Φεστιβάλ / Βραβεία

To 65o Φεστιβάλ των Καννών ανοίγει με το «Moonrise Kingdom» του Γουες Αντερσον

στα 10

Το υποψιαζόμασταν, το ευχόμασταν, το περιμέναμε... Το 65o Φεστιβάλ των Καννών ξεκινάει στις 16 Μαίου με το «Moonrise Kingdom» του Γουες Αντερσον, επιβεβαιώνοντας τουλάχιστον έναν από τους πολυαναμενόμενους τίτλους που θα κάνουν την πρεμιέρα τους στο μεγαλύτερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ του κόσμου.

To 65o Φεστιβάλ των Καννών ανοίγει με το «Moonrise Kingdom»  του Γουες Αντερσον

Οταν, τον Ιανουάριο, ανακοινώθηκε πως η επίσημη ημερομηνία εξόδου του «Moonrise Kingdom» του Γουες Αντερσον στην Αμερική είναι η 25η Μαίου, κανείς δεν είχε αμφιβολία πως οι Κάννες είχαν ήδη συμφωνήσει τη συμμετοχή της ταινίας στο επίσημο πρόγραμμα τους.

Και να που τώρα, το «Moonrise Kingdom», όχι μόνο θα βρίσκεται στις Κάννες αλλά αποτελεί και το μεγάλο άνοιγμα του Φεστιβάλ που θα δει την αυλαία του να ανεβαίνει με τους Γουες Αντερσον, Τίλντα Σουίντον, Εντουαρτ Νόρτον, Μπιλ Μάρεϊ, Μπρους Γουίλις και Φράνσις ΜακΝτόρμαντ να περπατούν στο πρώτο του κόκκινο χαλί.

Οχι τυχαία, η είδηση του ανοίγματος των φετινών 65ων Καννών με το «Moonrise Kingdom» συνέπεσε με την επίσημη κυκλοφορία της αφίσας της ταινίας που - στο γνωστό vintage στιλ του Αντερσον - μεταφέρει όλη την παστέλ γοητεία ενός εφηβικού love story με πρωταγωνιστές δύο παιδιά που θα εξαφανιστούν από την μικρή επαρχιακή πόλη στην οποία μένουν προκειμένου να ζήσουν τον έρωτα τους, θυμίζοντας από αμυδρά μέχρι και όχι τόσο αμυδρά μια αναφορά στο «Pierrot Le Fou» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Moonrise Kingdom» του Γουες Αντερσον

Ανάμεσα στις ταινίες που αναμένεται να κάνουν την πρεμιέρα τους στο φετινό 65ο Φεστιβάλ Καννών (16 με 27 Μαΐου), με Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής τον Νάνι Μορέτι συμπεριλαμβάνονται ακόμη το «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον, το «Holly Motors» του Λεός Καράξ, το «The End» του Αμπάς Κιαροστάμι, το «Angel's Share» του Κεν Λόουτς, το «Cosmopolis» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, το «Provisory» του Κριστιάν Μουντζίου, το «Stoker» του Παρκ Τσαν-Γουκ, το «On the Road» του Βάλτερ Σάλες, το «Amour» του Μίκαελ Χάνεκε και - γιατί όχι; - κάποια από τις ταινίες που ετοιμάζει στα κρυφά ο Τέρενς Μάλικ.

Tα επίσημα προγράμματα του 65ου Φεστιβάλ των Καννών θα ανακοινωθούν στις 19 Απριλίου.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τις ταινίες που περιμένουμε να δούμε στις Κάννες

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Moonrise Kingdom» και στο gallery ολόκληρη την αφίσα της ταινίας.