Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Gloria Bell

Γκλόρια (Gloria Bell) του Σεμπάστιαν Λέλιο

Η διαζευγμένη Γκλόρια είναι ένα ελεύθερο πνεύμα που περνάει τις μέρες της σε μία συντηρητική δουλειά γραφείου και τις νύχτες της σε χορευτικές πίστες σε διάφορα κλαμπ, όπου ξεδίνει χορεύοντας. Μετά τη γνωριμία της με τον ‘Αρνολντ σε μία νυχτερινή έξοδο της, βρίσκεται να ζει έναν αναπάντεχο έρωτα, με όλες τις χαρές και τις επιπλοκές των ραντεβού, της αναζήτησης ταυτότητας της και της οικογένειας.

Με πρωταγωνίστρια και παραγωγό αυτή τη φορά την Τζούλιαν Μουρ, το ριμέικ της ομότιτλης βραβευμένης ταινίας του Σεμπάστιαν Λέλιο σε σκηνοθεσία και πάλι του ίδιου κάνει όλες τις σωστές επιλογές στην επαναφήγηση της ιστορίας, όμως το τελικό αποτέλεσμα – ατυχώς – δε διατηρεί την αρχική ορμή και τραχύτητά του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 2

hangover

The Hangover του Τοντ Φίλιπς

Δυο μέρες πριν παντρευτεί, ο Νταγκ πηγαίνει στο Λας Βέγκας, μαζί με τρεις θεότρελους φίλους του, για ένα ξέφρενο εργένικο πάρτι, που δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Συμβαίνει όμως το ακριβώς αντίθετο! Την επόμενη μέρα, οι τρεις φίλοι ξυπνούν και κανείς τους... δεν θυμάται τίποτα! Τα στοιχεία, που έχουν στη διάθεση τους σχετικά με το τι έγινε το προηγούμενο βράδυ, είναι μάλλον ασύνδετα: μια τίγρης στο μπάνιο τους, ένα μωρό 6 μηνών στη ντουλάπα τους, ένα δόντι σπασμένο. Και το σημαντικότερο; Ο γαμπρός είναι άφαντος! Πρώτο μέλημα τους, να βρουν τον γαμπρό, ο οποίος σε 48 ώρες πρέπει να είναι πλυμένος, ξυρισμένος, ντυμένος και να περιμένει τη νύφη στην εκκλησία! Ξεπερνώντας το πρώτο σοκ, αρχίζουν μια τρελή κούρσα, για να βρουν έγκαιρα τον Νταγκ. Αυτό που έζησαν οι τέσσερις φίλοι στο πάρτι τους, δεν συγκρίνεται με αυτό που πρόκειται να ζήσουν, καθώς θα προσπαθούν να συνδέσουν τα κομμάτια της προηγούμενης βραδιάς και να έρθουν αντιμέτωποι με όλες τις λάθος αποφάσεις που πήραν...

Η ταινία προβάλλεται στις 21.45 στο Star

a private war trailer main

Ο Δικός της Πόλεμος (A Private War) του Μάθιου Χάινεμαν

Η δραματοποίηση της ζωής και του έργου της Αμερικανίδας πολεμικής ανταποκρίτριας Μαρί Κόλβιν, που τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές της δόξες τις γνώρισε στους Sunday Times του Λονδίνου, ξεκινά από το τέλος, το 2012, με ένα πλονζέ στην ερειπωμένη πόλη Χομς της Συρίας. Σε voiceover ακούμε τη φωνή της, από μια αυθεντική συνέντευξη, να λέει πως στόχος της ήταν πάντα ο κόσμος που παρακολουθούσε τις καλύψεις της να νιώσει όπως ένιωθε κι εκείνη κάθε που βρισκόταν στους μαρτυρικούς αυτούς τόπους.

Υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας για την πειστική Ρόζαμουντ Πάικ σε μια βιογραφία που ψυχαναλύει εκ του ασφαλούς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Star

Widows 607

Οι Χήρες (Widows) του Στιβ ΜακΚουίν

Οι «Χήρες» είναι τέσσερις Πρώτες Κυρίες του εγκλήματος, στο σημερινό Σικάγο, εκεί όπου όλα είναι βρώμικα και διεφθαρμένα, από τον ιστό του υποκόσμου ως τις Αρχές. Οταν οι σύζυγοί τους σκοτώνονται σε μια μεγάλη ληστεία που πηγαίνει μοιραία στραβά, εκείνες, ή κάποιες από εκείνες, θα συνασπιστούν γύρω από το πρόσωπο της Βερόνικα τής Βαϊόλα Ντέιβις και θ' αναλάβουν να... ολοκληρώσουν το έργο, όχι μόνο για να εκδικηθούν, αλλά κυρίως για να επιβιώσουν.

Ο Στιβ ΜακΚουίν («12 Χρόνια Σκλάβος») συνεργάζεται με την Τζίλιαν Φλιν («Gone Girl») για ένα συναρπαστικό heist movie με νεοφεμινιστικές αξιώσεις. Τα καταφέρνει στο πρώτο. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στη 00.00 στον ΣΚΑΪ

tar

Tar του Τοντ Φιλντ

Η Λίντια Ταρ είναι η μαέστρος της συμφωνικής ορχήστρας του Βερολίνου, μια γυναίκα στο απόγειο της καριέρας της. Δυναμική, απαιτητική, προκλητική, αμετανόητη, ανταγωνιστική, εγωκεντρική, είναι την ίδια στιγμή γοητευτική με τον τρόπο μιας αληθινής ιδιοφυΐας και ενός ταλέντου που ξέρει το μέγεθος και την αξία του. Εχοντας χτίσει από την αρχή τον εαυτό της και τη ζωή της μέσα από τη μουσική, τις επιτυχίες και τις απόψεις της, η Λίντια ζει μια οχυρωμένη ζωή με τη σύντροφό της και τη μικρή τους κόρη στο επικά μινιμαλιστικό διαμέρισμά τους στο Βερολίνο και στο υπέροχο γραφείο της στη φιλαρμονική, όταν τουλάχιστον δεν ταξιδεύει ανά τον κόσμο με την αφοσιωμένη βοηθό της, που έχει κι εκείνη τις δικές της φιλοδοξίες. Ομως η ατσάλινη, γυαλιστερή εικόνα της Λίντια αρχίζει να εμφανίζει ρωγμές, όταν μια σειρά από φήμες για απρεπή συμπεριφορά αποκτούν πρόσφυση, την ίδια στιγμή που μια νέα τσελίστρια στη συμφωνική αρχίζει να κεντρίζει έντονα το ενδιαφέρον της.

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι καλύτερη από ποτέ σε μια ταινία χαρακτήρων που συζητήθηκε όσο καμία φέτος, εξίσου συναρπαστική με οποιοδήποτε θεαματικό blockbuster. Εξι υποψηφιότητες για Οσκαρ, ανάμεσα στα οποία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Α' Γυναικείου Ρόλου.​ Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

La Chimera

Η Χίμαιρα (La Chimera) της Αλίτσε Ρορβάχερ

Ιταλία, δεκαετία 1980. Ο Αρτουρ είναι ένας νεαρός Εγγλέζος που, για άγνωστους λόγους, έχει βρεθεί να μένει στην παραγκούπολη της Ταρκυνίας, της αρχαία πόλης στην επαρχία του Βιτέρμπο - διάσημης για την Ετρουσκική Νεκρόπολη και τους πανάρχαιους τάφους της. Είχε κάποτε εκεί ακολουθήσει τον έρωτα της ζωής του, την Βιεναμίνα, η οποία δεν υπάρχει πια. Είναι νεκρή, παρόλο που η μητέρα της Φλώρα, ξεχασμένη τραγουδίστρια της όπερας και ξεπεσμένη αριστοκράτισσα, δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ την ελπίδα ότι το κορίτσι της θα επιστρέψει. Κάπως έτσι κι ο Αρτουρ δεν επέστρεψε. Ούτε στο Λονδίνο, ούτε στο σώμα του. Ούτε στους ζωντανούς. Εμεινε να αιωρείται στο μεταίχμιο του πεπρωμένου.

Η Ιταλίδα σκηνοθέτης επιστρέφει με μία ταινία που σκάβει στο παρελθόν κι φέρνει στο φως (κινηματογραφικούς) θησαυρούς. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών 2023. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

on the edge

Στα Ακρα (On the Edge) του Τζιορντάνο Τζεντερλίνι

O Λεό, ένας οδηγός μετρό, καθώς οδηγεί προσεγγίζοντας τον επόμενο σταθμό, βλέπει ένα νεαρό άντρα σε ένταση, στην άκρη της πλατφόρμας. Λίγο πριν αυτός πέσει στις γραμμές, αναγνωρίζει στο πρόσωπό του τον γιο του. Καθώς ο Λεό, δεν είχε συναντήσει το παιδί του για χρόνια, ανακαλύπτει πως ο νεαρός ήταν μπλεγμένος σε μια αιματηρή ληστεία, και αποφασίζει να ακολουθήσει τα ίχνη του.

Θρίλερ για γερά νεύρα παραγωγής Βελγίου, Γαλλίας, Ισπανίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

poor things

Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου

Το «Poor Things» μεταφέρει στην οθόνη το σατιρικό μυθιστόρημα του Σκοτσέζου Αλισντερ Γκρέι που κυκλοφόρησε το 1992 (στα ελληνικά έχει αποδοθεί ως «Χαμένα Κορμιά» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη). Η ιστορία, που εκτυλίσσεται στη βικτοριανή εποχή, αντικαθιστά το τέρας με την Μπέλα, μια όμορφη νεαρή νυμφομανή, η οποία, έγκυος ούσα, αυτοκτονεί για να ξεφύγει από τον βίαιο άντρα της. Την Μπέλα επαναφέρει στη ζωή ένας εκκεντρικός αλλά ιδιοφυής επιστήμονας, ο Γκόντγουιν Μπάξτερ, δίνοντάς της, ωστόσο, το μυαλό ενός μωρού. Η φιλοδοξία του Μπάξτερ είναι να κατασκευάσει την ιδανική σύντροφο αλλά τα σχέδιά του ανατρέψει ο Δρ. Αρτσιμπαλντ ΜακΚάντλες που φθονεί τον Μπάξτερ για το δημιούργημά του. Η Μπέλα, ωστόσο, έχει τη δική της άποψη για τα πράγματα.

Ο Γιώργος Λάνθιμος προχωρά με άλματα στην περιοχή των μεγαλύτερων δημιουργών της εποχής μας, με μια ακόμη αριστουργηματική, αψεγάδιαστη ταινία. Χρυσός Λέοντας στο 80ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

dodo

Dodo του Πάνου Χ. Κούτρα

Η απροσδόκητη εμφάνιση ενός Ντόντο στο κτήμα της οικογένειας Καρακώστα, 300 χρόνια μετά την εξαφάνιση του από τον πλανήτη, δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η οικογένεια. Σε δύο ημέρες θα γίνει εκεί ο γάμος της κόρης τους Σοφίας με τον Άρη, κληρονόμο μίας πλούσιας οικογένειας, και όλα πρέπει να λειτουργήσουν στην εντέλεια. Γνωρίζουν καλά πως αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία να σωθούν από τη χρεοκοπία, την απόλυτη έλλειψη ρευστού και την ελεύθερη πτώση τους στην ταξική πυραμίδα της χώρας. Ό,τι όμως είναι προορισμένο να πάει στραβά, θα πάει.

H πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα είναι η ανθρώπινη τραγικωμωδία του μέλλοντος. Ελαφριά σαν πούπουλο και βαριά σαν την ανθρώπινη συνείδηση. Επίσημη συμμετοχή στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix