Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


myfff 2024 super drung

Λιώματα (Super-Bourrés | Super Drunk), Μπαστιάν Μιλό

Κρυμμένο κάτω από την επιφάνεια μιας εφηβικής κωμωδίας, τρυφερό πορτρέτο της αγροτικής ζωής στη Γαλλία, με τις διαφορές που προκύπτουν μεταξύ δύο φίλων στο κατώφλι της ενηλικίωσης.

H ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του MyFrenchFilmFestival

fright night

Νύχτα Τρόμου (Fright Night) του Γκρεγκ Γκιλέσπι

Ο τελειόφοιτος Τσάρλι Μπρούστερ νιώθει έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο! Ωστόσο, την ειδυλλιακή καθημερινότητά του στη γειτονιά, έρχεται να αναστατώσει η άφιξη του Τζέρι, ενός γοητευτικού όσο και μυστηριώδη ξένου. Μια σειρά από εξαιρετικά ασυνήθιστα συμβάντα, ωθούν τον Τσάρλι να παρακολουθήσει κρυφά το νέο του γείτονα, κάτι που θα τον οδηγήσει σε μια αναπάντεχη διαπίστωση: του Τζέρι, του αρέσει να δαγκώνει!

Η κωμωδία κι ο τρόμος δεν αθρίζουν πάντα ένα πετυχημένο αποτέλεσμα, αλλά σε αυτό το ρημέικ της ταινίας του Τομ Χόλαντ από τα '80ς, η συνταγή λειτουργεί. Κυρίως χάρη σε ένα εξαιρετικό καστ κι έναν ανέλπιστα ταιριαστό Κόλιν Φάρελ στον ρόλο του γοητευτικού πλην διψασμένου, βρικόλακα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

The Legend Of Zorro

Ο Θρύλος Του Ζορό (The Legend Of Zorro) του Μάρτιν Κάμπελ

Βρισκόμαστε στο 1850 και ο μασκοφόρος ήρωας απολαμβάνει πλέον μία ήσυχη οικογενειακή ζωή στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ ο μικρός του γιος, Χουάν, που είναι ήδη 10 ετών, δεν γνωρίζει τίποτα για την κρυφή ζωή του πατέρα του. Εξάλλου, ο Ζορό πρέπει να παραμείνει πιστός στην υπόσχεση που έχει δώσει στη σύζυγό του Ελένα (Κάθριν Ζέτα Τζόουνς), να ξεχάσει δηλαδή για πάντα τη δεύτερη μυστική του ταυτότητα και να ζήσει μία φυσιολογική ζωή, ως Αλεχάντρο ντε λα Βέγκα. Στην αντίθετη περίπτωση, ο μόνος δρόμος είναι ο χωρισμός τους. Τώρα, όμως, οι ίδιοι άνθρωποι που ήθελαν να εμποδίσουν την Καλιφόρνια να γίνει μία από τις πολιτείες των Η.Π.Α., ετοιμάζονται να αναλάβουν ξανά ενεργό δράση και να αλλάξουν για πάντα το ρου της ιστορίας. Ο Ζορό δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος, καθώς είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να τους σταματήσει. Όμως για να τους πολεμήσει θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με την ίδια του την οικογένεια.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.10 στο Mega

the majestic

Κινηματογράφος Majestic (The Majestic) του Φρανκ Ντάραμποντ

Την εποχή του Μακαρθισμού, ένας σεναριογράφος ο οποίος εξορίστηκε από το Χόλιγουντ για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, μπλέκεται σε ένα ατύχημα που του στερεί τη μνήμη. Όταν κάποια στιγμή εγκαθίσταται σε μια μικρή πόλη για βρει από την αρχή τα "πατήματά" του, οι κάτοικοι νομίζουν ότι πρόκειται για το χαμένο γιο του ιδιοκτήτη του μοναδικού σινεμά της πόλης, προκαλώντας μια ανατροπή μέσα στην κοινότητα αλλά και στην προσωπική του ζωή με την εμφάνιση μιας γυναίκας από το παρελθόν.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

man of integrity 607

Ενας Ακέραιος Ανθρωπος (Man of Integrity) του Μοχάμαντ Ρασούλοφ

Στην επαρχιακή πόλη του Βόρειου Ιράν όπου μετεγκαταστάθηκε από την Τεχεράνη μαζί με τη γυναίκα και τον μοναχογιό του, ο Ρεζά, εκτροφέας χρυσόψαρων, θα διαπιστώσει βαθμιαία πως η ακεραιότητά του δεν πιάνει δεκάρα μπροστά στην τοπική διαφθορά. Αν και έχει τη φάρμα του υποθηκευμένη, αρνείται την πρόταση ενός έτοιμου για δωροδοκία τραπεζικού υπαλλήλου να του σβήσει τα πρόστιμα, προτιμώντας να πουλήσει ακόμη και το αμάξι του για να ξεχρεώσει. Κι αφού αντιδρά στις βλέψεις μιας πανίσχυρης ιδιωτικής εταιρείας, που έχει τις τοπικές εξουσιαστικές Αρχές στο τσεπάκι της, να εξαγοράσει τη γη του, συμπλέκεται με τον αρχινονό της περιοχής και μπράβο της εταιρείας όταν του κλείνουν την παροχή νερού, μπαίνει πρόσκαιρα φυλακή για τον δήθεν τραυματισμό του, ενώ, μετά τον αφανισμό του ιχθυοτροφείου του, ξεκινά μια μάταιη πάλη να αποδείξει την ευθύνη της φίρμας. Ανίκανη να τον μεταπείσει, η στωική όσο και πραγματίστρια γυναίκα του θα χρησιμοποιήσει τη θέση της ως διευθύντρια του τοπικού σχολείου θηλέων μήπως και κινήσει κάποια νήματα. Ομως ο Ρεζά αρνείται πεισματικά να ενδώσει...

Σθεναρό δείγμα του σύγχρονου ιρανικού σινεμά που δείχνει να παραμένει εθνικό μέσα στις ειδολογικές του ακροβασίες. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Κανών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

the marvels

The Marvels της Νία ΝταΚόστα

H Κάρολ Ντάνβερς (aka Captain Marvel) έχει επανακτήσει την ταυτότητά της από τους τυραννικούς Κρι και έχει πάρει και την εκδίκησή της από την Υπέρτατη Νοημοσύνη. Αλλά οι επιπτώσεις των πράξεων την έχουν φορτώσει με μεγάλες ευθύνες. Οταν τα καθήκοντα της την οδηγούν σε μία ανωμαλία στο γαλαξία που συνδέεται με τους Κρι, οι δυνάμεις της μπερδεύονται με αυτές της μεγαλύτερης θαυμάστρια της, Καμάλα Καν, γνωστής κι ως Ms. Marvel, αλλά και της ανιψιάς της, Κάπτεν Μόνικα Ράμπο, αστροναύτη για την S.A.B.E.R. Αυτή η απρόσμενη ομάδα με το όνομα The Marvels, θα μάθει να δουλεύει μαζί, σε αρμονία, με στόχο τη σωτηρία του σύμπαντος.

Οι ταινίες της Marvel δεν είναι όπως πριν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

The Virgin Spring 607

Η Πηγή των Παρθένων (Jungfrukällan / The Virgin Spring) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Μια νεαρή κοπέλα, μια παρθένα με αγνή και άδολη ψυχή, πηγαίνει μαζί με την ζηλιάρα, παγανίστρια και έγκυο υπηρέτριά της να παραδώσει κεριά στην εκκλησία, κάτι που σύμφωνα με το τοπικό έθιμο, μόνο μια παρθένα μπορεί να το κάνει. Όμως, ο ναός βρίσκεται αρκετά μακριά από το αγρόκτημα της οικογένειάς της, ο δρόμος της είναι μακρύς, και κάποια στιγμή συναντά τρια άτομα, που στην αρχή νομίζει πως είναι απλώς κάποιοι άκακοι βοσκοί. Αν και η νεαρή μοιράζεται μαζί τους το φαγητό της, οι τρεις άντρες της επιτίθενται, την βιάζουν και την σκοτώνουν.

Το αριστούργημα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, τελευταία ταινία της πρώτης του περιόδου, που μέσα από την ανατριχιαστική λιτότητα μιας παραβολής μιλάει με τον πιο καίριο και διαχρονικό τρόπο για το τέλος της αθωότητας και την αρχή του μοντέρνου κόσμου. Οσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

σώσε με

Σώσε με

Σε σκηνοθεσία του Πιέρρου Ανδρακάκου και σενάριο των Δημήτρη Σίμου, Πιέρρου Ανδρακάκου και Βαγγέλη Νάση, μια μοναχική καλλιτέχνις ξυλογλυπτικής, η Νικόλ Πομάνου επιστρέφει στο χωριό της στην Κομοτηνή, για να συναντήσει την οικογένειά της στο μνημόσυνο του πατέρα της. Την επόμενη μέρα της άφιξής της, η μικρότερη αδελφή της, η Αλκηστη, εξαφανίζεται. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, η αστυνόμος Δέσποινα Λουκίδη φτάνει στην Κομοτηνή για να αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας. Το πτώμα της ανακαλύπτεται στο Εθνικό Πάρκο Θράκης. Από το θύμα έχουν αφαιρεθεί τα μάτια. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix

the artist 607

The Artist του Μισέλ Χαζαναβίσιους

1927 στο Χόλιγουντ, ο λαμπερός και αυτάρεσκος Ζορζ Βαλεντίν, ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του βωβού κινηματογράφου, αρχίζει να συνειδητοποιεί πως η έλευση του ήχου θα σημάνει αναπόφευκτα το τέλος της καριέρας του. Την ίδια στιγμή, η Πέπι Μίλερ, μια χαριτωμένη όσο και φιλόδοξη στάρλετ, την οποία ο Βαλεντίν βοήθησε στα πρώτα της βήματα, θα αρπάξει την ευκαιρία να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, όταν, εντελώς αναπάντεχα, θα βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας ως μία από τις πιο υποσχόμενες εκπροσώπους του ομιλούντος κινηματογράφου. Άραγε, πόσο εύκολο πλέον είναι να διατηρηθεί μια ειλικρινής σχέση ανάμεσά τους;

Τέσσερα βραβεία κριτικών ενώσεων, έξι υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες, εγγύηση ότι θα σαρώσει και τα Οσκαρ. Η ταινία-φαινόμενο της χρονιάς είναι μία ασπρόμαυρη, βωβή, ηχηρή έκπληξη από τη Γαλλία! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix