Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Ευδοκία

Ευδοκία του Αλέξη Δαμιανού

Ένας λοχίας και μια πόρνη γνωρίζονται κι ερωτεύονται. Δεμένοι με μια κοινή μοίρα που τους ορίζει, οι δύο εραστές εξεγείρονται ενάντια σ’ ένα πιο ισχυρό απ’ αυτούς σύστημα και συντρίβονται, όπως στην κλασική τραγωδία. Ρεαλισμός, σκληρό φως, γυμνά τοπία. Η πόλη της Ευδοκίας έχει φτωχογειτονιές, άδεια σοκάκια και χωράφια, ενώ η ίδια θέλει να ζήσει και να αγαπηθεί ελεύθερα. Όμως, οι ήρωες της ταινίας ζουν σε έναν κόσμο σκληρό, όπου το παράλογο και η εκμετάλλευση αποτελούν βασικό στοιχείο της καθημερινότητας.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 2

Mrs.Doubtfire

Κυρία Ντάμφαϊερ (Mrs.Doubtfire) του Κρις Κολόμπους

Ο Ντάνιελ Χίλαρντ ,ένας κωμικός ηθοποιός με αυθόρμητο χαρακτήρα αναγκάζεται να μετακομίσει σε νέα οικία και να βρει σταθερή εργασία, αφού η σύζυγος του Μιράντα κάνει αίτηση διαζυγίου. Αποκαρδιωμένος από το γεγονός πως θα πρέπει να βλέπει τα τρία του παιδιά κάθε Σαββατοκύριακο, ο Ντάνιελ αποφασίζει να μεταμφιεστεί σε οικιακή βοηθό και να εργαστεί για τη Μιράντα. Με τη βοήθεια του αδελφού του, αλλάζει την όψη του προσώπου τοποθετώντας προσθετικά από καουτσούκ, ενώ το ταλέντο του στην υποκριτική τον βοηθά να υιοθετήσει προσωπικότητα ηλικιωμένης, Αγγλίδας γκουβερνάντας. Αφού καταφέρνει να προσληφθεί, κρατά μυστική την ταυτότητα του από τα παιδιά του και προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα να παραγκωνίσει τον νέο σύντροφο της Μιράντα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στον ΑΝΤ1

The Iron Giant 607

Σιδερένιος Γίγαντας (Iron Giant) του Μπραντ Μπερντ

Το μόνο που επιθυμεί ο 9χρονος Χόγκαρθ είναι να σκαρφίζεται συνεχώς ιστορίες με εισβολές εξωγήινων στη Γη. Μια μέρα, όμως, τυχαίνει να ακούσει έναν ψαρά να πληροφορεί τους φίλους του πως είδε ένα πανύψηλο ρομπότ να πέφτει από τον ουρανό μέσα στη γειτονική λίμνη. Ο Χόγκαρθ δεν αργεί να φτάσει εκεί, να ανακαλύψει το ρομπότ και να το βγάλει από τη λίμνη ενώ ο Ντιν, φίλος του Χόγκαρθ και γλύπτης αναλαμβάνει να κρύψει το παράξενο αυτό εύρημα στην αποθήκη του. Σύντομα, στη μικρή πόλη καταφθάνει ο Κεντ Μάνσλεϊ, κυβερνητικός πράκτορας, που πληροφορήθηκε για την ύπαρξη του ρομπότ και τώρα θέλει να το βγάλει από τη μέση. Εν τω μεταξύ, ο Χόγκαρθ και το ρομπότ, που του αρέσει να τρώει μεταλλικά αντικείμενα, γίνονται καλοί φίλοι.

Η ταινία προβάλλεται στις 11.10 στο Star

When Harry Met Sally 607

Οταν ο Χάρι Γνώρισε τη Σάλι (When Harry Met Sally) του Ρομπ Ράινερ

Ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι όταν αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο του Σικάγο και εκείνη προσφέρθηκε να τον πάει μέχρι τη Νέα Υόρκη. Τα χρόνια περνάνε και τους βλέπουμε να ψάχνουν για την αγάπη και να απογοητεύονται κάθε φορά, ενώ κατά έναν περίεργο τρόπο οι δυο τους συναντιούνται ξανά και ξανά. Τελικά, δημιουργείται μεταξύ τους μια στενή φιλία και αρέσει και στους δύο το ότι έχουν έναν φίλο του αντίθετου φύλου. Όμως, σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ερώτημα αν ένας άντρας και μια γυναίκα μπορούν να είναι πραγματικοί φίλοι χωρίς το σεξ να μπαίνει στη μέση. Η κλασική κι αξεπέραστη ρομαντική κομεντί του Ρομπ Ράινερ σε σενάριο της Νόρα Εφρον με τον Μπίλι Κρίσταλ και την Μεγκ Ράιαν. Αν δεν έχετε μπει ακόμη σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα, να η ευκαιρία σας.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον ΑΝΤ1

