Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι Αμερικανοί Παραγωγοί σνομπάρουν Γουάινστιν και Κοέν

στα 10

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα 25α βραβεία του Σωματείου Παραγωγών της Αμερικής και, λίγους μήνες πριν τα Οσκαρ, προκάλεσαν έκπληξη και αναστάτωση.

Οι Αμερικανοί Παραγωγοί σνομπάρουν Γουάινστιν και Κοέν
Ο Ντέιβιντ Ο. Ράσελ καθοδηγεί τον Κρίστιαν Μπέιλ και την Εϊμι Ανταμς στα γυρίσματα του «American Hustle»

Παραδοσιακά, τα βραβεία του Producers Guild of America, που δίνουν τη σφραγίδα τους στις καλύτερες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές της κάθε χρονιάς, θεωρούνται οι πιο έγκυροι αγγελιοφόροι των Οσκαρ: αν αυτό ισχύσει και φέτος, μας περιμένουν εκπλήξεις! Στη λίστα με τις υποψηφιότητες για την 25η απονομή των βραβείων του σωματείου, τα φαβορί όπως το «12 Χρόνια Σκλάβος» και το «American Hustle» καλώς κρατούν, μαζί τους και το ανερχόμενο «Dallas Buyers Club». Ωστόσο, οι παραγωγοί που τα προηγούμενα χρόνια συγκέντρωναν τις πιο δυνατές υποψηφιότητες, είναι σχεδόν απόντες.

Ο Σκοτ Ρούντιν βρίσκει το «Captain Phillips» του Πολ Γκρίνγκρας μέσα στη λίστα, από την οποία όμως λείπει εντελώς το «Inside Llewyn Davis» των αδελφών Κοέν, παράλειψη που ήδη σχολιάζεται οργισμένα από τον αμερικανικό τύπο. Σε ακόμα χειρότερη θέση βρίσκεται ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, μια και το PGA δεν επέλεξε στις υποψηφιότητές του καμία από τις φετινές του παραγωγές, όπως τα «The Butler», «August: Osage County», «Mandela: The Long Walk Home», «Philomena» ή το «Fruitvale Station» το οποίο, ωστόσο, θα τιμηθεί με το ειδικό βραβείο κοινωνικής ευαισθησίας Στάνλεϊ Κρέιμερ. Αντίθετα, η μεγάλη κερδισμένη των υποψηφιοτήτων – και γιατί όχι και των βραβείο του PGA, αλλά και της οσκαρικής βραδιάς – δεν είναι άλλη από την 27χρονη, μόλις, Μέγκαν Ελισον, κόρη του μεγιστάνα ιδιοκτήτη της Oracle, Λάρι Ελισον, η οποία με την εταιρεία της, Annapurna, κέρδισε πέρσι τις οσκαρικές εντυπώσεις ως παραγωγός των «Zero Dark Thirty» και «The Master» και φέρνει φέτος δυναμικά στο προσκήνιο το «Her» του Σπάικ Τζόνζι και, ακόμα πιο λαμπερά, το «American Hustle» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ.

Τα βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Παραγωγών θ’ ανακοινωθούν στις 19 Ιανουαρίου, 3 μέρες αφότου θα έχουμε μάθει τις υποψηφιότητες για τα Βραβεία Οσκαρ.

Αναλυτικά οι υποψηφιότητες του Producers Guild of America

Κινηματογράφος – Καλύτερη Ταινία

Κινηματογράφος – Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων

Για τις τηλεοπτικές υποψηφιότητες και τα ειδικά βραβεία, επισκεφθείτε το επίσημο website του PGA.

Περισσότερη Οσκαρική Κούρσα 2014: