Buzz

Η Warner της Ιαπωνίας κατακρίνει την τρέλα του «Barbenheimer»

στα 10

Σε μια δήλωσή της στο twitter της «Barbie» της Ιαπωνίας το στούντιο ζητά από το αμερικάνικο τμήμα να σταματήσει να αναδημοσιεύει το «Barbenheimer» και να ζητήσει συγγνώμη από όλους όσους προβλήθηκαν από αυτό.

Η Warner της Ιαπωνίας κατακρίνει την τρέλα του «Barbenheimer»

Μπορεί η τρέλα του #Barbenheimer να έχει κατακλίσει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, αλλά για κάποιους αυτό όλο μοιάζει να είναι κάτι το πολύ πιο σοβαρό. Η Ιαπωνία, η χωρά η οποία πλήγηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από τις ατομικές βόμβες, κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι αρκετά ευαίσθητη πάνω σε αυτό το θέμα και πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως το Barbenheimer δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, για γέλια και αστεία.

Μάλιστα το τμήμα της Warner Bros της Ιαπωνία εξέδωσε μια επίσημη ανακοίνωση στο ιαπωνικό twitter account της Barbie επικρίνοντας το αμερικάνικο στούντιο ότι τροφοδοτεί την τρέλα του Barbenheimer. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν εκείνο άρχισε να αναδημοσιεύει tweets θαυμαστών με εικόνες όπως την Barbie Μάργκο Ρόμπι να κάθετε πάνω στους ώμους του Οπενχάιμερ του Κίλιαν Μέρφι, γράφοντας «θα είναι ένα καλοκαίρι που θα το θυμόμαστε», ένα tweet το οποίο αργότερα σβήστηκε.

«Θεωρούμε εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι ο επίσημος λογαριασμός των αμερικανικών κεντρικών γραφείων για την ταινία “Barbie” αντέδρασε στις αναρτήσεις των θαυμαστών του “Barbenheimer” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παίρνουμε αυτή την κατάσταση πολύ σοβαρά. Ζητάμε από τα κεντρικά γραφεία των ΗΠΑ να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα. Ζητούμε συγγνώμη από όσους προσβλήθηκαν από αυτή τη σειρά αλόγιστων αντιδράσεων. Warner Bros Japan», έγραψε η Warner Bros. Japan σε δήλωση της στο Twitter.

«Στις 8:15 π.μ. στις 6 Αυγούστου 1945 (Σόουα 20 του Ιαπωνικού ημερολογίου), μια ατομική βόμβα έπεσε στη Χιροσίμα για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία», αναφέρεται στο σημείωμα στο Twitter. «Η ιδιαίτερη φύση της ζημιάς που προκλήθηκε από τις ατομικές βόμβες είναι ότι η μαζική καταστροφή και η μαζική δολοφονία συνέβησαν ταυτόχρονα ακαριαία και αδιάκριτα».

Διαβάστε ακόμα: Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δείχνει αισιοδόξος για το μέλλον του σινεμά μετά το «Barbenheimer»

Η Warner Bros της Αμερικής ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του σχετικά με το «Barbenheimer» που έχει προκαλέσει μεγάλη προσβολή στην Ιαπωνία. «Η Warner Brothers λυπάται για την πρόσφατη αναίσθητη δέσμευσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το στούντιο ζητά μια ειλικρινή συγγνώμη», έγραψαν σε μια δήλωσή τους προς το Variety.

Το «Oppenheimer» δεν έχει κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία και δεν έχει ακόμη καθοριστεί ημερομηνία κυκλοφορίας. Ενώ η ταινία συζητά το ζήτημα του εάν οι βομβαρδισμοί τελικά έσωσαν ζωές και έφεραν διεθνή ειρήνη, η τελευταία αψιμαχία στα social media υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ευαισθησία πάνω στις συζητήσεις για τα πυρηνικά όπλα στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, έως και 250.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις δύο ατομικές βόμβες που έριξαν οι ΗΠΑ στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι το 1945.