Buzz

«Freedom is an ideal for which I am prepared to die»: πρώτο αγωνιστικό trailer για το «Mandela: Long Walk to Freedom»

στα 10

To πρώτο trailer του «Mandela: Long Walk to Freedom» είναι έτοιμο κι όπως το περιμέναμε: επικό, συγκινητικό και μ' έναν υπέροχο Ιντρις Ελμπα να γλιστράει στιβαρά σ' έναν υπέροχο ρόλο. Δείτε το.

«Freedom is an ideal for which I am prepared to die»: πρώτο αγωνιστικό trailer για το «Mandela: Long Walk to Freedom»

Σας είχαμε δείξει το πρώτο, πιο λυρικό teaser του «Mandela: Long Walk to Freedom». . Σήμερα, με τον ηγέτη Νέλσον Μαντέλα να παλεύει ακόμα για τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες για τον διεθνή Τύπο συνθήκες (μάλιστα πριν από λίγες μέρες γιόρτασε και τα γενέθλιά του) κυκλοφορεί και το πρώτο επίσημο trailer.

Βασισμένο στην ομώνυμη αυτοβιογραφία του Μαντέλα που κυκλοφόρησε το 1994, το «Mandela: Long Walk to Freedom» είναι σκηνοθετημένο από τον Βρετανό Τζάστιν Τσάτγουικ (το μόνο που μας τρομάζει είναι ότι ήταν ο σκηνοθέτη του «The Other Boleyn Girl»), αφηγείται την άνοδο του Νέλσον Μαντέλα στη θέση του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της Νοτίου Αφρικής. Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου και τα γυρίσματα έγιναν, από όσα λέγονται, με την πλήρη εποπτεία του ίδιου του Μαντέλα.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο παραγνωρισμένος κινηματογραφικά Ιντρις Ελμπα, που χρόνια μετά την τηλεοπτική του επιτυχία βρήκε τον πρώτο μεγάλο ρόλο στο «Pacific Rim» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και τώρα τον πρώτο, πραγματικά σπουδαίο ρόλο της καριέρας του. Φήμες τον θέλουν να φτάνει μέχρι την οσκαρική πεντάδα - αλλά αυτό θα το κρίνουμε καλύτερα μόλις δούμε την ταινία. Στο πλευρό του Ελμπα πρωταγωνιστούν η Ναόμι Χάρις (θυμηθείτε τη από το «Skyfall») στο ρόλο της συζύγου του, Γουίνι Μαντέλα.

Από το trailer καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα δράμα εποχής, γυρισμένο χωρίς ανατροπές στο στιλ και το σενάριο, αλλά παραδοσιακά, στιβαρά και συγκινητικά.

Αυτό το «The Other Boleyn Girl» να έλειπε από την εξίσωση...

Διαβάστε παραπάνω για το «Mandela: Long Walk to Freedom» εδώ.