Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 25 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 25 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Lacombe, Lucien

Επώνυμο: Λακόμπ, Ονομα: Λισιέν (Lacombe, Lucien) του Λουί Μαλ

Καλοκαίρι του 1944. Σε μια μικρή πόλη της νοτιοδυτικής Γαλλίας, ο 18χρονος Λισιέν ζητά να στρατολογηθεί στην Αντίσταση, επιδιώκοντας τη δράση αλλά χωρίς να έχει ξεκάθαρη συνείδηση για το τι ακριβώς συμβαίνει γύρω του. Όταν απορρίπτεται λόγω νεαρής ηλικίας, θα αντιδράσει προσεγγίζοντας την Γκεστάπο. Μεθυσμένος από την αίσθηση εξουσίας που γεύεται, θα αρχίσει να καταδίδει τους συμπατριώτες του.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

the last full measure

The Last Full Measure του Τοντ Ρόμπινσον

H ταινία ακολουθεί την ιστορία του βετεράνου από τον πόλεμο του Βιετνάμ, Γουίλιαμ Πιτσενμπάργκερ, που ήταν ιατρός της πολεμικής αεροπορίας και έσωσε πάνω από 60 άτομα. Κατά την διάρκεια μιας αποστολής στις 11 Απριλίου 1966 του προσφέρθηκε να φύγει με ελικόπτερο από ένα σημείο που ήταν γεμάτο φωτιές, ωστόσο έμεινε για να σώσει τους στρατιώτες του. 32 χρόνια αργότερα ο υπάλληλος του Πενταγώνου Σκοτ Χόφμαν μαθαίνει ότι τελικά τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Lady Gaga A Star is Born MAIN

Ενα Αστέρι Γεννιέται (A Star is Born) του Μπράντλεϊ Κούπερ

Ο Τζάκσον Μέιν, ένας φτασμένος, αλλά αυτοκαταστροφικός και αλκοολικός αστέρας της country μουσικής, θα ανακαλύψει τυχαία στο διάλειμμα της περιοδείας του την Αλι, μια άσημη σερβιτόρα με όνειρα καριέρας στο τραγούδι, και εντυπωσιασμένος από το εκρηκτικό της ταλέντο θα την ερωτευτεί και θα τη βοηθήσει να γίνει διάσημη, όμως οι προσωπικοί του δαίμονες και οι απαιτήσεις του χώρου του θεάματος θα οδηγήσουν αυτόν τον έρωτα στην αναπόφευκτη κρίση και στην τραγική κορύφωση.

Το τρίτο remake της διαχρονικής και αξεπέραστης ιστορίας ενός καταδικασμένου έρωτα στον λαμπερό κόσμο του θεάματος αποκαλύπτει το σκηνοθετικό ταλέντο του Μπράντλεϊ Κούπερ και –κυρίως- επανασυστήνει θριαμβευτικά τη Lady Gaga ως κινηματογραφική πρωταγωνίστρια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Star

apocalypto

Apocalypto του Μελ Γκίμπσον

«Πάνω απ όλα και πριν απ΄ όλα το Apocalypto είναι μια ταινία δράσης» λέει ο Μέλ Γκίμπσον για το αιματηρό του έπος που διαδραματίζεται στην εποχή των Μάγια, μιλά την διάλεκτο τους και χρησιμοποιεί αποκλειστικά ερασιτέχνες ηθοποιούς.Το Apocalypto σίγουρα δεν είναι για τις ευαίσθητες κράσεις καθώς στις δυο ώρες της διάρκειάς του, το αίμα κυλά άφθονο και οι εικόνες είναι συχνά πολύ σκληρές. Η ταινία του Γκίμπσον μπορεί να δείχνει καρδιές να χτυπούν έξω από στήθη, ή ένα πρόσωπο να κατασπαράζεται από έναν ιαγουάρο, όμως οι εικόνες έχουν θέση στην αφήγηση, αποτελούν έναν ενδιαφέροντα τρόπο για να κατανοήσουμε την εποχή, τον τρόπο που βλέπουν την ζωή και την νοοτροπία τους απέναντι στον θάνατο, άνθρωποι για τους οποίους γνωρίζουμε ελάχιστα. Η ουσία βεβαίως βρίσκεται στον ρυθμό και την ένταση αφού το φιλμ ενορχηστρώνει ένα ασταμάτητο κυνηγητό που παρακολουθείται με κομμένη την ανάσα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ΣKΑΪ

shopgirl

Ενα Κορίτσι Για Δυο (Shopgirl) του Ανάντ Τάκερ

Η Μίραμπελ Μπάτερσφιλντ έρχεται στο Λος Άντζελες από το Βερμόντ, περιμένοντας πως εδώ θα βρει τη ζωή που λαχταράει. Μετά από μήνες, γνωρίζει τον Τζέρεμι, έναν εκκεντρικό και άφραγκο επίδοξο καλλιτέχνη, που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται σ’ αυτό που ζητάει. Ταυτόχρονα σχεδόν, συναντά τον επιτυχημένο, μεσήλικα Ρέι, που είναι πρόθυμος να της προσφέρει όλα όσα ονειρεύεται, αλλά δεν είναι διατεθειμένος να δεσμευτεί σε μία ουσιαστική, αποκλειστική σχέση. Αν και δεν δίστασε να απορρίψει τον Τζέρεμι, η Μίραμπελ δεν βρίσκει τη δύναμη να απομακρυνθεί οριστικά από τον Ρέι. Θα ισχύσει το ίδιο όταν επανεμφανιστεί στη ζωή της ο Τζέρεμι, αλλαγμένος, αλλά πάντα έτοιμος να της δώσει τη στοργή, που δεν είναι σε θέση να της προσφέρει ο εραστής της;

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 3

the name of the rose

Το Ονομα του Ρόδου (The Name of the Rose) του Ζαν-Ζακ Ανό

Ο μοναχός Ουίλιαμ του Μπάσκερβιλ, επισκέπτεται μαζί με τον μικρό νεόφυτο του, ένα Βενεδικτιανό μοναστήρι για ένα συνέδριο με «ετοιμοπόλεμους» κληρικούς. Ο φόνος και η ίντριγκα βασιλεύουν όταν μυστηριώδεις θάνατοι συνεχίζουν να προκύπτουν μέσα σε συνθήκες που θυμίζουν σκηνικό αποκάλυψης.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

first swim

Πρώτο Μπάνιο του Αλέξανδρου Κωστόπουλου

Μια οικογένεια πηγαίνει για μπάνιο την τελευταία μέρα των καλοκαιρινών διακοπών. Η μικρή Μαργαρίτα θέλει να κολυμπήσει για πρώτη φορά χωρίς μπρατσάκια, αλλά οι γονείς της προσπαθούν να το αναβάλλουν για το επόμενο καλοκαίρι. Μια αλληγορία για τη στάση των δυτικών κοινωνιών απέναντι στο μεταναστευτικό ζήτημα.

H ταινία μικρού μήκους είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

great expectations

Μεγάλες Προσδοκίες (Great Expectations)

Η σειρά αναφέρεται στον Πιπ ένα ορφανό δεκάχρονο αγόρι, ο οποίος προέρχεται από την εργατική τάξη, βοηθά έναν κατάδικο να δραπετεύσει. Ένα χρόνο μετά, θα πιάσει δουλειά στο σπίτι της εκκεντρικής κυρίας Χάβισαμ, μια ντόπια γυναίκα της υψηλής κοινωνίας, η οποία ζει στην απομόνωση από τότε που την εγκατέλειψαν, πριν από 30 χρόνια. Τις ελεύθερες του ώρες τις περνά παίζοντας με την όμορφη Εστέλα, με την οποία είναι κρυφά ερωτευμένος. Δέκα χρόνια αργότερα, ο Πίπ μαθαίνει ότι έχει κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία, από έναν άγνωστο ευεργέτη, κάτι το οποίο θα τον αναγκάσει να εγκαταλείψει τη δουλειά του και να μετακομίσει στο Λονδίνο. Τα παιδικά του όνειρα αρχίζουν να εκπληρώνονται και ως τζέντλεμαν πλέον κινείται μέσα στη λονδρέζικη κοινωνία, χρησιμοποιώντας την πρωτόγνωρη θέση του για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την εντυπωσιακή Εστέλα… μια ανεκπλήρωτη φαντασίωση! Τον τίτλο θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κανείς ειρωνικό, καθώς ο Πιπ θα ανακαλύψει ότι ο ευεργέτης που τον βοήθησε είναι ο κατάδικος, τον οποίο είχε βοηθήσει στο παρελθόν. Τα χρήματα, οι φιλοδοξίες του και η αίσθηση που έχει για τον εαυτό του δοκιμάζονται λόγω της σχέσης του με τον ευεργέτη μη γνωρίζοντας πως θα εξελιχθεί η μοίρα του.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+