Buzz

Best of 2023: Οι 50 καλύτερες ταινίες του 2023 για το Sight & Sound

στα 10

Ενα από τα πιο έγκυρα βρετανικά περιοδικά δημοσιεύει τις δικές του προτιμήσεις για το 2023.

Best of 2023: Οι 50 καλύτερες ταινίες του 2023 για το Sight & Sound

Μετά τις αντισυμβατικές επιλογές του γαλλικού περιοδικού Cahiers du Cinéma για τα καλύτερα του 2023, ήρθε η ώρα και του Sight & Sound, ενός από τα πιο έγκυρα βρετανικά περιοδικά, να δημοσιεύει τις δικές του προτιμήσεις για το 2023.

Με πάνω από 1000 ψήφους από περισσότερους από 100 συνεργάτες του περιοδικού, το Sight & Sound ψήφισε την ταινία «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού» του Μάρτιν Σκορσέζε ως την καλύτερη ταινία του 2023, με την δεύτερη θέση να παίρνει η «Ζώνη Ενδιαφέροντος» του Τζόναθαν Γκλέιζερ και την τρίτη θέση οι «Περασμένες Ζωές» της Σελίν Σονγκ.

Την δεκάδα συμπληρώνουν οι ταινίες «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου, «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν, «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουιγκ, «Passages» του Αϊρα Σακς, «Ανατομία μιας Πτώσης» της Ζιστίν Τριέ, «Do Not Expect Too Much From the End of the World” του Ραντού Ζούντε και το «May December» του Τοντ Χέινς.

Οι ταινίες «All Of Us Strangers» του Αντριου Χέι και «TÁR» του Τοντ Φιλντ δεν κατάφεραν να βρουν μια θέση στη δεκάδα αλλά παρέμειναν μέσα στις 20 καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ ολόκληρη την λίστα με τις 50 καλύτερες ταινίες του περιοδικού Sight & Sound.

Εσείς ψηφίσατε τις καλύτερες ταινίες του 2023; Διαβάστε εδώ πώς θα συμμετάσχετε στη μεγάλη ψηφοφορία του Flix και μπείτε στην κλήρωση για μεγάλα δώρα.

the zone of interest

1 Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού
2. Ζώνη Ενδιαφέροντος
3. Περασμένες Ζωές
4. Poor Things
5. Οπενχάιμερ
6. Barbie
7. Passages
8. Ανατομία Μιας Πτώσης
9. Do Not Expect Too Much From the End of the World
10. May December


Διαβάστε εδώ περισσότερα Best of 2023, με λίστες, ανασκοπήσεις, τα καλύτερα και τα χειρότερα της χρονιάς που τελειώνει σε λίγο.