Buzz

«The Angel's Share» πρώτες φωτογραφίες από τη νέα ταινία του Κέν Λοουτς

στα 10

Με αναθυμιάσεις από malt ουίσκι και γλυκόπικρη διάθεση, ο Εγγλέζος σκηνοθέτης επιστρέφει στη Γλασκόβη για άλλη μια αφοπλιστικά ανθρώπινη κωμωδία. Οπως αυτός ορίζει το είδος...

«The Angel's Share» πρώτες φωτογραφίες από τη νέα ταινία του Κέν Λοουτς
Πολ Μπράνιγκαν. Θυμηθείτε τ΄ονομά του

Οπως και στο «Γλυκά Δεκάξι», με τον Μάρτιν Κόμπστον, έτσι κι εδώ, ο Λόουτς δίνει τον βασικό ρόλο της ταινίας του σε έναν πρωτοεμφανιζόμενο ηθοποιό. Ο εικοσιτετράχρονος Πολ Μπράνιγκαν, υποδύεται τον Ρόμπι, έναν νεαρό που έχει προβλήματα που προέρχονται κι από τις δυο πλευρές του νόμου: Από την μια ένας ντόπιος γκάνγκστερ, από την άλλη η αστυνομία και στη μέση ο πατέρας της κοπέλας του, την οποία έχει αφήσει έγκυο.

Γλιτώνοντας παρά τρίχα την φυλακή, οφείλει να περάσει μερικούς μήνες κάνοντας κοινωνική εργασία, αλλά προτιμά να περνά την ώρα του με τους «συναδέλφους του», πίνοντας. Οχι όμως μπύρες και φτηνό ουίσκι, αλλά ακριβά, λεπτεπίλεπτα malt. Κι αν το ποτό οδηγεί συνήθως στην καταστροφή, στην περίπτωσή του θα είναι η σωτηρία του, αφού μέσα από αυτό θα ανακαλύψει το ταλέντο του στο να ξεχωρίζει γεύσεις και αρώματα και το ότι κατέχει μια εξαιρετική «μύτη». Θα μπορέσει όμως να χρησιμοποιήσει το ταλέντο του για να κερδίσει μια καινούρια ζωή μέσα από το «uisge beatha», το «νερό της ζωής», ή θα γλιστρήσει ξανά στην προηγούμενη ζωή του;

Το φιλμ που ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του πριν από λίγους μήνες στην Γλασκώβη και τα Highlands της Σκοτίας, είναι γραμμένο για μια ακόμη φορά από τον σταθερό συνεργάτη του Πολ Λάβερτι, παραγωγός είναι επίσης σταθερά, η Ρεμπέκα Ο'Μπράιεν ενω ανάμεσα στις εταιρίες παραγωγής συναντάμε και την «Les Films du Fleuve» την εταιρία των Αδελφών Νταρντέν.

Εκτός από τον Πολ Μπράνιγκαν, στο φιλμ πρωταγωνιστούν κάμποσες γνώριμες φάτσες από το σινεμά του Λόουτς, όπως ο Τζον Χένσλοου (Αναζητώντας τον Ερικ), ο Γουίλιαμ Ρουάν («Ο Ανεμος Χορεύει το Κριθάρι και ο Γκάρι Μάιτλαντ («Γλυκά Δεκάξι»). Το φιλμ ελπίζουμε να κάνει την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Βερολίνου, αν και μοιάζει πιο πιθανό να καταλήξει σε αυτό των Καννών όπου συνήθως κάνουν πρεμιέρα οι ταινίες του Λόουτς.