Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


american beauty

American Beauty του Αλαν Μπολ

O Λέστερ, ευκατάστατος οικογενειάρχης των προαστίων, συνειδητοποιεί βαθμιαία την αβάσταχτη κενότητα της υλιστικής του καθημερινότητας. H υπαρξιακή του κρίση θα πάρει σοβαρές διαστάσεις από τη στιγμή που αρχίζει να έλκεται από μια συμμαθήτρια της κόρης του και να συμπεριφέρεται εντελώς αντικοινωνικά.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Σκάι

The Escape

Μια Ευτυχισμένη Γυναίκα (The Escape) του Ντομινίκ Σάβατζ

Στην αγνώστου καλλιτέχνη σειρά ταπισερί «Η Κυρία και ο Μονόκερως», ένα από τα αριστουργήματα της μεσαιωνικής τέχνης, που υφάνθηκε πιθανότατα στην Φλάνδρα των τελών του 15ου αιώνα από μετάξι και μαλλί, έξι κιλίμια παραστούν μια ευγενή περιτριγυρισμένη από ζώα μυθικά ή υπαρκτά σε ισάριθμες, τελετουργικού τύπου σκηνές. Κι ενώ οι πέντε, αλληγορικές των αισθήσεων, φέρουν τους τίτλους Αφή, Οραση, Ακοή, Οσφρηση και Γεύση, η έκτη και εκτενέστερη σε μέγεθος, ονόματι Η Μόνη μου Επιθυμία, μοιάζει να αντιπροσωπεύει μια αίσθηση πέρα και πάνω από τις κοινές. Παρότι ερευνητές και θεωρητικοί τέχνης δεν έπαψαν ανά τους αιώνες να διχογνωμούν για τον συμβολισμό αυτής της σκηνής, που δείχνει την λαίδη να βγάζει ένα περιδέραιο από τη θήκη του (ή μήπως να το ξαναβάζει στη θέση του;), το μοτίβο της διεκδίκησης της ελεύθερης βούλησης έχει επικρατήσει ως η πιθανότερη ερμηνεία.

Πορτρέτο μιας καταπιεσμένης νοικοκυράς που αποζητά τη μεγάλη απόδραση, με την έξοχη Τζέμα Άρτερτον να δίνει υπόσταση σε έναν μάλλον «αραιό» σεναριακά χαρακτήρα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 20.25 στο Nova Cinema 2

The Waiter 607 2

The Waiter του Στηβ Κρικρή

O Ρένος είναι ένας 40χρονος σερβιτόρος – επαγγελματίας, αφοσιωμένος, σχολαστικός. «Σερβίρω» σημαίνει προσφέρω υπηρεσία κι όλη η ζωή του μοιάζει ακριβώς αυτό. Με προσοχή στη λεπτομέρεια, προσφέρει σχολαστική υπηρεσία – στους πελάτες του (ακόμα κι από τον τρόπο που τακτοποιεί την παραγγελία στο δίσκο), στα φυτά του (το διαμέρισμά του στους Αμπελόκηπους είναι μία ζούγκλα από φυτά εσωτερικού χώρου), στα ρούχα του (ξέρει τι πρέπει να κάνει πριν το σιδέρωμα «για να μη χαθεί η τσάκιση στο παντελόνι»). Από τη στιγμή που θα χτυπήσει το ξυπνητήρι το πρωί, η ρουτίνα του είναι δεδομένη, η ζωή του είναι σε τάξη. Μοναδική του διέξοδος η ζωγραφική (σκιτσάρει τα φύλλα των φυτών του για να χαλαρώνει) και η συλλογή άχρηστων trivia για τη ζωή και τον κόσμο. Οταν όμως άθελά του γίνεται μάρτυρας ενός εγκλήματος, όλα ανατρέπονται. Κι εκείνος πρέπει να επιλέξει αν θα επιστρέψει στην ασφάλεια της μοναξιάς του ή θα πάψει να υπηρετεί τους άλλους και θα τολμήσει να αλλάξει ζωή.

To ντεμπούτο του Στηβ Κρικρή, ένα αξιοπρόσεχτο νεο-νουάρ στην «κρυμμένη», μοναχική Αθήνα του σήμερα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Ida

Ida του Παβέλ Παβλικόφσκι

Η Αννα, ένα ορφανό 18χρονο κορίτσι, μεγαλώνει σιωπηλά και υπάκουα σ' ένα μοναστήρι της σταλινικής Πολωνίας του 1961. Λίγες μέρες πριν πάρει τους όρκους αγνότητας, η ηγουμένη της αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι έχει μία εν ζωή συγγενή. Μια θεία, τη Γουάντα, αδελφή της μητέρας της, που μένει στην πόλη και πρέπει να τη συναντήσει. Η Αννα βρίσκεται για πρώτη φορά εκτός των τειχών του μοναστηριού κι αντιμέτωπη με μία 45χρονη γυναίκα εκ διαμέτρου αντίθετη από εκείνην. Κυνική, μπλαζέ, σκληρή, όσο περιμένει τον εραστή της να ντυθεί και να φύγει, καπνίζοντας και πίνοντας, ο Γουάντα αποκαλύπτει στην Αννα ότι το πραγματικό της όνομα είναι Ιντα Λίμπενσταϊν και είναι Εβραία. Η οικογένειά τους εκδιώχθηκε από τους Ναζί στον πόλεμο και Χριστιανοί Πολωνοί αρχικά τους έκρυψαν και μετά τους πρόδωσαν. Η Γουάντα επέζησε γιατί έφυγε να πολεμήσει στην αντίσταση. Η Ιντα επέζησε γιατί ήταν μωρό, κάποιος τη λυπήθηκε και την παράτησε στην Εκκλησία. Οι δύο γυναίκες θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι δρόμου προς το χωριό που είναι θαμμένη η μητέρα της Ιντα, ψάχνοντας όσα τους ενώνουν κι όσα ρήμαξαν μια χώρα.

Σα φιγούρα από πίνακα του Βερμέερ, ένα πλάσμα αθώο, φωτεινό, απαράμιλλα όμορφο κι ανεπίστρεπτα χαμένο στο χρόνο. Ο Παβλικόφσκι κινηματογραφεί λυρικά, ψύχραιμα, με οικονομία μία Πολωνία (Ευρώπη) που χάθηκε ανάμεσα στη σύγχρονη συλλογική αμνησία και πολιτική υποκρισία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

omar

Omar του Χάνι Αμπού-Ασάντ

Ο Ομάρ είναι συνηθισμένος να αποφεύγει τις σφαίρες των σκοπών όταν περνά το Τείχος που χωρίζει στα δύο την πόλη ώστε να επισκεφθεί την κρυφή του αγάπη, τη Νάντια. Αλλά η κατεχόμενη Παλαιστίνη δε γνωρίζει ούτε την απλή αγάπη, ούτε τον ξεκάθαρο πόλεμο. Στην άλλη μεριά του τείχους, ο ευαίσθητος νεαρός φούρναρης, Ομάρ, γίνεται ένας μαχητής της ελευθερίας, ο οποίος θα χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπος με οδυνηρές επιλογές για τη ζωή και το τι σημαίνει να είσαι άντρας. Οταν ο Ομάρ συλλαμβάνεται μετά από μία θανατηφόρα πράξη αντίστασης, ξεκινά ένα παιχνίδι γάτας και ποντικού με τη στρατιωτική αστυνομία. Η καχυποψία και ο φόβος της προδοσίας απειλούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του Ομάρ στους συνεργούς και παιδικούς του φίλους, Αμτζάντ και Τάρεκ, ο στρατευμένος αδελφός της Νάντια. Τα αισθήματα του Ομάρ δεν αργούν να γίνουν τόσο διχασμένα όσο και το Παλαιστινιακό τοπίο. Αλλά, σύντομα, γίνεται εμφανές πως οτιδήποτε κάνει, είναι εξαιτίας της αγάπης του για τη Νάντια.

Από τον σκηνοθέτη του «Paradise Now», ένα δυνατό δράμα και μαζί ένα τεταμένο θρίλερ, βραβευμένο στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών και υποψήφιο για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

tender bar

The Tender Bar του Τζορτζ Κλούνεϊ

Καλοκαίρι του 1973. Η Ντόροθι, ο 10χρονος Τζέι Αρ, κι όλα τους τα πράγματα, φορτώνονται στο σαραβαλάκι της στο δρόμο για το πατρικό. Ο πατέρας του μικρού τοὺς έχει εγκαταλείψει, εκείνη δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια της με τον μισθό της γραμματέως, και ντροπιασμένη επιστρέφει πίσω στο Λονγκ Aϊλαντ και την επικριτική της οικογένεια. Ομως του Τζέι Αρ τού αρέσει το σπίτι του γκρινιάρη παππού και της μονίμως κουρασμένης γιαγιάς. Είναι γεμάτο ξαδέλφια, ποδήλατα, μουσικές, μεγάλους που μιλάνε βροντερά, γελάνε, τσακώνονται. Μια ντουζίνα άνθρωποι μοιράζονται μια μακαρονάδα, γύρω από ένα τραπέζι κι ο μικρός Τζέι Αρ νιώθει ότι κάπου ανήκει. Πάνω από όλα, εκεί μένει ο θείος Τσάρλι - ο πιο cool θείος του κόσμου. Οδηγεί μία πράσινη Cadillac, καπνίζει άφιλτρα και είναι ιδιοκτήτης του Dickens - ενός τοπικού μπαρ, με πιστούς θαμώνες, άφθονη μπύρα και (τιμώντας το όνομα του) βιβλία ανάμεσα στα ποτά. Βιβλία που, με την προτροπή του θείου, ο μικρός Τζέι Αρ καταβροχθίζει, αποφασίζοντας ότι κάποια μέρα θα γίνει κι εκείνος συγγραφέας…

Μία δόση αληθινής ιστορίας, ένα σφηνάκι αμερικανικού ονείρου και μια τζούρα 70s vintage νοσταλγίας. Ο Τζορτζ Κλούνεϊ επιστρέφει στη σκηνοθεσία βάζοντας τον Μπεν Αφλεκ πίσω από την μπάρα - στο ρόλο που, ξεκάθαρα, θα ήθελε να είχε παίξει ο ίδιος. Ομως τα υλικά δεν δένουν σ΄ ένα απολαυστικό κοκτέιλ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

The Bang Bang Club

The Bang Bang Club του Στίβεν Σίλβερ

Το 1994 στη Νότια Αφρική. Ο Νέλσον Μαντέλα έχει μόλις αποφυλακιστεί και κατά τους τελευταίους αιματηρούς μήνες του απαρτχάιντ οι εντάσεις σταδιακά αυξάνονται. Φυλετικές σέχτες, με την υποστήριξη της λευκής κυβέρνησης, κηρύττουν αιματηρό πόλεμο μεταξύ τους και στους δρόμους του Σοουέτο αντηχούν πυροβολισμοί. Μέσα σε όλα αυτά βρίσκεται το Bang Bang Club, τέσσερις νέοι (λευκοί) δημοσιογράφοι, που δημοσιοποιούν το μακελειό που ρήμαξε τους δρόμους της πόλης.

Πραγματική ιστορία, βασισμένη στα απομνημονεύματα των Γκρεγκ Μαρίνοβιτς και Ζοάο Σίλβα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση ή αγορά στην διαδικτυακή πλατφόρμα της Strada Films ή στο viva.gr

teddy myfff

Teddy των Λουντοβίκ και Ζοράν Μπουκερμά

Γαλλία, Πυρηναία. Ο εικοσάχρονος Τέντι ζει με μια θετή οικογένεια και δουλεύει ως πρακτικάριος σ' ένα στούντιο μασάζ. Η Ρεμπέκα, η κοπέλα του, όπου να 'ναι θ' αποφοιτήσει. Ξεκινά ένα καυτό καλοκαίρι. Αλλά μέσα στο δάσος, τον Τέντι θα τον γδάρει ένα θηρίο: ο λύκος που οι οργισμένοι αγρότες της περιοχής κυνηγούν εδώ και μήνες. Καθώς οι εβδομάδες περνούν, ο Τέντι αρχίζει να καταλαμβάνεται από ζωώδη ένστικτα...

Στην Ελλάδα, το 12ο MyFrenchFilmFestival φιλοξενείται στο Cinobo, από 14 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου 2022. Oλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για 30 μέρες, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Μπορείτε να δείτε τις 30 ταινίες του MyFrenchFilmFestival από όλες τις συσκευές σας με 5,99€ με το Festival Pass. To Festival Pass θα είναι διαθέσιμο προς αγορά στις 14/01/22. Εάν είστε συνδρομητές Cinobo, η συνδρομή εξασφαλίζει δωρεάν πρόσβαση στο Φεστιβάλ


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς