Buzz

«On the Road» του Βάλτερ Σάλες: νέες ατμοσφαιρικές φωτογραφίες και επίσημη αφίσα!

στα 10

Μοιάζει να έφτασε το τέλος ενός δύσκολου δρόμου, ο οποίος ξεκίνησε το 2005. Η κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού «On the Road» του Τζακ Κέρουακ είναι έτοιμη και τρέχει ολοταχώς για Κάννες!

«On the Road» του Βάλτερ Σάλες: νέες ατμοσφαιρικές φωτογραφίες και επίσημη αφίσα!

Η επίσημη σελίδα της ταινίας στο facebook μόλις κυκλοφόρησε το poster του πολυαναμενόμενου «On the Road» και μερικές νέες φωτογραφίες από την κινηματογραφική μεταφορά για την οποία ακούγαμε 7 χρόνια τώρα - κι όλο μαθαίναμε την νέα αναβολή της. Στις αρχές της χρονιάς όμως ο Βάλτερ Σάλες δήλωσε πως το μοντάζ του «On the Road» έχει ολοκληρωθεί και πως απομένουν μερικές εργατοώρες ακόμη στο post-production για να παραδώσει το πιο διάσημο ταξίδι της εποχής των μπίτνικ στις διαστάσεις που πάντοτε του ταίριαζαν.

Και ο βραζιλιάνος σκηνοθέτης που ξέρει πολύ καλά από ταξίδια δρόμου (με τελευταία τα «Ημερολόγια Μοτοσικλέτας», 2004) μοιάζει να λέει την αλήθεια. Από τις φωτογραφίες ακόμα μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι η beat υφή, το ύφος, η ατμόσφαιρα του εμβληματικού μυθιστορήματος του Κέρουακ έχουν μεταφερθεί στην οθόνη με σεβασμό.

Ο Σαμ Ράιλι (τον θυμάστε για την συγκλονιστική ερμηνεία του ως Ιαν Κέρτις στο «Control» του Αντον Κόρμπιν) έχει το δύσκολο πρωταγωνιστικό ρόλο του Σαλ Πάρανταϊς (το alter ego του Κέρουακ στο βιβλίο), τον θρυλικό Ντιν Μοριάρτι υποδύεται ο Γκάρετ Τζον Χέντλουντ (ο γιος του Τζέφ Μπρίτζες στο «Tron Legacy» και ο Πάτροκλος στην «Τροία»), ενώ το πολυπληθές καστ συμπληρώνουν η Κρίστεν Στίουαρτ (Καμίλ), η Κίρστεν Ντανστ (Μαριλού), ο Βίγκο Μόρτενσεν, η Εϊμι Ανταμς, ο Στιβ Μπουσέμι, η Αλις Μπράγκα και ο Τέρενς Χάουαρντ.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν με δυσκολία το 2010, το μοντάζ της το 2011, αλλά κι αυτές οι καθυστερήσεις δεν ήταν τίποτα μπροστά στις συνεχείς αναβολές του πρότζεκτ επί χρόνια - με κορυφαία την σχεδόν ακύρωση της ταινίας μετά το οικονομικό Κραχ των αμερικανικών χρηματιστηρίων το 2008. Ο Σάλες όμως είχε υποστήριξη ενός σκηνοθέτη ο οποίος διένυσε ακόμα μεγαλύτερο δρόμο για να δει την ταινία και μεγάλο όνειρο ζωής του να παίρνει σάρκα και οστά: ο Φράνσις Φορντ Κόπολα είχε αγοράσει τα δικαιώματα του βιβλίου από το 1979 και από τότε έψαχνε τους κατάλληλους συντελεστές για να το γυρίσει.

«Χωρίς τη βοήθεια και τη στήριξη των Φράνσις Φορντ Κόπολα, Ρόμαν Κόπολα και Μπάρι Γκίφορντ αυτή η ταινία δε θα μπορούσε να γίνει - και σίγουρα δε θα είχε ολοκληρωθεί ποτέ. Προσωπικά μετά από 6 χρόνια στο δρόμο, σήμερα νιώθω άδειος...» δήλωσε ο Βάλτερ Σάλες αναφερόμενος στις περιπέτειες της ταινίας.

Τώρα όμως, όχι απλά τα προβλήματα ξεπεράστηκαν, αλλά κι όλοι οι ... δρόμοι οδηγούν στις Κάννες. Τόσο η εταιρία του Κόπολα που έστησε την παραγωγή της ταινίας, όσο και η γαλλική ΜΚ2 που μπήκε συμπαραγωγός, ανακοίνωσαν ότι η πρεμιέρα της θα γίνει τον Μάιο στη Γαλλία, κάτι που κλείνει το μάτι για το διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών.

Ανυπομονούμε για το ταξίδι.

Διαβάστε περισσότερα για το «On the Road»