10ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας

ΚΡΙΤΙΚΗ 28 NOV

Το Φεστιβάλ που τολμά να κοιτάξει στα μάτια τον άνθρωπο, το περιβάλλον του και το κενό που βρίσκεται ανάμεσά τους φτάνει στη δέκατη του χρονιά, πιο πλούσιο από ποτέ. Από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Αστορ.

Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου ξεκίνησε με φιλοδοξία να συστήσει στους θεατές ένα σινεμά διαφορετικό, άγνωστο, ζωντανό, φτιαγμένο από τα σπάνια υλικά της παρατήρησης, της τεκμηρίωσης, του πειραματισμού και της ενδοσκόπησης στις πιο αφανείς πλευρές της ανθρώπινης κατάστασης. Δέκα χρόνια μετά, είναι περιττό να μιλήσει κανείς για «θεσμό», αφού το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου συνεχίζει με την ίδια ανήσυχη διάθεση να εξερευνά άγνωστες πτυχές ενός (κινηματογραφικού) κόσμου που αλλάζει πιο γρήγορα από τα καρέ στη μεγάλη οθόνη.

Η φετινή του διοργάνωση είναι εορταστική, πλούσια, γεμάτη εικόνες και συναισθήματα που αγγίζουν ό,τι πιο άμεσο, επείγον και σημαντικό μπορεί να ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τον πιο απαιτητικό θεατή. Από τις πιο ανεξερεύνητες ζούγκλες στην άκρη του κόσμου, μέχρι τις πιο ψηλές βουνοκορφές και από τη ζωή στις σύγχρονες πόλεις μέχρι τις έννοιες που ορίζουν την καθημερινότητα του πλανήτη σήμερα, δείτε τον κόσμο με άλλο βλέμμα και τον άνθρωπο στον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αξίζει.

Το 10o Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας διεξάγεται φέτος από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφος Αστορ. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Φεστιβάλ και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Που Παίζεται

Δες τις αίθουσες

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.