fabelmans

The Fabelmans του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Νιου Τζέρσει, 1952. Μία παγωμένη νύχτα, ο Μπερτ και η Μίτζι Φέιμπελμαν παίρνουν τον μικρό γιο τους Σάμι για να δει την πρώτη του ταινία στο σινεμά της γειτονιάς. Κουρνιασμένος στην ασφάλεια της αγκαλιάς του μπαμπά και της μαμάς, ο Σάμι μαγεύεται, τρομάζει και συγκλονίζεται με το «The Greatest Show on Earth» του Σεσίλ Μπ. ΝτεΜίλ. Ειδικά η σκηνή της σύγκρουσης του τρένου αποτυπώνεται μέσα του, τον κάνει να πετάγεται τα βράδια από το κρεβάτι του. Ο εφυιής (και λίγο νερντ) μηχανικός Μπερτ θα εξηγήσει πρακτικά, επιστημονικά, στον πιτσιρικά πώς τα 24 καρέ φιλμ το δευτερόλεπτο δημιουργούν την ψευδαίσθηση αλήθειας. Η καλλιτέχνης, πιανίστρια, γεμάτη ενσυναίσθηση Μίτζι θα τον κοιτάξει απλώς στα μάτια και θα του πει: «οι ταινίες είναι όνειρα που κανείς ποτέ δεν ξεχνάει». Και κάπως έτσι ο Σάμι ερωτεύεται το σινεμά.

Με αυτή την ημιαυτοβιογραφική κατάθεση ψυχής για την επουλωτική δύναμη του σινεμά, ο Σπίλμπεργκ αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος, ο ικανότερος, ο πιο τίμιος κινηματογραφικός παραμυθάς της blockbuster γενιάς μας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

le proces

Η Δίκη (Le Proces) του Ορσον Γουέλς

Ο Τζόζεφ Κ. κοιμάται γαλήνιος στο κρεβάτι του, όταν εισβάλλουν στην κάμαρά του δύο άντρες, πιθανώς αστυνομικοί, που τον πληροφορούν πως είναι υπόδικος για κάποια κατηγορία που δεν έχουν το ελεύθερο να του αποκαλύψουν. Στη διάρκεια των ανακρίσεων, -που θα διεξάγονται εκτός ωραρίου εργασίας του,- θα πρέπει να θεωρεί πως έχει συλληφθεί, αν και θα συνεχίσει να πηγαίνει στο γραφείο του και να ζει την καθημερινότητά του όπως και πριν, με τη σκιά της αδιευκρίνιστης κατηγορίας να κρέμεται συνεχώς από πάνω του, σαν μια αόριστη, σχεδόν μεταφυσική, απειλή. Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Φράντς Κάφκα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 3

Alice in the Cities 607

Η Αλίκη στις Πόλεις (Alice in the Cities) του Βιμ Βέντερς

Νέα Υόρκη. Για την ταινία είναι η πόλη-αφετηρία, αλλά για το σύμπαν του Φίλιπ, του 35χρονου ήρωα, μάλλον ο βαλτωμένος τερματισμός. Ο γερμανικής καταγωγής συγγραφέας είχε έρθει στη 70s Αμερική για να ζήσει την περιπέτεια. Την τυχοδιωκτική περιπλάνηση που οδηγεί στην έμπνευση, στην τέχνη, στο «όνειρο». Δεν βρήκε τίποτα. Η ανατολική ακτή τον ξέβρασε στην πολύβουη φανταχτερή μητρόπολη, στην πόλη όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Ασπρόμαυρο ταξίδι δρόμου, με τον Βιμ Βέντερς να ιχνηλατεί χαμένες πατρίδες και να βρίσκει τον προορισμό του με πυξίδα την καρδιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο more.gr