Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 12 Ιουνίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 12 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


john wick

John Wick Κεφάλαιο 4 (John Wick: Chapter 4) του Τσαντ Σταχέλσκι

Εδώ ο Τζον Γουικ βρίσκει τον τρόπο να νικήσει επιτέλους την Υψηλή Τράπεζα. Πριν όμως κερδίσει την ελευθερία του, ο Γουικ πρέπει να αντιμετωπίσει έναν εχθρό με πανίσχυρες συμμαχίες σε όλη την υφήλιο και δυνάμεις που θα μετατρέψουν παλιούς φίλους σε εχθρούς.

Ο κόσμος αλλάζει αλλά κάποια πράγματα μένουν σταθερά. Κι αυτή την άνοιξη, ο Τζον Γουικ μάχεται για το καλό, με το υπέρκομψο, υπερβίαιο, απαράμιλλο στιλ του Κιάνου Ριβς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Star

Passengers 607

Passengers του Μόρτεν Τίλντουμ

Στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, όσο η Γη καταστρέφεται από το φαινόμενο του θερμοκηπίου και οι πόροι ενέργειας εξαφανίζονται, ο άνθρωπος ανακαλύπτει περισσότερους βιώσιμους πλανήτες. Για παράδειγμα, ο Homestead II είναι ένας προορισμός 120 χρόνων μακριά, αλλά υπόσχεται μία νέα αρχή - τόσο προσωπική, όσο κι ολόκληρου του ανθρώπινου πολιτισμού. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πληρώσεις αδρά και να επιβιβαστείς στο «Avalon», ένα διαστημόπλοιο-κρουαζιερόπλοιο (όπως και το αντίστοιχο «Axiom» του «Wall-E» αν θυμάστε). Εκεί, επιστήμονες υποβάλλουν εσένα, τους 4.999 ακόμα επιβάτες και το πλήρωμα σε κρυογενική ύπνωση - διατηρούν το σώμα σου νέο κι άθικτο σε ειδικές κοιτίδες, με ξυπνητήρι ρυθμισμένο 4 μήνες πριν την άφιξη στο Homestead II. Μόνο που ο Τζο, ένας μηχανικός ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο να ακολουθήσει αυτή την πρώτη ανθρώπινη αποστολή, ξυπνά 90 χρόνια πριν από την ώρα του. Λίγο αργότερα ξυπνά και η Ορόρα, μία φιλόδοξη δημοσιογράφος-συγγραφέας που ήθελε να κάνει το ταξίδι για να το καταγράψει σ' ένα βιβλίο-κληροδότημα για τις μελλοντικές γενιές. Οι δυο τους, ένα πρωτόπλαστο ζευγάρι σ' έναν θαυμαστό νέο κόσμο, θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν και να ανακαλύψουν τη ζημιά στο σκάφος. Ή, τουλάχιστον, τους εαυτούς τους και το νόημα της ζωής - μέσα από τη συνειδητοποίηση ότι θα πεθάνουν εκεί, μόνοι, εγκλωβισμένοι στην απεραντοσύνη του συμπαντος.

Ο προορισμός πρέπει να ήταν ένα sci-fi ρομάντζο με φιλοσοφικές διαστάσεις για το ταξίδι της ζωής. Δυστυχώς όμως το αποτέλεσμα είναι γεμάτο μαύρες τρύπες, σεναριακές ιδέες που δεν λειτουργούν, ενώ η χημεία του λαμπερού πρωταγωνιστικού ζεύγους... χάνεται στο διάστημα! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Mega

Woman Walks Ahead

Μια Γυναίκα Προχωράει Μπροστά (Woman Walks Ahead) του Σουζάνα Γουάιτ

Η Κάθριν Γουέλντον (Τζέσικα Τσαστέιν) είναι ζωγράφος πορτρέτων και είναι από το Μπρούκλιν. Στα τέλη του 19ου αιώνα, θα ταξιδέψει μέχρι την Ντακότα, για να φτιάξει το πορτρέτο του Καθιστού Ταύρου, του ιερού αρχηγού της φυλής των ινδιάνων Λακότα. Το ταξίδι αυτό θα είναι καθοριστικής σημασίας για εκείνη, μια και θα εμπλακεί στον αγώνα των Ινδιάνων για την υπεράσπιση της γης τους και των δικαιωμάτων τους.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Open

Apollo 13 607

Apollo 13 του Ρον Χάουαρντ

Η ΝASA έχει πρόσφατα καταφέρει να πατήσει στη Σελήνη και τώρα ετοιμάζει την τρίτη επανδρωμένη αποστολή της για τον ίδιο προορισμό. Οι αστροναύτες Λάβελ, Χέιζ και Σουίγκερτ είναι οι επικεφαλής της ομάδας, που λόγω περικοπών στο προηγούμενο διαστημικό πρόγραμμα, θα επανδρώσουν τώρα το Apollo 13. Η θεαματική αποστολή ξεκινά. Στην πορεία όμως μια έκρηξη στο εσωτερικό του διαστημόπλοιου, θα ανατρέψει κάθε σχεδιασμό. Καθώς το πλήρωμα βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο πολύ μακριά από τη Γη, το Κέντρο Επιχειρήσεων της NASA αποφασίζει να τους μεταφέρει πίσω το ταχύτερο δυνατό. Κι ενώ ο χρόνος αρχίζει να μετρά αντίστροφα, οι εγκλωβισμένοι αστροναύτες πρέπει να ξεπεράσουν τον ανθρώπινο εαυτό τους, αν θέλουν η Ιστορία να γραφτεί με το δικό τους τρόπο.

Η ταινία προβάλλεται στις 17.15 στον Nova Cinema 2

luzzu

Το Σκαρί (Luzzu) του Αλεξ Καμιλέρι

Ένας ψαράς, ο Τζέσμαρκ, παλεύει με την πατροπαράδοτη παλιά ξύλινη βάρκα του ( “luzzu”, όπως και ο τίτλος της ταινίας), να κερδίσει τίμια τα προς το ζην για τη σύζυγο και το νεογέννητο παιδί τους, με τον ίδιο τρόπο που τα κατάφερνε ο πατέρας του, ο παππούς του και ο προπάππους του. Έρχεται όμως αντιμέτωπος με τον σκληρό ανταγωνισμό, την παράνομη αλιεία και τις κλίκες που λυμαίνονται την ιχθυαγορά του νησιού: τις διεφθαρμένες αρχές του λιμανιού, τους μεγαλοψαράδες, την μαύρη αγορά, τους αυστηρούς κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την απαξίωση της ταπεινής του καταγωγής από την οικογένεια της γυναίκας του. Θα απαρνηθεί την οικογενειακή παράδοση της αλιείας για να επιβιώσει; Το δίλημμα που αντιμετωπίζει γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό, όταν μαθαίνει πως το μωρό του χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα…

Νεορεαλισμός από τη Μάλτα για ανθρώπους στο μεταίχμιο μιας προσωπικής, αλλά κυρίως πολιτισμικής αλλαγής. Βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Σάντανς στο τμήμα World Cinema Dramatic Competition. Η επίσημη υποβολή της Μάλτας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

Young Hearts

Πρώτος Eρωτας (Young Hearts) του Αντονι Σάτεμαν

Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ο 14χρονος Ελίας γνωρίζει τον νέο γείτονά του, τον Αλεξάντρ, ένα αγόρι από τις Βρυξέλλες που ξεχωρίζει για την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητά του. Σύντομα, οι δυο τους αναπτύσσουν μία πολύ δυνατή φιλία. Ο Αλεξάντρ, ανοικτά queer, δεν αργεί να αποκαλύψει τη σεξουαλική του ταυτότητα στον Ελία, ρωτώντας τον αν έχει κοπέλα και προκαλώντας τον κατ' αυτόν τον τρόπο να αντιμετωπίσει τα δικά του αναδυόμενα συναισθήματα. Καθώς το ειδύλλιο μεταξύ τους αναπτύσσεται, ο Ελίας θα κληθεί να αναμετρηθεί με τις ενδόμυχες συγκρούσεις του, να αποδεχτεί τον εαυτό του και εντέλει να μεγαλώσει.

Μία ειλικρινής, αλλά τελικά γνώριμη καταγραφή της πρώτης αγάπης και κατ' επέκταση της queer ενηλικίωσης. Ειδική Μνεία στο τμήμα Generation της Μπερλινάλε και Βραβείο των Cinéphiles στις Κάννες το 2024. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

snow white

Χιονάτη (Snow White) του Μαρκ Γουέμπ

16 χρόνια μετά τo «(500) Μέρες με τη Σάμερ», η Disney αναθέτει στον Μαρκ Γουεμπ να σκηνοθετήσει το live action reboot της Χιονάτης, αφήνοντας πίσω του τη μέτα χρήση του συμβόλου και αναλαμβάνοντας να ζωντανέψει εκ νέου τη μυθική διάσταση της ορίτζιναλ ταινίας κινουμένων σχεδίων, ενισχύοντάς την ακόμη περισσότερο.

H ιστορία της κλασικότερης – ίσως – πριγκίπισσας της Disney αναβιώνεται σχεδόν 90 χρόνια μετά την κυκλοφορία της εμβληματικής ορίτζιναλ ταινίας κινουμένων σχεδίων, μέσα από μία live action εκδοχή, σε σκηνοθεσία του Μαρκ Γουέμπ («(500) Μέρες με τη Σάμερ», «Το Μόνο Αγόρι στη Νέα Υόρκη»). Και το αποτέλεσμα είναι ναι μεν παραμυθένιο, όχι όμως και ιδιαίτερα αξιομνημόνευτο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Arcadia

Αρκάντια του Γιώργου Ζώη

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη του «Interruption», που συμμετείχε στο τμήμα Encounters της Berlinale, είναι ένα αλλιώτικο fantasy, δουλεμένο με τόλμη και ευρηματικότητα. «Μπορώ να μείνω εδώ;», ρωτάει ο χαροκαμένος Γιάννης, 50άρης γιατρός, την κυρία που νοίκιαζε το εξοχικό της σπίτι στον άνθρωπο (κόρη; φίλη; συγγενή;) που ο Γιάννης μόλις έχασε σε τροχαίο εκεί κοντά, σε χαντάκι κάτω από μια γέφυρα. Είναι και η σύζυγός του μαζί, η Κατερίνα, αλλά ο Γιάννης μιλάει στον ενικό. Ισως να εννοεί το αυτονόητο, να μείνουν μαζί, και οι δύο. Ισως πάλι να θέλει να μείνει μόνος, να διαχειριστεί σόλο το ξαφνικό πένθος του. Ο Γιάννης και η Κατερίνα, γιατρός κι αυτή, ψυχίατρος, έχουν έρθει στο παράκτιο θέρετρο να αναγνωρίσουν το πτώμα του θύματος και ν' αποχαιρετήσουν.

Η νέα ταινία του Γιώργου Ζώη, με πρωταγωνιστές τον Βαγγέλη Μουρίκη και την Αγγελική Παπούλια, μετά το γύρο της στα διεθνή φεστιβάλ, διεκδικεί 14 βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου κι είναι η πρώτη ελληνική συμπαραγωγή του Vodafone TV! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV