Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 30 Απριλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 30 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


dog

Dog της Γιάννας Αμερικάνου

Ο Δημήτρης, στα πρόθυρα της ενηλικίωσης, αλλά μέσα του ακόμα παιδί, έχει χτίσει έναν μύθο γύρω από τον απόντα πατέρα του, που βρίσκεται για χρόνια στη φυλακή. Όταν ο τελευταίος αποφυλακίζεται, το όνειρο του Δημήτρη για οικογενειακή ευτυχία καταρρέει, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με μια πρωτοφανή μορφή βίας.

H ταινία προβάλλεται στις 23.10 στην ΕΡΤ 2

The Da Vinci Code

Κώδικας Da Vinci (The Da Vinci Code) του Ρον Χάουαρντ

Eνας φόνος στο Λούβρο και ένας μυστικός κώδικας αποτυπωμένος στον πίνακα της Μόνα Λίζα, οδηγούν τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον και την κρυπτολόγο Σοφί Νεβό στα ίχνη μιας κρυφής οργάνωσης που κατέχει ένα μυστικό σχετικά με την καταγωγή της Χριστιανικής θρησκείας. 'Ενα μυστικό που κρατήθηκε καλά κρυμμένο επί 2.000 χρόνια αποκαλύπτεται σταδιακά μέσα από ένα ανελέητο κυνηγητό ανάμεσα σε σύμβολα, αναγραμματισμούς μνημεία και κρυπτόλεξα!

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Mega

zodiac

Zodiac του Ντέιβιντ Φίντσερ

Ενας serial killer, δρα στο Σαν Φρανσίσκο, παραπλανά με επιτυχία τις αστυνομικές αρχές με τους περίπλοκους γρίφους του και αυτοαποκαλείται «Ζόντιακ». Παράλληλα, ο Ρόμπερτ Γκρέισμιθ είναι καρτουνίστας, που εργάζεται στην εφημερίδα «San Fransisco Chronicle». Η γνωριμία του με τον Πολ Έιβερι, αστυνομικό ρεπόρτερ με αδυναμία στο... ποτό, είναι καταλυτική καθώς οι δυο τους έχουν ένα κοινό στόχο: να ανακαλύψουν την ταυτότητα του Ζόντιακ. Μια υπόθεση που γίνεται εμμονή για τον Γκρέισμιθ, καθώς σταδιακά απομακρύνεται από την οικογένειά του και ακολουθεί τα χνάρια του δολοφόνου.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Star

state of play

Η Κατάσταση των Πραγμάτων (State of Play) του Κέβιν Μακντόναλντ

Όταν η ερωμένη του βρίσκεται νεκρή, ο βουλευτής Στίβεν Κόλινς (Μπεν Άφλεκ) προσπαθεί απεγνωσμένα να προστατεύσει το όνομα και την καριέρα του. Καθώς οι δημοσιογράφοι Καλ (Ράσελ Κρόου) και Ντέλα (Ρέιτσελ ΜακΆνταμς) ερευνούν περαιτέρω, αποκαλύπτουν έναν περίπλοκο ιστό ψεμάτων που εκτείνεται μέχρι τα υψηλότερα επίπεδα εξουσίας.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 3

the whaler boy 607

Το Ταξίδι της Φάλαινας (The Whaler Boy) του Φίλιπ Γιούριεφ

Βερίγγειος Πορθμός, εκεί όπου η Ρωσία συναντά την Αλάσκα, σε ένα χωριό φαλαινοθήρων, όπου οι άνδρες καταφεύγουν στο online chat με κάμερα. Το παράδειγμά τους ακολουθεί ο Λέσκα, ένας άβγαλτος δεκαπεντάχρονος, που ερωτεύεται ένα κορίτσι από το Ντιτρόιτ. Οταν βρίσκει την «αγαπημένη» του να συνομιλεί με κάποιον άλλο, θολωμένος από τη ζήλεια, ο Λέσκα ξεκινά μια αδιανόητη οδύσσεια. Στο συμβολικό σημείο όπου σμίγουν παρελθόν και μέλλον, αυτή η τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης απηχεί την ταραχή της νιότης και τον παλμό της πρώτης αγάπης.

Το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Βενετίας ντεμπούτο, που άνοιξε το 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - μια ιστορία που θα μπορούσε εύκολα να γλιστρήσει στις ευκολίες μιας τυπικής ταινίας ενηλικίωσης, ή μιας «εξωτικής εθνογραφίας», βρίσκει τον απόλυτα σωστό τόνο και ύφος και μεγεθύνει το «μικρό» της περιεχόμενο σε κάτι μεγαλύτερο, ουσιώδες, τρυφερό κι αστείο και συναισθηματικά δυνατό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

love and death

Love and Death

Τέξας, 1980. Δυο ζευγάρια χαίρονται την εξοχή και τις ανέμελες στιγμές, μέχρι που κάποιος σηκώνει ένα τσεκούρι.

Και αυτό είναι ό,τι χρειάζετε να γνωρίζετε για το «Love and Death» της HBO που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία δολοφονίας που είχε αφήσει έντονο το στίγμα της πίσω τη δεκαετία του '80 και τώρα φτάνει στη συσκευασία μιας μίνι-σειράς 6 επεισοδίων, με δημιουργό και σεναριογράφο τον Ντέιβιντ Ε. Κέλεϊ του, ανάμεσα σε πολλά, «Big Little Lies», και σκηνοθετημένα από την βραβευμένη με Emmy για τα «Mad Men» και «Homeland» Λέσλι Λίνκα Γκλάτερ.

Στη σειρά πρωταγωνιστεί η «πείθει σε ό,τι μεταμορφώνεται» Ελίζαμπεθ Ολσεν και η «ήρεμη δύναμη» που ακούει στο όνομα Τζέσε Πλέμονς (θυμηείτε τον από τη σειρά «Fargo» αλλά και την υποψηφιότητά του για Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου στο «The Power of the Dog» της Τζέιν Κάμπιον», βάζοντας υποψηφιότητα για ένα από τα τηλεοπτικά «ζευγάρια» που θα συζητηθούν φέτος, σχεδόν όσο και η μακάβρια, αστεία, συνταρακτική ιστορία την οποία ζωντανεύουν.

H σειρά ξεκινά να προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV