Industry

Τώρα (δημοσιευμένα) και φορολογικά κίνητρα για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων

στα 10

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΚΥΑ για την παροχή φορολογικών κινήτρων για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων, που είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Τώρα (δημοσιευμένα) και φορολογικά κίνητρα για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων

Πιο δραστήριο από οποιοδήποτε κρατικό φορέα ασχολήθηκε ποτέ με την υπόθεση σινεμά στην Ελλάδα, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κάνει πράξη και τις εξαγγελίες για φορολογικά κίνητρα για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από την υφυπουργό Οικονομικών, Αικατερίνη Παπανάτσιου, την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ελευθέριο Κρέτσο και το διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γεώργιο Πιτσιλή, καθορίζει τις προϋποθέσεις, τις επιλέξιμες δαπάνες, καθώς και την απαραίτητη διαδικασία, προκειμένου οι παραγωγοί οπτικοακουστικών έργων να τύχουν της ευεργετικής έκπτωσης φόρου ποσοστού 30% των επιλέξιμων δαπανών καθενός οπτικοακουστικού έργου, που παράγουν, από το καθαρό φορολογητέο εισόδημά τους.

Διαβάστε ακόμη: Τo Flix κάνει 5 ευχές για το 2019

Η ανακοίνωση για τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναφέρει: «Πρόκειται για τη θεσμοθέτηση ενός ακόμα επενδυτικού κινήτρου, το οποίο θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός ευνοϊκού πλαισίου για την ανάπτυξη της παραγωγικής δραστηριότητας στον τομέα των οπτικοακουστικών έργων. Σε αγαστή συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, η Ελλάδα πια καθίσταται μια από τις πιο ελκυστικές χώρες για τις οπτικοακουστικές παραγωγές».

Διαβάστε ακόμη: Best of 2018: Τα like, τα dislike και τα share του ελληνικού κινηματογραφικού 2018

Θα ήταν ενδιαφέρον την ίδια στιγμή με το υπερδραστήριο κομμάτι των κινήτρων (τόσο για τις εγχώριες παραγωγές όσο και για την προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Ελλάδα), να αναβαθμιζόταν η ενίσχυση και η λειτουργία των κυρίων κέντρων στήριξης του ελληνικού σινεμά, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου δηλαδή και της ΕΡΤ, όπως επίσης να έπαιρνε κάποια στιγμή και κάποια πρωτοβουλία και το Υπουργείο Πολιτισμού, καθ' ύλη αρμόδιο από το νόμο για τη χάραξη κεντρικής κυβερνητικής πολιτικής για το σινεμά.


Διαβάστε εδώ την αναφορά στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Οροι

Οροι

Οροι

Οροι


Διαβάστε ακόμη: Best of 2018: Το box-office της χρονιάς