Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Insyriated 607

Εντός Ορίων (Insyriated) του Φίλιπ φαν Λέου

Δαμασκός, ανοχύρωτη πόλη. Από τις γρίλιες των μονίμως σφραγισμένων παραθύρων η γειτονιά φαίνεται βομβαρδισμένη, εγκαταλειμμένη, επικίνδυνη. Ελεύθεροι σκοπευτές κατοικούν στα χαλάσματα σημαδεύοντας ό,τι κινείται. H 55χρονη Oυμ όμως αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι της - ένα πάλαι ποτέ αστικό οροφοδιαμέρισμα, όπου τώρα σε κάθε του δωμάτιο έχουν βρει καταφύγιο μέλη της οικογένειας και φίλοι γείτονες. Ο άντρας της είναι αντάρτης, λείπει συνέχεια. Εκείνη έχει την ευθύνη για τις ζωές όλων. Εκείνη αποφασίζει για το πότε θα ανοίξει η διπλαμπαρωμένη πόρτα που απαγορεύει την είσοδο ακόμα και σε αυτούς που τάζουν "προστασία" (το ποιος είναι ο εχθρός στη Συρία άλλωστε είναι τόσο θολό), εκείνη μοιράζει το ελάχιστο νερό, εκείνη καταλαβαίνει κι από τον ήχο των ριπών για το πόσο έχει πλησιάσει το μέτωπο το μπαλκόνι της - ώστε να δώσει το σύνθημα και να μαζευτούν όλοι σε εμβρυακή στάση κάτω από τους πάγκους της κουζίνας, που είναι το ασφαλέστερο δωμάτιο. Σκληρή, αυστηρή, δυνατή, τρομαγμένη, αλλά και ταυτόχρονα αποφασισμένη: «μην ανησυχείτε» λέει συνεχώς αγκαλιάζοντας τα παιδιά της. «Πόλεμος είναι, θα τελειώσει...»

Πόσο έτοιμοι είστε να περάσετε 24 ώρες (ή έστω 80 κινηματογραφικά λεπτά) σ' ένα διαμέρισμα στην εμπόλεμη Συρία; Βραβείο Κοινού στη Berlinale 2017 (τμήμα Panorama) και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (τμήμα Ανοιχτοί Ορίζοντες). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

the mule 607

Το Βαποράκι (The Mule) του Κλιντ Ιστγουντ

O Eρλ Στόουν είναι ένας 76χρονος ανθοκόμος, τόσο ερωτευμένος με τα λουλούδια και τα ταξίδια της δουλειάς του, που συνεχώς παραμελεί την οικογένειά του. Σε μία τελετή βράβευσής του, ξεχνιέται ανάμεσα στα πειράγματα και τα κεράσματα της αντροπαρέας των συναδέλφων του που ξεχνά ακόμα και το γάμο της κόρης του - κάτι που δε θα του συγχωρέσει ποτέ, ούτε εκείνη, ούτε η πρώην γυναίκα του, ούτε η εγγονή του. Δώδεκα χρόνια αργότερα, η οικονομική κρίση χτυπά και τη δική του πόρτα: χάνει το σπίτι του, χάνει τα θερμοκήπιά του, χάνει τα πάντα. Ξαφνικά, όλη του η ζωή χωρά σε χαρτόκουτες στην καρότσα του φορτηγού του. Ο Κλιντ Ιστγουντ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μία ακόμα αληθινή ιστορία, χρησιμοποιώντας την ως ευρύτερο πολιτικό σχόλιο για τη χαμένη, πάλαι ποτέ ένδοξη Αμερική. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

john wick 607

John Wick των Ντέιβιντ Λιτς, Τσαντ Σταχέλσκι

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της αγαπημένης του συζύγου, ο Τζον Γουικ λαμβάνει ένα τελευταίο δώρο από εκείνη: ένα κουτάβι με το όνομα Ντέιζι κι ένα σημείωμα που τον προτρέπει να μην ξεχάσει ν’ αγαπά. Ο θρήνος του διακόπτεται απότομα, όταν ο αδίστακτος Γιόζεφ και η συμμορία του εισβάλλουν στο σπίτι του, αφήνοντας τον ίδιο αναίσθητο και την Ντέιζι νεκρή. Δίχως να το γνωρίζουν, μόλις ξύπνησαν έναν από τους πιο επικίνδυνους δολοφόνους του υπόκοσμου. Η αναζήτηση του Τζον για το κλεμμένο αυτοκίνητο που του πήρε η συμμορία, τον οδηγεί σε μια μυστική κοινότητα της Νέας Υόρκης, όπου κάποτε ο ίδιος ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων. Οταν μαθαίνει ότι ο Γιόζεφ είναι ο μοναχογιός ενός παλιού του συνεργάτη, θα αναζητήσει την εκδίκηση. Ο πατέρας του Γιόζεφ εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για το Τζον Γουικ, προκειμένου να μη φτάσει ποτέ στο γιο του. Με έναν ολόκληρο στρατό στο κατόπι του, ο Τζον μετατρέπεται ξανά στη φονική μήχανη που φοβόταν ολόκληρος ο υπόκοσμος, κηρρύσοντας έναν πόλεμο στον οποίο μπορεί να χάσουν και οι δύο πλευρές.

Μεταμοντέρνο b-movie ή μια στιλιζαρισμένη ανοησία; Δεν χρειάζετε να πάρετε θέση. Το «John Wick» είναι και τα δύο. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Star

Southpaw 607

O Aριστερόχειρας (Southpaw) του Αντουάν Φουκουά

O Τζέικ Τζίλενχαλ δείχνει τους ερμηνευτικούς του μύες! Αν και αριστερόχειρας, ο Μπίλι «The Great» Χόουπ έχει κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας ελαφριών βαρέων βαρών στο αμερικανικό πρωτάθλημα πυγμαχίας, χάρη κυρίως στην χαρακτηριστική επιθετική κίνηση ‘southpaw’, και μοιάζει να τα έχει όλα: μία εντυπωσιακή καριέρα, μια υπέροχη οικογένεια, και έναν υπερπολυτελή τρόπο ζωής. Η ιδανική ζωή του, όμως, καταρρέει όταν ένα τραγικό συμβάν τον βυθίσει στον εθισμό του στο αλκοόλ και του στοιχίσει την καριέρα του, αλλά και την κηδεμονία της κόρης του. Εκεί που όλα μοιάζουν χαμένα, ένας πρώην μποξέρ, ιδιοκτήτης πλέον ενός φτωχικού συνοικιακού γυμναστηρίου, τον παίρνει υπό την προστασία του και τον βοηθά να βρει πάλι τον δρόμο του προς την κορυφή. Αντιμέτωπος με την δυσκολότερη μάχη της ζωής του, ο Μπίλι θα πρέπει να κυριεύσει τους δαίμονές του και να μάθει ότι μερικές φορές ο μεγαλύτερος αντίπαλός σου είναι ο εαυτός σου.

O Τζέικ Τζίλενχαλ δείχνει τους ερμηνευτικούς του μύες, μα πέφτει νοκ άουτ από ένα μπαράζ ασταμάτητων κλισέ και μελοδράματος.Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

Three Billboards outside Ebbing, Missouri

Οι Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) του Μάρτιν ΜακΝτόνα

Μια μητέρα στη μικρή πόλη του Εμπινγκ, στο Μιζούρι, αναζητά ακόμη απαντήσεις για το φόνο της κόρης της λίγους μήνες πριν, ένα έγκλημα που δεν έχει διαλευκανθεί ακόμα λόγω της απραγίας του τοπικού σερίφη. Ή τουλάχιστον, έτσι υποστηρίζει η ίδια, έχοντας στο μυαλό της μια ολόκληρη λίστα ενεργειών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην πιθανή σύλληψη του δράστη. Οταν, λοιπόν, αποφασίσει να αγοράσει τρεις παλιές διαφημιστικές πινακίδες στον εγκαταλειμμένο παλιό δρόμο που οδηγεί στην πόλη για να δημοσιοποιήσει την κατηγορία της (αν και «οι ερωτήσεις δεν αποτελούν κατηγορίες», όπως πολλαπλώς επισημαίνεται στην ταινία), οι πράξεις της όχι απλώς θα εκθέσουν τον σερίφη αλλά θα στρέψουν και ολόκληρη την πόλη εναντίον της, ανοίγοντας παλιές πληγές, ξύνοντας τραύματα που δεν έχουν ακόμα επουλωθεί και αποκαλύπτοντας έναν ανεμοστρόβιλο αντικρουόμενων συναισθημάτων, που ενσωματώνουν το χιούμορ, τη συγκίνηση και την ουσία της θλίψης σε μια τραγική αφήγηση που προδίδει την ιδιοφυΐα του Μάρτιν ΜακΝτόνα («In Bruges», «Επτά Ψυχοπαθείς»), με κάθε πιθανό τρόπο.

Ο Μάρτιν ΜακΝτόνα («In Bruges», «Επτά Ψυχοπαθείς»), επιστρέφει στο σινεμά με μια ταινία που επιτίθεται στις αισθήσεις, την καρδιά και το μυαλό, αποδεικνύοντας ότι κανένας τίτλος τέλους δεν μπορεί να ανακόψει την ορμή μιας εξαιρετικής ταινίας. Χρυσές Σφαίρες Καλύτερης Ταινίας, Α' Γυναικείου Ρόλου για την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Σαμ Ρόκγουελ και Σεναρίου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

the father 607

Ο Πατέρας (The Father) του Φλόριαν Ζέλερ

«Δεν χρειάζομαι βοήθεια από κανέναν» ξεσπά θυμωμένα ο Αντονι στη βουρκωμένη κόρη του, Αν. Εκείνη του έχει μόλις ανακοινώσει ότι θα μετακομίσει στο Παρίσι γιατί, επιτέλους, μετά το διαζύγιό της, γνώρισε κάποιον και θα τον ακολουθήσει για να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Μόνο που δεν μπορεί να αφήσει τον πατέρα της μόνο του, χρειάζεται βοήθεια και πρέπει να προσλάβουν μία καινούργια κοπέλα. Την προηγούμενη, ο 80χρονος, που πάσχει από άνοια, την έδιωξε. Οπως και την προηγούμενη πριν από αυτήν. Και την προηγούμενη. Ο συνταξιούχος μηχανικός είναι σίγουρος ότι τον έκλεβαν. Για παράδειγμα, πού είναι το ρολόι του;

Επώδυνο να το ζήσεις, αλλά ταυτόχρονα μεγαλειώδες, αυτό είναι τo κινηματογραφικό ντεμπούτο του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Φλόριαν Ζέλερ που χάρισε επάξια στον Σερ Αντονι Χόπκινς ένα ακόμα Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.