Buzz

H Nouvelle Vague κατά τον Γουες Αντερσον: τρέιλερ για το «Moonrise Kingdom»

στα 10

Ο Γουες Αντερσον επιστρέφει στα 60s για να διηγηθεί μια ερωτική ιστορία...ανηλίκων σε μια επαρχιακή πόλη της Αμερικής. Και δίνει μια technicolor υπόσχεση για ένα φόρο τιμής στο «Pierrot Le Fou» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ.

H Nouvelle Vague κατά τον Γουες Αντερσον: τρέιλερ για το «Moonrise Kingdom»

Στην πρώτη του ταινία μετά το «Fantastic Mr. Fox» του 2009, ο Γουες Αντερσον επιστρέφει πιο vintage, πιο technicolor και πιο ποπ από ποτέ.

Η δική του εκδοχή πάνω στον κλασικό μύθο των εραστών που το σκάνε από την καταπίεση της άχρωμης ζωής τους για να ζήσουν την πολύχρωμη περιπέτεια εκτός...πραγματικότητας μοιάζει ήδη από το τρέιλερ με μια ταινία που θα προκαλέσει ρίγη ενθουσιασμού στους φανατικούς του Αντερσον, μια νέα εκδοχή πάνω στα ανεξιχνίαστα μυστήρια της ορνιθολογίας και - γιατί όχι; - ένα πείραμα για το πως θα γύριζε ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ το «Pierrot Le Fou» με φόντο τα αμερικανικά sixties και με δύο παιδιά στους ρόλους του Πιερό (Ζαν Πολ Μπελμοντό) και της Μαριάν (Ανα Καρίνα).

Γραμμένο από τον ίδιο τον Αντερσον και τον Ρόμαν Κόπολα το «Moonrise Kingdom» αφηγείται την ιστορία του Σαμ, ενός δωδεκάχρονου πρόσκοπου που ζει σε μια επαρχιακή πόλη της Αμερικής τη δεκαετία του '60. Ο έρωτας του για ένα συνομίληκο του κορίτσι, θα οδηγήσει τους δύο «εραστές» στο να το σκάσουν από τα σπίτια τους ξεκινώντας ένα αποκαλυπτικό ταξίδι μέσα στο δάσος. Γονείς, σερίφηδες και λοιποί έκπληκτοι ενήλικες θα οργανώσουν ένα ανθρωποκυνηγητό για να βρουν τα δύο παιδιά, ανακαλύπτοντας φυσικά πως ό,τι ζούσαν μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήταν παρά μια ψευδαίσθηση πραγματικής ζωής.

Και μπορεί ο Εντουαρντ Νόρτον, η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, ο Μπρους Γουίλις, ο Μπιλ Μάρεϊ και μια αγνώριστη Τίλντα Σουίντον να στηρίζουν τη διαφημιστική καμπάνια της ταινίας, αλλά την παράσταση κλέβουν με διαφορά τα δύο παιδιά - ο Τζάρεντ Γκίλμαν και η Κάρα Χέιγουορντ (δείτε την στη φωτογραφία ντυμένη αλά Ανα Καρίνα) - που υπό τους ήχους του «Le Temps de L' Αmour» της Φρανσουάζ Αρντί ζουν τη δική τους nouvelle vague.

Η επίσημη ημερομηνία εξόδου του «Moonrise Kingdom» στην Αμερική είναι η 25η του Μαίου, γεγονός που μάλλον προετοιμάζει την πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ Καννών.