Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 22 Ιουνίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 22 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Ενας Ησυχος Ανθρωπος

Ενας Ησυχος Ανθρωπος του Τάσου Γερακίνη

Ο Μάκης ζει σε ένα ακριτικό νησί που συνορεύει παρά κάτι μέτρα θάλασσας με την Τουρκία. Οινοποιός που δεν καταφέρνει να ζήσει από το επάγγελμα του, παλεύει με τα χρέη που τον πνίγουν, τους πελάτες του που δεν τον παίρνουν στα σοβαρά, τους εργάτες που τους χρωστάει μεροκάματα, την απώλεια της συζύγου του και κυρίως την κόρη του που θέλει με κάθε τρόπο να αποδράσει για την Αθήνα, δίνοντας τροφή στις κακόβουλες φήμες του μικρού επαρχιακού περιβάλλοντος.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Τάσου Γερακίνη, ένα σύγχρονο, άνισο γουέστερν για τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 3

the cut fatih akin 607

Η Μαχαιριά (The Cut) του Φατίχ Ακίν

Στο κέντρο της βρίσκεται ο Ναζαρέτ, ένας Αρμένιος σιδεράς από το Μαρντίν μια πόλη της Τουρκίας στα σύνορα με την Συρία, ο οποίος και η οικογένεια του όπως όλοι οι Αρμένιοι της χώρας, πέφτουν στα 1915 θύματα αυτού που θα ήταν στη συνέχεια μια αληθινή γενοκτονία. Ο Ναζαρέτ θα επιστρατευθεί εναντίων των Βρετανών στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά αντί για την πρώτη γραμμή, όπως όλοι οι ομοεθνείς του, θα βρεθεί να σκάβει έναν καινούριο δρόμο στο πουθενά της αχανούς Ανατολίας. Οταν ο δρόμος τελειώσει κι ο πόλεμος μοιάζει χαμένος, όλοι οι Αρμένιοι από την ομάδα του θα παραδοθούν για να σφαγιασθούν από Τούρκους κρατούμενους, που θα τους δολοφονήσουν με αντάλλαγμα την ελευθερία τους. Ο Ναζαρέτ θα σωθεί από την καλοσύνη του καταδίκου που αναλαμβάνει να τον σκοτώσει και θα μείνει ζωντανός, αφού το μαχαίρι ηθελημένα τον κόβει μόνο λίγο, τόσο όμως όσο να τραυματίσει ανεπανόρθωτα τις φωνητικές του χορδές. Από εκεί θα ξεκινήσει μια αληθινή οδύσσεια για τον ήρωα, που θα τον δει να διασχίζει την χώρα μαζί με λιποτάκτες, να κρύβει την ταυτότητά του από τους βεδουίνους και τελικά να βρίσκει καταφύγιο στο εργοστάσιο ενός Τούρκου σαπωνοποιού.

H πιο φιλόδοξη ταινία στην φιλμογραφία του Γερμανού σκηνοθέτη είναι αναμφίβολα αξιοπρόσεκτη, αλλά μόνο περιστασιακά αλήθινά δυνατή και συγκινητική. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Δεκαπενταύγουστος 607

Δεκαπενταύγουστος του Κωνσταντίνου Γιάνναρη

Αύγουστος στην Αθήνα. Το καλοκαίρι τελειώνει και ο καύσωνας επιμένει, ενώ τα ανεκπλήρωτα όνειρα κάποιων κάνουν τη ζωή τους αβάσταχτη. Οι ένοικοι μιας τριώροφης πολυκατοικίας δραπετεύουν για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στην ΕΡΤ 3

godzilla king of monsters 607

Γκοτζίλα ΙΙ: Ο Βασιλιάς των Τεράτων (Godzilla: King of the Monsters) του Μάικλ Ντάκερτι

Η Μόναρκ, μια κρυφή ζωολογική ομάδα, έρχεται αντιμέτωπη με τιτάνια τέρατα, συμπεριλαμβανομένου και του Γκοτζίλα, που συγκρούεται με τη Μόθρα, τον Ρόνταν και την απόλυτη νέμεσή του, τον τρικέφαλο Γκιντόρα. Oταν αυτά τα αρχαία τέρατα, που θεωρούνταν απλώς μύθοι, ξυπνήσουν ξανά, θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους για την απόλυτη κυριαρχία, ακόμα και σε βάρος της ανθρωπότητας.

Ο Γκοτζίλα εναντίον μυθικών τεράτων όπως η Μόθρα, ο Ρόνταν και ο τρικέφαλος Γκιντόρα. Κανείς δεν αναρωτιέται ούτε πόσο θόρυβο κάνει, ποιος - φυσικά - θα κερδίσεi ή ποιος ενδιαφέρεται... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Star

Hotel Mumbai 607

Επίθεση στη Βομβάη (Hotel Mumbai) του Αντονι Μάρας

Μια συγκλονιστική, αληθινή ιστορία ανθρωπιάς και ηρωισμού. Η ταινία αφηγείται τα πραγματικά γεγονότα της πολιορκίας του φημισμένου Taj Hotel στη Βομβάη της Ινδίας από μια ομάδα τρομοκρατών τον Νοέμβριο του 2008. Το αφοσιωμένο προσωπικό του ξενοδοχείου επιλέγει να διακινδυνεύσει τη ζωή του για να παραμείνουν ασφαλείς οι επισκέπτες τους καθώς οι άνθρωποι κάνουν αδιανόητες θυσίες για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Οι αληθινές ιστορίες των θυμάτων και των επιζώντων.

Το βασισμένο σε αληθινά γεγονότα θρίλερ του Αυστραλού ελληνικής καταγωγής Αντονι Μάρας ξεχωρίζει για την ψύχραιμη οπτική του απέναντι σε μια τρομοκρατική επίθεση, με μπόνους τους Αρμι Χάμερ και Ντεβ Πατέλ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Star

first man trailer 607

Ο Πρώτος Ανθρωπος (First Man) του Ντάμιεν Σαζέλ

Ο πιλότος Νιλ Άρμστρονγκ είναι συγκλονισμένος από το θάνατο της δίχρονης κόρης του και αισθάνεται ανίκανος να μοιραστεί τη θλίψη του ακόμη και με τη γυναίκα του. Έτσι, αναζητώντας ένα κίνητρο για να ξεπεράσει τον πόνο του, κατατάσσεται στην NASA, η οποία το 1962 ανακοινώνει το διαστημικό της πρόγραμμα Gemini.

Ο Ντέιμιαν Σαζέλ κινηματογραφεί το πρώτο ανθρώπινο βήμα στο φεγγάρι σαν μια εμμονική διαδρομή προς το άγνωστο, διευρύνοντας μαζί με τους ορίζοντες της ανθρωπότητας και την κινηματογραφική του γλώσσα, χωρίς να φτάνει στο απόγειο των δυνατοτήτων του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον Alpha

life as we know it

Η Ζωή Οπως την Ξέρουμε (Life as We Know it) του Γκρεγκ Μπερλάντι

Μια γυναίκα κι ένας άντρας, single και οι δυο, αναλαμβάνουν την ανατροφή ενός μωρού, όταν κοινός τους φίλος πεθαίνει ξαφνικά σε ατύχημα.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

oppenheimer

Οπενχάιμερ (Oppenheimer) του Κρίστοφερ Νόλαν

Βασισμένος στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «Ο Αμερικανός Προμηθέας: Ο θρίαμβος και η τραγωδία του Ρόμπερτ Οπενχάιμερ» των Κάι Μπερντ και Μάρτιν Τζ. Σέργουιν, ο Νόλαν υπογράφει και το σενάριο με το οποίο θέλει να αφηγηθεί τη δική του ιστορία για μία από τις πιο αμφιλεγόμενες φιγούρες της Ιστορίας. Πατώντας ελεύθερα πάνω στην έρευνα των συγγραφέων, το ενδιαφέρον του Νόλαν εστιάζεται όχι τόσο σε μία τυπική βιογραφία του Οπενχάιμερ, αλλά στο τραγικό δίλημμα μεταξύ επιστήμης και πολιτικής. Στην καταλυτική συνδρομή αυτού του σύγχρονου Προμηθέα, που έδωσε στην ανθρωπότητα την ατομική φωτιά αλλά όταν προσπάθησε να ελέγξει τη διασπορά της, προειδοποιώντας για τους τρομερούς κινδύνους από τη χρήση της, προκάλεσε το μένος του πολιτικού συστήματος, το οποίο ως νέος Δίας τον τιμώρησε στην αρχή του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν επιχειρεί να ανατινάξει το μυαλό μας, αλλά το υπέρμετρα φιλόδοξο, ανεξέλεγκτα φλύαρο και μπερδεμένο ιδεολογικά έπος μεγατόνων του, αφήνει πίσω του ένα ισχνό μανιτάρι εντυπώσεων. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο Nova Cinema 1

Persona non Grata 607

Persona Non Grata του Ροσντί Ζεμ

Ριμέικ της βραζιλιάνικης ταινίας του Μπέντο Μραντ «O Invasor» σκηνοθετημένο από τον Ροσντί Ζεμ, ο οποίος κρατά για τον εαυτό του και τον πιο ζουμερό ρόλο, αυτόν του κακοποιού που θα εισβάλλει στην ζωή δυο διεφθαρμενων μηχανικών που θα τον προσλάβουν για να βγάλουν από την μέση τον μεγαλομέτοχο της εταιρίας τους προκειμένου να αναλάβουν αυτοί τα ηνία.

Γαλλικό φιλμ νουάρ υπό το φως του μεσογειακού ήλιου με τον Ροσντί Ζεμ -και τα χαβανέζικα πουκάμισα του- να πρωταγωνιστεί και να σκηνοθετεί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

annette 607

Annette του Λεός Καράξ

Αυτή είναι η ιστορία του Χένρι ΜακΧένρι, ενός εριστικού, διανοούμενου, ανερχόμενου stand-up performer, υποβλητικού, κυνικού, οριακά επιθετικού, μιας σύγχρονης εικόνας του γοητευτικού, πολυπρισματικού «κακού». Και της Αν Ντεφρανού, μιας διάσημης σοπράνο, πανέμορφης, γαλήνιας, διαχρονικά θεϊκής. Οι δυο τους ερωτεύονται με πάθος, κάνουν ένα κοριτσάκι, την Ανέτ (η οποία, χωρίς εξήγηση αλλά και με εκπληκτική εξήγηση, είναι μια ξύλινη μαριονέτα) και καθώς τα οικογενειακά βάρη μεγαλώνουν και η φήμη των δυο τραβά αντίθετες κατευθύνσεις, εκείνης προς τον ουρανό, εκείνου προς την κόλαση, η σχέση τους αρχίζει ν’ αποσυντίθεται.

Το μιούζικαλ του Λεός Καράξ και των The Sparks, ένα τραγικό love story, ένα παράδοξο, μαγευτικό έπος για την αγάπη, το μίσος, τη διασημότητα και το femicide. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix

H ταινία είναι διαθέσιμή στο ΕΡΤFlix

suzume

Suzume (Suzume no tojimari) του Μακότο Σινκάι

Εδώ ακολουθούμε την αποφασιστική έφηβη Σούζουμε η οποία αναλαμβάνει την αποστολή να σώσει τη χώρα της όταν ο ουρανός της Ιαπωνίας γίνεται κόκκινος, το έδαφος τρέμει και η ανθρωπότητα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Με την ικανότητα να βλέπει υπερφυσικές δυνάμεις, αόρατες στα μάτια των υπολοίπων, είναι στο χέρι της να κλείσει τις μυστηριώδεις πόρτες που εξαπολύουν το χάος παντού. Την περιμένει ένα επικίνδυνο ταξίδι καθώς φέρει το βάρος της χώρας στους ώμους της.

Η περιπέτεια τής ατρόμητης έφηβης Σούζουμε, σε μια από τις καλύτερες ταινίες του Μακότο Σινκάι. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

napoleon

Ναπολέων (Napoleon) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Η ιστορία, μια επεισοδιακή διαδρομή στη ζωή και το τέλος του Μεγάλου Κορσικανού, ξεκινά απ' όταν ο Ναπολέων κατέκτησε για λογαριασμό των Γάλλων την Τουλόν, επιτυχία που τον έφερε στο μετεπαναστατικό Παρίσι της Βασιλείας του Τρόμου του Ροβεσπιέρου και καταλήγει, αφότου ο Ναπολέων έχει γίνει Υπατος της Πρώτης Γαλλικής Δημοκρατίας και προοδευτικά Αυτοκράτορας της Γαλλίας, στην εξορία του τέλους του στη νήσο της Αγίας Ελένης, μια εικοσιπενταετία που άλλαξε για πάντα την Ευρώπη, την έννοια της πολιτικής φιλοδοξίας, την υφή της εξουσίας και την πολύπλευρη φύση του αυταρχισμού. Ολ' αυτά, μέσα από την παθιασμένη, καθοριστική σχέση του με την Ιωσηφίνα, αποφυλακισμένη αριστοκράτισσα και παροιμιωδώς θελκτική γυναίκα.

Εντυπωσιακό στις σκηνές πλήθους και τις μάχες, αλλά αδύναμο, αποσπασματικό και ρηχό, το έπος της χρονιάς από τον Ρίντλεϊ Σκοτ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+