Η Αθήνα είναι μια πόλη φάντασμα. Τα μαγαζιά στους δρόμους είναι ξενοίκιαστα και κλειστά, τα διαμερίσματα έχουν γίνει βορά των «ερμπιενμπήδων». Τα πάντα κινούνται γύρω από την εξυπηρέτηση των τουριστών και τη «νέα» μορφή real estate, σε συνδυασμό με το κυνήγι της χρυσής βίζας από τους Κινέζους. Μέσα σ' αυτή την πόλη κατοικεί ένα πραγματικό φαντασματάκι, ένα 9χρονο κορίτσι, που κάνει παιχνιδότοπό της τα διαμερίσματα του κέντρου που έχουν κατασχέσει οι τράπεζες κι εκδικείται βίαια μεσίτες και υποψήφιους αγοραστές.

Στη νέα του ταινία, μετά την τελευταία μας συνάντηση στο «Από τη Γη στη Σελήνη», μια live action μυθοπλασία αυτή τη φορά, ο Αγγελος Σπάρταλης δηλώνει, με μεσότιτλους και σεναριακές επιλογές, αυτό που θα ήθελε να κάνει: μια μεταλλαγμένη Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, μια παραβολή για τις σχέσεις εξουσίας, μια κωμωδία ηθών στο αστικό πλέγμα.

Εκείνο, ωστόσο, που βλέπει κανείς αληθινά στην οθόνη, είναι μια ασπρόμαυρη σάτιρα, με στιγμές σλάπστικ, που κινείται με το πάσο της πάνω σε προκλασική μουσική, επαναλαμβάνοντας προφανείς συμβολισμούς (σαν την επιμονή να υπονομεύει την αφήγηση με τα γκράφιτι στους τοίχους των Εξαρχείων), με ερμηνείες υπερβολικές κι έναν συγκαταβατικό διδακτισμό που αγαπά τη γραφικότητα. Χάνοντας το προσωπικό στίγμα των animation και ντοκιμαντέρ του, αυτή τη φορά ο Σπάρταλης μοιάζει με γκρινιάρη τουρίστα στην πόλη του.

Πρεμιέρα την Πέμπτη 9 Γενάρη στις 20:00, Κινηματογράφος Μικρόκοσμος παρουσία των συντελεστών. Προβολές κάθε μέρα στις 20:00. Το Σάββατο 11/1 dj set με παρέα το soundtrack της ταινίας στο φουαγιέ του σινεμά.