Industry

18 Απριλίου 1930: Η μέρα όπου δεν συνέβη απολύτως τίποτα

στα 10

Σαν σήμερα, πριν από παρά ένα 90 χρόνια, το ραδιόφωνο του BBC ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν ειδήσεις. Κι έβαλε μουσική.

18 Απριλίου 1930: Η μέρα όπου δεν συνέβη απολύτως τίποτα

Ηταν μεσοπόλεμος, το οικονομικό κραχ δεν είχε δείξει ακόμα το πρόσωπό του, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι «διεθνείς» ειδήσεις καθυστερούσαν να ταξιδέψουν από το ένα μέρος στο άλλο. Ο κόσμος ενημερωνόταν από τις εφημερίδες ή, για αμεσότερη πληροφόρηση, από τον «ασύρματο», το ραδιόφωνο που αποτελούσε το επίκεντρο ενός καφέ, μας παμπ, ή ενός σαλονιού. Το Ραδιόφωνο του BBC, συγκεκριμένα, ήταν νεοσύστατο, είχε ιδρυθεί το 1927, με γραφεία και στούντιο στο Λονδίνο.

Διαβάστε ακόμη: Εκλεισε τα... 126 χρόνια του το πρώτο στούντιο που έγινε ποτέ, από τον Τόμας Εντισον

Την Παρασκευή, 18 Απριλίου 1930, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του BBC radio ήταν προγραμματισμένο για τις 20.45, όπως κάθε βράδυ, για ένα τέταρτο. Ο εκφωνητής πήρε το λόγο, καλησπέρισε το κοινό κι ανακοίνωσε, «There is no news», δεν υπάρχουν ειδήσεις για σήμερα: για το υπόλοιπο των 15λεπτων ειδήσεων ακούστηκε πιάνο και, στη συνέχεια, το πρόγραμμα επέστρεψε στη μετάδοση του «Πέρσιβαλ» του Βάγκνερ από το Queen's Hall στο Λάνγκαμ Πλέις, στο Λονδίνο. Κι ο κόσμος συνέχισε τη ρουτίνα του.

Για περισσότερη... αλλόκοτη νοσταλγία, ρίξτε μια ματιά εδώ στο πρόγραμμα του ραδιοφώνου του BBC εκείνης της ημέρας, γεμάτο μουσική, αθλητικά, ποίηση και θρησκευτική λειτουργία!