Buzz

«Δεν μου συγχώρησαν ότι αρρώστησα. Παίζω στην μικρή οθόνη για να αποδείξω ξανά στο Χόλιγουντ ότι αξίζω την μεγάλη»

στα 10

Η Σάρον Στόουν τα λέει όπως είναι: σκληρά.

«Δεν μου συγχώρησαν ότι αρρώστησα. Παίζω στην μικρή οθόνη για να αποδείξω ξανά στο Χόλιγουντ ότι αξίζω την μεγάλη»

H Σάρον Στόουν είναι το κορίτσι στο εξώφυλλο του «Allure» του Νοεμβρίου. Και, ναι, λέμε το κορίτσι γιατί σκοπός όλου του τεύχους είναι να αποδείξει πόσο σχετικές είναι οι ηλικίες. Και αν υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να μας μιλήσει για αυτό, αυτή είναι η Σάρον Στόουν.

Το 1992 που έκανε πρεμιέρα το «Βασικό Εντστικτο» και η Στόουν ζάλισε το παγκόσμιο κοινό με ένα σταυροπόδι (κι «αυτό» το βλέμμα) ήταν 34 χρονών. Αρκετά μεγάλη για τέτοια θεαματική εκτόξευση καριέρας. Το 2001 που μία εγκεφαλική αιμορραγία διέκοψε το χολιγουντιανό της ξέφρενο κάλπασμα (και παραλίγο και τη ζωή της) ήταν 43. Ηταν πάρα πολύ μικρή για ένα τόσο σοβαρό περιστατικό: είχε μόνο 5% πιθανότητες να επιζήσει κι, όταν ξεπέρασε τον κίνδυνο, έπρεπε να μάθει να περπατά και να μιλά από την αρχή. Και ήταν πολύ νωρίς για να την ξεχάσει το Χόλιγουντ με τον τρόπο το έκανε, επιδεικτικά, το επόμενο λεπτό.

Δείτε κι αυτό: To παράπονο της Σάρον Στόουν: «Ενιωσα ότι ο κόσμος με ξέχασε, σαν την Πριγκίπισσα Νταϊάνα»

Sharon Stone 607 1

Σήμερα, η Στόουν επιχειρεί ένα νέο ξεκίνημα. Από το 2018 και το «Mosaic» του Στίβεν Σόντερμπεργκ δηλώνει παρούσα ξανά. Φέτος ο Σόντερμπεργκ την προσέλαβε ξανά και για το «Laundromat», ενώ θα τη δούμε και στο «The New Pope», τη συνέχεια του «Young Pope» δίπλα στους Τζουντ Λο και Τζον Μάλκοβιτς.

Πολύ τηλεόραση όμως. Που είναι τα στούντιο, που είναι οι ταινίες;

Δεν μου συγχώρησαν ότι αρρώστησα. Οταν έγινα καλά, η βιομηχανία δεν μου επέτρεψε να επιστρέψω, όπως θα έκανε σ' έναν άντρα. Με έβαλαν στο πίσω μέρο της ουράς. Πρέπει να κάνω πράγματα στη μικρή οθόνη και να αποδείξω με νύχια και με δόντια ότι αξίζω ξανά την μεγάλη...»

Αυτή η γυναίκα δεν μασούσε τότε τα λόγια της. Δε θα αρχίσει στα 61 της να γλύφει τα στούντιο.

Διαβάστε όλα όσα είπε σε ακόμα μία δυναμική της συνέντευξη.

Sharon Stone 607 2

H ομορφιά ανοίγει πόρτες αρχικά - μετά περνάς μια ζωή να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ελέφαντας Ο κόσμος είναι πολύ σκληρός. Οι άνθρωποι πάντα πίστευαν και θα πιστεύουν σε στερεότυπα: αν είσαι όμορφη, πρέπει να είσαι και χαζή. Ή επιφανειακή. Αν είσαι όμορφη, θα σε κάνουν να αισθανθείς άσχημα. Ομως ο κάθε άνθρωπος σε αυτή τη ζωή έχει κάποιο χάρισμα. Η ομορφιά είναι ακριβώς αυτό: ένα χάρισμα. Θα έπρεπε να την αποδεχόμαστε, να την απολαμβάνουμε - είναι δώρο της φύσης. Επιτρέψτε λοιπόν σε μια γυναίκα να είναι όμορφη, μην είστε τόσο κομπλεξικοί, για όνομα του Θεού!

Είχα μία σύντομη καριέρα, με ταινίες που επέλεγαν άντρες, έγραφαν άντρες, πουλούσαν άντρες...»

