Buzz

Advent Calendar: 8 Δεκεμβρίου 2016

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, ξαναζεί τα πιο ωραία του φιλιά. Στο σινεμά.

Advent Calendar: 8 Δεκεμβρίου 2016

Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2016

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα - δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Ηρθε η ώρα για το Flix Top Ten 2016: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Κάθε πρωί του Δεκεμβρίου, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σάς κάνει «δώρο» τα αξέχαστα κινηματογραφικά φιλιά: ερωτικά, λατρευτικά, κωμικά, συγκινητικά, στο στόμα ή αλλού, κλασικά ή όχι. Για 25 μέρες, το Flix σάς δίνει ένα φιλί και σάς φτιάχνει το κέφι, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

a bout de souffle 607

Η ταινία - «À bout de souffle» («Με Κομμένη την Ανάσα»)του Ζαν-Λικ Γκοντάρ, 1960 Πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γκοντάρ, πρώτη γεύση διασημότητας για τον Ζαν-Πολ Μπελμοντό (σε μια εποχή όπου η Αμερικανίδα Τζιν Σίμπεργκ ήταν πολύ πιο δημοφιλής από εκείνον), πρώτα, καθοριστικά βήματα της νουβέλ βαγκ που έμελλε να αναστατώσει τα κινηματογραφικά πράγματα τη δεκαετία του '60. Ταυτόχρονα, ένα από τα ωραιότερα, πιο στιλάτα, πιο παιχνιδιάρικα και μαζί μελαγχολικά ρομάντζα στην ιστορία του σινεμά, καθώς ο απατεώνας Μισέλ, με ίνδαλμα τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ, αναζητά τον έρωτα και μια καλή κρυψώνα στη ζωή της Πατρίσια, που ελπίζει να γίνει δημοσιογράφος αλλά προς το παρόν πουλά τη New York Herald Tribune στους δρόμους του Παρισιού. Διαβάστε ακόμη: Ζαν-Λικ Γκοντάρ - Πρόκληση για την πρόκληση ή τα σοφά λόγια ενός συνειδητά «απόντος» διανοούμενου;

Το φιλί Ετσι φιλούνται οι άνθρωποι στο σύμπαν του Γκοντάρ: Εχοντας ήδη περάσει από το σινεμά ΜακΜαόν, την κορωνίδα της νουβέλ βαγκ, ο Μισέλ κι η Πατρίσια πηγαίνουν στον κινηματογράφο Ναπολεόν, στη λεωφόρο Στρατού. Στην οθόνει παίζει το «Westbound» του Μπαντ Μπέτικερ. Εμείς βλέπουμε το (κοντινό από απόσταση αναπνοής) φιλί του Μισέλ και της Πατρίσια. Κι ακούμε ποίηση, του Αραγκόν και του Απολινέρ. Ναι, δεν τους φτιάχνουν πια έτσι τους έρωτες στο σινεμά.


a bout de souffle gif


Περισσότερο Advent Calendar 2016

Κάντε μαζί μας τον απολογισμό του 2016