοιτητές του Πάντειου Πανεπιστήμιου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.

Το φεστιβάλ αυτό, με την ονομασία «Αθήνα: Πόλεις κάτω από την πόλη», είναι αφιερωμένο σε ταινίες που παρουσιάζουν ιστορίες αυτών που υπάρχουν εκτός των κυρίαρχων αφηγήσεων της πόλης. Ιστορίες που εκτυλίσσονται κάτω από την Αθήνα και αποδομούν την όποια εξευγενισμένη εικόνα της.

Ανάμεσά τους το θρυλικό «Ακρόπολις» της Εύας Στεφανή, τα «Καλιαρντά» της Πάολας Ρεβενιώτη, το «Κι Εγώ για Μένα» του Τζώρτζη Γρηγοράκη, το «Rosa Kairo» του Ζακ Σιμχά και εκπλήξεις από Νίκο Πάστρα, The Boy και άλλους.

πάντειο

10 ταινίες για ανθρώπους αυτής της πόλης που ανέκαθεν υπήρχαν έναντι όλων αυτών που προσπαθούν να τους τοποθετούν στο περιθώριο. Από μετανάστες και σεξεργάτες σε ΛΟΑΤΚΙ+, ψυχικά ασθενή, και άτομα με αναπηρία, άτομα τα οποία σπάνια απασχολούν την Ελληνική κινηματογραφική κοινή γνώμη θα έρθουν στο προσκήνιο σε ένα γεμάτο διήμερο αποκλειστικά για αυτό.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν παρουσία των σκηνοθετριών/σκηνοθετών τους, και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους θεατές.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται 11 και 12 Μαΐου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου Σάκη Καράγιωργα 2 με ελεύθερη είσοδο

πάντειο

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ στο Facebook, στο Instagram και στο event του Φεστιβάλ στο Facebook.