Το Μυστικό Βασίλειο του Δάσους

Epic

Κρις Γουετζ

ΚΡΙΤΙΚΗ 29 MAY 2013

4 στα 10

Από τους δημιουργούς του «Ρίο» και των «Ice Age», μια «πράσινη» και πολύχρωμη ταινία animation για παιδιά - κι όχι για τους γονείς τους.

Η Εμ Κέι, στο ζενίθ της εφηβείας, επισκέπτεται τον πατέρα της στην εξοχή για να προσπαθήσει ν' αναθερμάνει τη σχέση τους - μόνο που εκείνος, γκαφατζής τρελοεπιστήμονας, μοιάζει να ενδιαφέρεται λιγότερο για την πραγματική ζωή και περισσότερο για τα μικροσκοπικά πλάσματα που ζουν και βασιλεύουν στο διπλανό δάσος. Η δύσπιστη Εμ Κέι θα δει τις αμφιβολίες της να εξανεμίζονται όταν, από ένα γύρισμα της τύχης, θα μετατραπεί κι εκείνη σε κοντούλη «φυλλάνθρωπο», με αποστολή να διασώσει και να φυτέψει το μαγικό βολβό της Βασίλισσας Τάρα, που θα εξασφαλίσει ότι η ζωή του Δάσους θα συνεχιστεί και δε θα καταστραφεί από το σκοτάδι και τη σήψη των φρικτών Μπόγκαν. Σύμμαχοί της σ' αυτήν την περιπέτεια, μια στρατιά από ανθρωπάκια που ταξιδεύουν με μαγικά κολιμπρί και ιδιαίτερα ο νέος, ατίθασος και ωραίος Νοντ.

Μια αποκλειστικά παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, «πράσινη» ως προς τις ευαισθησίες της, αλλά με κεντρικά μηνύματα την ομαδικότητα και την προστασία των αδυνάτων.

Ο γρήγορος ρυθμός της περιπέτειας παρασύρει σ’ ένα παραμύθι συμβατικό αλλά όμορφο. Ο κόσμος του δάσους, τα παράξενα πλάσματα και τα μαγεμένα λουλούδια έχουν τις ιδιότητες των παιδικών παραμυθιών, το ίδιο και η πλοκή, τόσο στην έμπνευση, όσο και στην εξέλιξή της. Μέσα από αρκετές ντουζίνες ηρώων, αυτοί που ξεχωρίζουν είναι η αξιολάτρευτη Εμ Κέι – πολύ πιο χαριτωμένη από το ρομαντικό της ενδιαφέρον – ένα ντουέτο από σαλιγκάρια – slackers σε σκηνές Χοντρού – Λιγνού και ο τριπαρισμένος μάγος Νιμ Γκαλού με τη φωνή, στην πρωτότυπη βερσιόν, του Στιβ Τάιλερ.

Η ταινία δεν έχει τίποτα το επικό, ούτε κάποια ιδιαίτερη πρωτοτυπία ή χαρακτήρα, στην ιστορία ή στο animation του. Αλλά έχει μια οικειότητα και μια γλυκύτητα, σαν κλασικό εικονογραφημένο και η χρωματική του παλέτα, μαζί με την ενδιαφέρουσα παραμυθένια χλωρίδα και πανίδα του δάσους, θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους μικρούς θεατές. Οχι απαραίτητα και τους γονείς τους.


Που Παίζεται

Δες τις αίθουσες

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.