Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσές Σφαίρες 2014 / Οι προβλέψεις του Flix: Α' Ανδρικός Ρόλος - Δράμα

of 10

Την Κυριακή 12 Ιανούαριου 2014 (προς ξημερώματα Δευτέρας) θα λάβει χώρα η 71η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Μέχρι τότε, αναλύουμε τα φαβορί, τα αουτσάιντερ και τις εκπλήξεις, προβλέποντας τους τελικούς νικητές σε κάθε κατηγορία.

Χρυσές Σφαίρες 2014 / Οι προβλέψεις του Flix:  Α' Ανδρικός Ρόλος - Δράμα
Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, αγνώριστος, στο «Dallas Buyers Club»

H κατηγορία του Α' Ανδρικού Ρόλου - τόσο στις Χρυσές Σφαίρες όσο και στα Οσκαρ - είναι κάθε χρόνο το σημείο μηδέν οποιουδήποτε στοιχήματος ή πρόβλεψης. Στις Χρυσές Σφαίρες, βέβαια, τα πράγματα είναι πιο εύκολα λόγω του διαχωρισμού Δράμα ή Κωμωδία/Μιούζικαλ, αλλά και πάλι στην κατηγορία του Δράματος συγκεντρώνεται η αφρόκρεμα και όλα τα φαβορί της χρονιάς.

Ετσι και φέτος, στην πεντάδα του Α' Ανδρικού Ρόλου για Δράμα, τέσσερις από τους πέντε υποψήφιους (ας μας συγχωρήσει ο Ιντρις Ελμπα για το «Mandela: Long Walk to Freedom» που θεωρούμε πως δεν έχει την παραμικρή τύχη να κερδίσει εδώ ή να βρεθεί στις υποψηφιότητες των Οσκαρ) φτάνουν μέχρι εδώ για να κερδίσουν.

Ο Τσιγουετέλ Ετζιοφόρ έρχεται με τη φόρα της... φόρας του «12 Χρόνια Σκλάβος» που μοιάζει φαβορί για την Καλύτερη Ταινία, ο Τομ Χανκς έρχεται με τη φόρα του «κλασικού» που παίζει στα χέρια του την υπόθεση ερμηνεία στο «Captain Phillips», ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ έρχεται με το παράπονο πως η συγκλονιστική του παρουσία στο «Ολα Χάθηκαν» είναι η τελευταία αφορμή που θα δοθεί σε όποιον θέλει επιτέλους να τιμήσει τον ίδιο και την καριέρα του με ένα βραβείο και ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ έρχεται με την πιο οσκαρική ερμηνεία από όλες στο «Dallas Buyers Club», έναν θρίαμβο μεταμόρφωσης - σωματικής και υποκριτικής - που σε άλλες συνθήκες θα του είχε ήδη χαρίσει όλα τα βραβεία του κόσμου.

Η λογική θέλει τη Χρυσή Σφαίρα να πηγαίνει στον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, αλλά δεν θα εκπλαγεί (ούτε θα στεναχωρηθεί ιδιαίτερα) κανείς αν στη σκηνή ανέβει ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Ο «12 Χρόνια Σκλάβος» όμως παραμονεύει...

Διαβάστε εδώ όλη τη λίστα με τις υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών

Οι πέντε υποψήφιοι για τη Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου σε Δράμα είναι:

  • Τσιγουετέλ Ετζιοφόρ για το «12 Χρόνια Σκλάβος»
  • Ιντρις Ελμπα για το «Mandela: Long Walk to Freedom»
  • Τομ Χανκς για το «Captain Phillips»
  • Μάθιου ΜακΚόναχεϊ για το «Dallas Buyers Club»
  • Ρόμπερτ Ρέντφορντ για το «Ολα Χάθηκαν»

Δείτε εδώ μια σκηνή από το «Dallas Buyers Club» με τον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ:


Δείτε εδώ μια σκηνή από το «Ολα Χάθηκαν» με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ:


[«Δείτε» την 71η απονομή των Χρυσών Σφαιρών την Κυριακή 12 Ιανουαρίου μαζί με το Flix, αφού οι συντάκτες του θα ξενυχτήσουν για να παρακολουθήσουν ζωντανά όλα όσα θα συμβούν στην τελετή μεταφέροντας λεπτό προς λεπτό την ατμόσφαιρα, τους νικητές, τους χαμένους και το παρασκήνιο των βραβείων.]

Περισσότερες προβλέψεις:

Διαβάστε ακόμη: