Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


δράμα

Ολα τα βραβεία του Φεστιβάλ Δράμας 2021

Ολες οι ταινίες του 44ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δράμας που βραβεύθηκαν την Κυριακή που μας πέρασε, στα πέντε διαγωνιστικά τμήματα της διοργάωνσης συνεχίζουν τις online προβλές του μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το Φεστιβάλ Δράμας 2021.

Παίζοντας με τη Φωτιά

Παίζοντας με τη Φωτιά της Αννέτα Παπαθανασίου

Το ντοκιμαντέρ περιηγείται στην Καμπούλ, στο πανεπιστήμιο και στις λίγες κοιτίδες όπου γυναίκες τολμούν να παίξουν, ή να σκηνοθετήσουν. Μιλά μαζί τους, ακούει τις ιστορίες των συναδέλφων και φιλενάδων τους που εξαφανίστηκαν ξαφνικά μια μέρα, αναζητά την Τάχερα Χασέμι, τη νεαρή ηθοποιό που βραβεύτηκε για την παράστασή της αλλά, άγνωστο γιατί, δεν εμφανίζεται ποτέ στο κανονισμένο ραντεβού τους. Η ταινία ακολουθεί την πορεία της Παπαθανασίου, η οποία, βήμα βήμα, απροσδόκητα ακόμα και για την ίδια, ανακαλύπτει ιστορίες τραγικές που με δυσκολία πιστεύει κανείς. Βλέποντας τη σκηνοθέτη καθώς κάνει την έρευνά της, αναγκάζεται, χωρίς δραματικότητα ή μεγαλοστομίες, να δει την αλήθεια.

Το ντοκιμαντέρ της Αννέτας Παπαθανασίου, μια θαρραλέα καταγραφή της ζωής των γυναικών - ηθοποιών στο σύγχρονο Αφγανιστάν πιο επίκαιρο από ποτέ. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 23.40 στην ΕΡΤ 2.

Downton Abbey

Ο Πύργος του Downton (Downton Abbey) του Μάικλ Ενγκλερ

Η ιστορία ξεκινά εκεί όπου τελείωσε η σειρά. Στον Πύργο του Downton ζουν γαλήνια η οικογένεια του Λόρδου Γκράνθαμ (με τακτικές επισκέψεις από τη μητέρα του, τη Λαίδη Βάιολετ της Μάγκι Σμιθ), μόνο που τώρα τα ηνία έχει πάρει η πρωτότοκη κόρη Μέρι, με σίγουρο χέρι και στιγμές ανασφάλειας. Στο «κάτω πάτωμα», των υπηρετών, τίποτα δεν έχει αλλάξει: η Πάτμορ μαγειρεύει λιγουρευτά, ο Μπάροου έχει αναλάβει χρέη Μπάτλερ, η Ντέιζι ετοιμάζεται να παντρευτεί. Αυτή την περίοδο αρμονίας θα ταράξει η βασιλική επίσκεψη και θα φέρει τον κάθε ήρωα αντιμέτωπο με τη θέση που θέλει να έχει στο μέλλον του.

O «Πύργος του Downton» μετακομίζει από τη μικρή στη μεγάλη οθόνη, χάνοντας μόνο λίγη από την ευρηματικότητά του. Κι όλα μοιάζουν, ευτυχώς, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ΑΝΤ1.

Ghosts main competition

Φαντάσματα στην Πόλη (Ghosts) της Αζρα Ντενίζ Οκιάι

Κωνσταντινούπολη, στο κοντινό μέλλον. Η Πόλη βυθίζεται, με απροειδοποίητα κι ανεξήγητα μπλακ άουτ, συνεχώς στο σκοτάδι. Εχει από καιρό βυθιστεί στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση. Η νέα τάξη πραγμάτων θέλει το ιστορικό κέντρο να έχει ρημάξει, τους οικονομικούς επενδυτές να αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί περιουσίες που ερημώθηκαν και καταρρέουν και να χτίζουν στη θέση τους πολυτελείς κατοικίες. Την «νέα Πόλη». Μέχρι να γκρεμιστούν τα ερειπωμένα σπίτια, γίνονται στέγη για τους χιλιάδες Σύριους πρόσφυγες, αν αυτοί έχουν να πληρώσουν το πανάκριβο αντίτιμο στους ντόπιους νταβατζήδες. Οι νέοι άνθρωποι είναι άνεργοι και δολώματα του περιθωρίου και της αδιέξοδης διαφθοράς. Οι γυναίκες απελπισμένες, προσπαθούν να φροντίσουν τις οικογένειές τους και, πολύ συχνά, τους πολιτικούς κρατούμενους συντρόφους τους. Οι γκέι κρύβονται σε underground υπόγεια. Τα μοντέρνα κορίτσια που επαναστατούν χορεύοντας στους δρόμους βρίσκουν απέναντί τους την παλιά γενιά που τις επιπλήττει και τις απορρίπτει και το αστυνομοκρατούμενο καθεστώς που τις κυνηγά. Πώς συνέβη όλο αυτό; Πώς κατάντησε μια Πόλη πεδίο μάχης; Πόλη-φάντασμα;

Η Αζρα Ντενίζ Οκιάι κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με μία σαφέστατη, καυστική παραβολή για την Τουρκία του Ερντογάν - μία χώρα που βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στο πολιτικό και κοινωνικό σκοτάδι. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Πανελλαδική (σε Ελλάδα και Κύπρο) πρώτη online προβολή της ταινίας από 16 Σεπτεμβρίου 2021 και για δύο εβδομάδες. Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας για την ταινία εδώ.

unbreakable

Aφθαρτος (Unbreakable) του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Επειτα από ένα ολέθριο σιδηροδρομικό δυστύχημα που θα αφήσει πίσω του 131 άψυχα σώματα, ο Ντέιβιντ Νταν, ένα απλός οικογενειάρχης και φύλακας ασφαλείας είναι ο μοναδικός επιζών. Όταν στην πορεία αρχίζει να καταλαβαίνει ότι το παραπάνω γεγονός δεν είναι το μόνο περίεργο απ' όσα του συμβαίνουν τελευταία, θα συναντήσει τον Ιλάιζα Πρινς, έναν ιδιόμορφο χαρακτήρα και ειδήμονα σε ιστορίες κόμιξ, που θα επιχειρήσει να ρίξει φως στις ανεξήγητες καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω του.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.20 στον Alpha.

Les Miserables 607 3

Οι Αθλιοι (Les Miserables) του Λατζ Λι

Παρίσι, καλοκαίρι 2018. Η Γαλλία έχει κερδίσει την Κροατία 4-2 κι όλοι είναι στους δρόμους πανηγυρίζοντας: πλούσιοι και φτωχοί, λευκοί και μαύροι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, νόμιμοι και παράνομοι. Αυτή είναι μία ευτυχισμένη στιγμή. Και τελειώνει. Ο ήλιος ξημερώνει και πάλι στο Les Bosquets και στην κοινότητα του Montfermeil στο βορειοανατολικό γκέτο της πόλης. Ο Στεφάν, ένας 37χρονος αστυνομικός, ευγενής και τυπικός, έχει μόλις πάρει μετάθεση από την επαρχία στην πρωινή περιπολία της περιοχής. Αρχηγός, ο λευκός αλαζονικός Κρις (που καμαρώνει για το ψευδώνυμο του «Το Ροζ Γουρούνι») και δεξί του χέρι ο αφρικανικής καταγωγής και γέννημα θρέμμα του Montfermeil, Γκουάντα. Μαζί περιπολούν τις εργατικές κατοικίες, τους πάγκους των μικροπωλητών στις ανοιχτές αγορές, τα κεμπαμπτζίδικα και γενικότερα τα στέκια των Νιγηριανών, των Αλγερινών, των Σενεγαλέζων, των μουσουλμάνων, των τσιγγάνων.

Στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο ντοκιμαντερίστας Λατζ Λι επιχειρεί να καταγράψει, με ηλεκτρισμένη εικόνα αλλά κι αναπόφευκτα κλισέ, τη ζωή στα υποβαθμισμένα προάστια του Παρισιού. Η ταινία κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών κι έγινε η επίσημη υποβολή της Γαλλίας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.05 στο Cosmote Cinema 1.

sex education

Sex Education: 3η Σεζόν

H βρετανική σειρά της Λόρι Ναν είναι μία από τις αγαπημένες μας. Το «Sex Education», με επεισόδια που ακολουθούν μαθητές του Λυκείου Moordale στην αναζήτηση σεξουαλικής ταυτότητας, έμοιαζε ελαφρύ και ανώδυνο, μέχρι να προχωρήσει στα κεφάλαια που καθορίζουν την εφηβική διάπλαση, συμπεριφορά κι ευαισθησία. Κι αν η πανδημία καθυστέρησε τα γυρίσματα του 3ου κύκλου, η σειρά επιστρέφει στο Netflix στις 17 Σεπτεμβρίου.

Ολα τα επεισόδια της 3ης σεζόν είναι διαθέσιμα στο Netflix.

scenes from a marriage main

Σκηνές από Εναν Γάμο (Scenes from a Marriage)

Την σειρά - βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ινγκμαρ Μπέργκμαν - έχει αναλάβει ένας από τους δημιουργούς της σειράς «The Affair», ο Χάγκαϊ Λεβάι (ο οποίος υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία) μαζί με τον Μάικλ Ελενμπεργκ. Η πρωτότυπη ιστορία για ένα γάμο σε αποσύνθεση ήταν για τον ίδιο τον Ινγκμαρ Μπέργκαν αρκετά επώδυνη και σκληρή, μιας και ο ίδιος είχε παντρευτεί πέντε φορές, πολλές φορές με τις ίδιες του τις πρωταγωνίστριες, ανάμεσά τους και τη Λιβ Ούλμαν η οποία πρωταγωνιστούσε τότε μαζί με τον Ερλαντ Γιόζεφσον. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, το «Σκηνές από Εναν Γάμο» θα προβάλλεται αποκλειστικά από το Vodafone TV, με νέο επεισόδιο κάθε Δευτέρα.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.