Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 10 Ιουνίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 10 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Birds of Passage

Αποδημητικά Πουλιά (Birds of Passage) των Σίρο Γκέρα και Κριστίνα Γκαλέγκο

H ιστορία, χωρισμένη σε πέντε τραγούδια, ανοίγει σε ομόκεντρους κύκλους όπου, μέσα τους, μια πολυμελής οικογένεια συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο οι ιθαγενείς της φυλής Γουάγιου που κατοικούν στη χερσόνησο Λα Γκουαχίρα στην Κολομβία, έγιναν ηθελημένα και άθελά τους ταυτόχρονα, τα πιόνια ενός αδίστακτου εμπορίου ναρκωτικών, κατακερματίζοντας με τον πιο βίαιο τρόπο την ενότητα της παράδοσης και των ηθικών αρχών που υπήρξαν οι θεμέλιοι λίθοι της επιβίωσής τους.

Ο Κολομβιανός σκηνοθέτης του «Στην Αγκαλιά του Φιδιού» επιστρέφει σε ένα τόπο όπου συγκρούονται η παράδοση με τη νέα εποχή, η ηθική με τη διαφθορά, με ένα σινεμά που νιώθεις ότι έχεις ξαναδεί αν και προσπαθεί να μην μοιάζει με τίποτα που έχεις ξαναδεί. Επίσημο άνοιγμα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών, επίσημη υποβολή της Κολομβίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

the kingsman

Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία (Kingsman: The Secret Service) του Μάθιου Βον

Oταν ο πατέρας του πεντάχρονου Γκάρι “Έγκσι” Ανουίν θυσιάσει τη ζωή του, εν ώρα υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια μιας απόρρητης στρατιωτικής άσκησης, η οικογένειά του θα λάβει ένα ασυνήθιστο μετάλλιο. Το μετάλλιο αυτό συνοδεύεται από έναν τηλεφωνικό αριθμό τον οποίον ο Έγκσι και η οικογένειά του θα πρέπει να καλέσουν μόνο όταν χρειαστούν κάποια πολύ σημαντική χάρη. Δεκαεφτά χρόνια αργότερα, ο νεαρός αλητάκος που παράτησε πλέον το σχολείο και ζει με τη μητέρα του βρίσκεται σε αδιέξοδο. Μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία, για επικίνδυνη οδήγηση με κλεμμένο αυτοκίνητο, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το μετάλλιό του προκειμένου να καταφέρει να βγει από τη φυλακή. Έτσι θα έρθει, για πρώτη φορά στη ζωή του, ενώπιος ενωπίω με τον Χάρι Χάρτ (Κόλιν Φερθ), έναν γλυκύτατο τζέντλεμαν και απόλυτα κομψό κατάσκοπο που σπεύδει να τον απελευθερώσει επειδή τυγχάνει να χρωστάει, ο ίδιος, τη ζωή του στον σπουδαίο πατέρα του.

Ξεχάστε τις βαρετές κατασκοπικές περιπέτειες. Ο Μάθιου Βον του «Kick-Ass» παραδίδει μια απενοχοποιημένα απολαυστική κινηματογραφική διασκευή του κόμικ του Μάρκ Μίλαρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Star

shower boys

Αγόρια στο Ντους (Shower Boys) του Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ

Μετά από έναν έντονο αγώνα προπόνησης με την ομάδα, οι δωδεκάχρονοι Βίγκο και Νοέλ επιστρέφουν στο σπίτι και τσεκάρουν ο ένας τα όρια και την αρρενωπότητα του άλλου. Το βίαιο σταμάτημα ενός αθώου παιχνιδιού φέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα τι επιτρέπεται και τι όχι σε μια ανδρική φιλία.

Η πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους από τη Σουηδία που έγινε σε μία μέρα γνωστή στην Ελλάδα για όλους τους λάθους λόγους, εξερευνά γενναία τις νόρμες της αρρενωπότητας και χρησιμοποιείται καθημερινά σε εκπαιδευτικές πλατφόρμες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία μικρού μήκους είναι διαθέσιμη στο Cinobo

risky business

Οι Πονηρές Μπίζνες Ενός Πρωτάρη (Risky Business) του Πολ Μπρίκμαν

Ο Τζόελ Γκούντσεν είναι ένας επιμελής δεκαεφτάχρονος μαθητής, που κατοικεί με τους γονείς του σε ένα προάστιο του Σικάγο. Οι γονείς του είναι πολύ περήφανοι γι'αυτόν, τον εμπιστεύονται και βλέπουν στο πρόσωπό του έναν μελλοντικό επιτυχημένο επιχειρηματία. Ο Τζόελ, όμως, αποφασίζει ότι έφτασε ο καιρός να κάνει μια αλλαγή... Όταν, οι γονείς του φεύγουν για μερικές μέρες και τον αφήνουν μόνο, ο νεαρός αρχίζει να «αξιοποιεί» την ελευθερία του. Πρώτα κάνει μια επιδρομή στην κάβα του σπιτιού, μετά παίρνει την Πόρσε του μπαμπά και ύστερα αποφασίζει να περάσει μια νύχτα πάθους με μια πόρνη, τη Λάνα. Η κατάσταση κάποια στιγμή θα ξεφύγει από τα χέρια του και ο Τζόελ θα συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Star

copycat

Μοντέλο Για Φόνο (Copycat) του Τζον Αμιελ

Μια ντετέκτιβ του εγκληματολογικού και μια ψυχολόγος ειδικευμένη στους κατά συρροή δολοφόνους, προσπαθούν να παγιδέψουν έναν ψυχοπαθή που αντιγράφει τους φόνους διάσημων εγκληματιών σπέρνοντας τον φόβο και τον πανικό στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο.

Η ταινία προβάλλεται στις 03.00 στο Open

Avatar: The Way of Water

Avatar: The Way of Water του Τζέιμς Κάμερον

Η ταινία ακολουθεί τον Τζέικ Σάλι ο οποίος ζει με την νέα του οικογένεια στον πλανήτη Πανδώρα, όταν μία απειλή από το παρελθόν επιστρέφει για να αποτελειώσει ό,τι ξεκίνησε κάποτε. Ο Τζέικ τώρα πρέπει να συνεργαστεί με τον στρατό των Νά’βι για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό και να προστατέψουν τον πλανήτη τους.

Το «Avatar: The Way of Water» είναι μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία. Ταυτόχρονα και μια επίκαιρη όσο και διαχρονική υπενθύμιση του τι μπορεί να κάνει το σινεμά όταν τολμά να ονειρεύεται. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

ακοε

ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η Ιστορία Μιας Επανάστασης (Να κοιμάμαι στο στήθος του…) του Σήφη Βαρδάκη

Το ντοκιμαντέρ του Σήφη Βαρδάκη έρχεται με το βάρος της πρώτης ταινίας στην ελληνική φιλμογραφία που αρχειοθετεί την ιστορία του ΑΚΟΕ (Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλοφίλων Ελλάδος), τοποθετώντας τον παραπάνω «λογικό» παραλογισμό στις σωστές του βάσεις. Κυρίως επειδή αντιλαμβάνεται σοφά το βάρος της «πρώτης φοράς» όχι ως πρώτη ύλη για μια βαρυσήμαντη ιστορική δήλωση, αλλά ως μια τεράστια ευκαιρία για να μοιραστεί μαζί με τη γενιά που το έζησε, την επόμενη και αυτές που θα ακολουθήσουν μια άγνωστη συναρπαστική στιγμή από αυτές που αλλάζουν τον κόσμο.

Το ντοκιμαντέρ του Ιωσήφ Βαρδάκη αρχειοθετεί την ιστορία του ΑΚΟΕ σε μια πολύτιμη στιγμή τεκμηρίωσης μιας επανάστασης που τώρα μπορεί επιτέλους να πει το όνομά της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

To σημαντικό και συγκινητικό ντοκιμαντέρ του Ιωσήφ Βαρδάκη διαθέσιμο στο Vodafone TV