Industry

Το «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν θα κυκλοφορήσει στις ιαπωνικές αίθουσες

of 10

Μετά από τις αντιδράσεις και τις συζήτήσεις που προκάλεσε η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν στην Ιαπωνία, τελικά θα κυκλοφορήσει στις ιαπωνικές αίθουσες το 2024.

Το «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν θα κυκλοφορήσει στις ιαπωνικές αίθουσες

Μπορεί το «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν να είναι η πιο εισπρακτική βιογραφική ταινία, κερδίζοντας στο παγκόσμιο box office 950 εκατομμύρια δολάρια, αλλά, πριν ακόμα κυκλοφορήσει στις αίθουσες, είχε καταφέρει να προκαλέσει διάφορες συζητήσεις και αντιδράσεις, κυρίως στην Ιαπωνία. Κι αυτό γιατί, μέσα στην τρίωρη διάρκειά της, μπορεί να μετέτρεψε τη βασανισμένη ζωή και τις σκέψεις του φυσικού Ρόμπερτ Τζ. Οπενχάμειερ και τη δημιουργία της ατομικής βόμβας σε ένα καλοκαιρινό blockbuster, αλλά δεν αφιέρωσε ούτε ένα λεπτό στις καταστροφικές της συνέπειες στους κατοίκους του Ναγκασάκι και της Χιροσόμα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ταινία να μην βρει διανομή στην Ιαπωνία, με την εταιρεία Toho-Tawa, η οποία φέρνει τις περισσότερες ξένες ταινίες στην χώρα, να αρνείται να αναλάβει τα δικαιώματα της διανομής της.

Διαβάστε ακόμα: Ο Σπάικ Λι θα ήθελε να δει τις συνέπειες της ατομικής βόμβας στο «Οπενχάιμερ»

oppenheimer

Σύμφωνα όμως με το Variety, μετά από σχεδόν έξι μήνες από την κυκλοφορίας της στις αίθουσες παγκοσμίως, το «Οπενχάιμερ» του Νόλαν θα κυκλοφορήσει και στην Ιαπωνία μέσω μια ανεξάρτητης ιαπωνικής εταιρείας διανομής, την Bitters End, μέσα στο 2024. Σύμφωνα με μια δήλωση της εταιρείας διανομής «η απόφαση ελήφθη μετά από μήνες στοχαστικού διαλόγου που σχετίζεται με το θέμα και αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία για εμάς τους Ιάπωνες. Μετά την προβολή της ταινίας, νιώθουμε ότι ο Κρίστοφερ Νόλαν έχει δημιουργήσει μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία που ξεπερνά την παραδοσιακή αφήγηση και πρέπει να προβληθεί στη μεγάλη οθόνη. Καλούμε το κοινό να παρακολουθήσει την ταινία με τα μάτια του κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Bitters End αναφέρει: «Πρόκειται για ένα θεαματικό δράμα αληθινής ιστορίας που απεικονίζει την άγνωστη ζωή ενός ανθρώπου που κρατά τη μοίρα του κόσμου στα χέρια του ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει μια κρίση που θα μπορούσε να τον καταστρέψει […] έχει χαιρετιστεί ως το καλύτερο έργο του Νόλαν και θεωρείται πως θα είναι υποψήφια για διάφορα βραβεία κινηματογράφου».

Και στα βραβεία είναι που ποντάρει περισσότερο η Bitters End για να τραβήξει τον κόσμο στις αίθουσες, κάτι που θα περιμένει μάλλον μέχρι και μετά τα Οσκαρ (ή ίσως γύρω στην περίοδο εκείνη) πριν κυκλοφορήσει την ταινία στις αίθουσες, μιας και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια ημερομηνία.