Buzz

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δείχνει αισιοδόξος για το μέλλον του σινεμά μετά το «Barbenheimer»

στα 10

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας χρυσής εποχής», δήλωσε ο Κόπολα, λέγοντας επίσης πως η αγάπη του κόσμου για το «Barbenheimer» είναι μια νίκη για τον κινηματογράφο.

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δείχνει αισιοδόξος για το μέλλον του σινεμά μετά το «Barbenheimer»

Το «Barbenheimer» αποδείχθηκε η πιο μεγάλη επιτυχία του φετινού καλοκαιριού. Οχι μόνο η «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουικ κατάφερε να ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια στο box office, μέσα σε μόλις 5 μέρες, αλλά μαζί με το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν αυτή την εβδομάδα ήδη κατάφεραν να αγγίξουν το 1 δις.

Φυσικά όλη αυτή η κοσμοσυρροή στους κινηματογράφους, αυτές τις δυο εβδομάδες, δεν πέρασε απαρατήρητη και από τον Φράνσις Φορντ Κόπολα. Απατώντας σε διάφορες ερωτήσεις από τους φανς στο προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, o Κόπολα αναφέρθηκε και στο φαινόμενο «Barbenheimer» δείχνοντας την τεράστια ικανοποίησή του που το κοινό αποφάσισε να γεμίσει και πάλι τις αίθουσες βλέποντας, όχι σίκουελ και πρίκουελ, αλλά καινούργιες ιστορίες.

«Δεν έχω τις δει ακόμη. Αλλά το γεγονός ότι ο κόσμος γεμίζει μεγάλες αίθουσες για να τις δει και ότι δεν πρόκειται ούτε για σίκουελ ούτε για πρίκουελ, χωρίς να συνοδεύονται από κάποιον αριθμό, που σημαίνει ότι είναι καινούργιες ιστορίες, είναι μια νίκη για τον κινηματογράφο», έγραψε ο Κόπολα.

Διαβάστε ακόμα: #Barbenheimer: Ποιος κέρδισε την μάχη του box office;

Barbienheimer

Σε μια ξεχωριστή ερώτηση, ο Κόπολα κλήθηκε να μοιραστεί τις σκέψεις του για το μέλλον του κινηματογράφου. Αφήνοντας πίσω όλη αυτή την απαισιοδοξία που έχει γίνει συνηθισμένη στους κύκλους της κινηματογραφικής βιομηχανίας, προέβλεψε ότι η κινηματογραφική επιτυχία είναι ήδη στον ορίζοντα.

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας χρυσής εποχής», είπε. «Υπέροχος και διαφωτιστικός κινηματογράφος που βλέπουμε σε μεγάλες αίθουσες.»

Πάντως ο Κόπολα δεν μπορεί παρά να δείχνει αισιόδοξος μιας και η νέα ταινία «Megalopolis» έχει επιτέλους ολοκληρώσει τα γυρίσματά της και ετοιμάζεται για την έξοδό της στις αίθουσες. Στην ταινία, της οποίας το σενάριο θα παρακολουθεί τις προσπάθειες ενός αρχιτέκτονα να χτίσει από την αρχή μια ουτοπική εκδοχή της Νέας Υόρκης έπειτα από μια μεγάλη καταστροφή, πρωταγωνιστούν οι Ανταμ Ντράιβερ, Νάταλι Εμάνουελ, Σάια Λα Μπεφ, Φόρεστ Γουίτακερ, Λόρενς Φίσμπερν, Ομπρεϊ Πλάζα και Γιόν Βόιτ έχουν από έναν ρόλο στην ταινία, με τον Ντράιβερ να είναι εκείνος που θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μετά την αποχώρηση του Οσκαρ Αΐζακ. Επίσης θα παίζουν και οι Τζέισον Σουόρτσμαν, Ταλία Σάιρ, Γκρέις Βάντεργουαλ, Κάθριν Χάντερ και Τζέιμς Ρεμάρ.