Buzz

Advent Calendar: 10 Δεκεμβρίου 2016

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, ξαναζεί τα πιο ωραία του φιλιά. Στο σινεμά.

Advent Calendar: 10 Δεκεμβρίου 2016

Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2016

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα - δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Ηρθε η ώρα για το Flix Top Ten 2016: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Κάθε πρωί του Δεκεμβρίου, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σάς κάνει «δώρο» τα αξέχαστα κινηματογραφικά φιλιά: ερωτικά, λατρευτικά, κωμικά, συγκινητικά, στο στόμα ή αλλού, κλασικά ή όχι. Για 25 μέρες, το Flix σάς δίνει ένα φιλί και σάς φτιάχνει το κέφι, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

amour braque 607

Η ταινία - «L' amour braque» («Ερωτική Τρέλα») του Αντρέι Ζουλάφσκι, 1985 Η πρώτη συνάντηση του Ζουλάφσκι με τη Σοφί Μαρσό στην οθόνη ανέβασε μπόλικα εκατοστά τον πήχη του ερωτισμού στο σινεμά - και οδήγησε σε μια θυελλώδη σχέση και τρεις ακόμα ταινίες. Εμπνευσμένος, χωρίς αυτό να είναι εμφανές στην ταινία, από τον «Ηλίθιο» του Ντοστογιέφσκι, ο Ζουλάφσκι ακολουθεί τον Μίκι (Τσέκι Κάριο) που, μετά από μια πετυχημένη ληστεία, προσπαθεί να ξανακερδίσει το κορίτσι του, τη Μαρί. Γνωρίζει τον Λεόν (Φρανσίς Ιστέρ), που όλοι θεωρούν ηλίθιο κι ο οποίος ακολουθεί κατά πόδας τον Μίκι κι ερωτεύεται μοιραία τη Μαρί. «Εκμαιεύει από τους ηθοποιούς του πράγματα που ούτε οι ίδιοι δε γνωρίζουν ότι κρύβουν μέσα τους,» είχε πει η Μαρσό για τον Ζουλάφσκι. «Μερικές φορές αυτό πονάει, αλλά σίγουρα βγαίνεις αλλαγμένος από την εμπειρία.» Διαβάστε ακόμη: Ο Αντρέι Ζουλάφσκι ήξερε πως σημασία έχει μόνο να αγαπάς

Το φιλί Σε μια σκηνή ανάμεσα στην ταπείνωση, την απόγνωση και τη λατρεία, η Μαρί μακιγιάρει τον Λεόν ως «Αγιο Πνεύμα», του δένει τα πόδια σε μια καρέκλα, τον πετά στο ντιβάνι στα καμαρίνια του θεάτρου, ανεβαίνει πάνω του, τον φιλά και τον φτύνει στο στόμα. «Ετσι θα ξεχαστούμε για λίγο...»


amour braque gif


Περισσότερο Advent Calendar 2016

Κάντε μαζί μας τον απολογισμό του 2016