Δεν είχα ποτέ δύναμη στο Χόλιγουντ - ακόμα και τότε δεν με αντιμετώπιζαν ως σταρ, μάλλον ως σεξ σταρ Αρκετά μεγάλη απέκτησα διασημότητα, έγινα σταρ. Νόμιζα λοιπόν ότι είχα δύναμη στη δουλειά. Τουλάχιστον την εξουσία του εαυτού μου - ήμουν μία από τις ισχυρές γυναίκες στο Χόλιγουντ. Δεν υπήρχε αυτό τότε. Ηταν πλάνη. Κάποια πράγματα που έμπαιναν στα συμβόλαιά μου και μου έδιναν τη δύναμη της επιλογής, δεν ήταν ποτέ αληθινά. Μπορούσα τότε να πάρω 2 εκατομμύρια δολάρια, αλλά οι άντρες έπαιρναν 20. Δεν είχα καμία ισχύ στην επιλογή των ταινιών που έκανε, ή στην επιλογή συμπρωταγωνιστή. Είχα μία σύντομη καριέρα, με ταινίες που επέλεγαν άντρες, έγραφαν άντρες, πουλούσαν άντρες. Ποτέ δεν με πήραν στα σοβαρά, ποτέ δεν με αντιμετώπσαν ως σταρ, μάλλον ως σεξ σταρ. Για αυτό κι εξαφανίστηκα. Δεν μου συγχώρησαν ότι αρρώστησα. Παίζω στην μικρή οθόνη για να αποδείξω ξανά στο Χόλιγουντ ότι αξίζω την μεγάλη...

Μεγαλώντας κατάλαβα τι σημαίνει πραγματική δύναμη Δύναμη σημαίνει να επιβιώνεις. Πραγματική δύναμη είναι η δύναμη της αξιοπρέπειας. Να στέκεσαι στα δικά σου πόδια, να συντηρείς το σπίτι σου, την οικογένειά σου, τα παιδιά σου, τα οικονομικά σου. Την υγεία σου. Να μεγαλώνεις και να μεγαλώνεις κι ως άνθρωπος. Εγώ τώρα καταλαβαίνω ποια είμαι και πώς στέκομαι μπροστά σε αυτή την τρέλα αυτής της δουλειάς - το σινεμά, τη δημόσια εικόνα μου. Για αυτό και αποφάσισα να χρησιμοποιήσω όλο αυτό, στρέφοντάς το προς κάτι που αξίζει τον κόπο. Τον αγώνα για την καταπολέμιση του AIDS.

Sharon Stone 607 3

Δεν δίνω καλά μασάζ, δεν προχώρησαν ποτέ τα πρότζεκτ μου με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν Είχα συμβόλαιο με την Miramax, αλλά τα πράγματα έγιναν πολύ πολύπλοκα και καμία ταινία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Δεν δίνω καλά μασάζ. Αλλά, μη νομίζετε. Δεν αντιμετώπισα τίποτα σε αυτή τη δουλειά που δεν είχα αντιμετωπίσει από μικρή - είτε ήμουν σερβιτόρα, ή μαγείρισσα, ή μοντέλο.

Sharon Stone 607 4

Με έσωσαν οι άλλες γυναίκες του Χόλιγουντ: οι Ντάναγουεϊ, η Μπακόλ, η ΜακΛέιν Ημουν πολύ τυχερή. Γνώρισα μερικές σπουδαίες γυναίκες στο Χόλιγουντ που ήταν μεγάλες δασκάλες. Οι Φέι Ντάναγουεϊ και η Σίρλεϊ ΜακΛέιν μου είπαν ότι όλο αυτό δεν κρατάει πολύ και να το απολαύσω. Να μην πάρω ναρκωτικά. Να μην πίνω στα χολιγουντιανά πάρτι και να έχω πάντα τον έλεγχο. Να μην είμαι party-girl. Να γράφω ευχαριστήρια μηνύματα και να είμαι ευγενική. Η Φέι κάθισε δίπλα μου στην πρεμιέρα του "Βασικού Ενστίκτου" και μου κρατούσε το χέρι σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Και η Λορίν Μπακόλ με αγαπούσε. Κάθε φορά που έπεφτε πάνω μου με καλούσε να βγούμε έξω, να κάνουμε ένα τσιγάρο και να τα πούμε. Δεν κάπνιζα, αλλά μαζί της το έκανα. Ποιος θα αρνιόταν στην Μπακόλ να κάνουν ένα τσιγάρο;

Σήμερα, αγαπώ τόσο πολύ περισσότερο το σώμα μου Του είμαι ευγνώμων - που είναι γερό, που είναι δυνατό. Το αγαπώ τόσο πιο πολύ από τις μέρες που επέτρεπα να μου λένε που είναι περισσότερο αδύνατο, που είναι περισσότερο παχύ. Οταν γύριζα το "Βασικό Ενστικτο" ερχόταν μία μακιγιέζ και σκέπαζε όλο μου το χώμα με μακιγιάζ. Κάθε βράδυ στο καμαρίνι μου τριβόμουν για να φύγει η μπογιά. Και δεν είχα δικαίωμα να πω τίποτα.

Θα ήθελα να με είχε κάποιος αγαπήσει. Η ζωή θα ήταν λιγότερο επώδυνη με έναν σύντροφο.»

Η δεκαετία των 40 ήταν η πιο όμορφη της ζωής μου Μπορεί να ήμουν χωρίς δουλειά, μπορεί να ανάρρωνα από σοβαρή αρρώστια, μπορεί να ήμουν μόνη, υπεύθυνη για το μεγάλωμα τριών μικρών αγοριών. Αλλά ήταν η περίοδος που συμφιλιώθηκα με τον εαυτό μου, που άλλαξα, που μεταμορφώθηκα. Η περίοδος που ένιωσα πιο όμορφη από ποτέ.

Δείτε κι αυτό: H Σάρον Στόουν φωτογραφίζεται γυμνή. Γιατί μπορεί!

Sharon Stone 607 5

Δεν είναι ότι δε θα άλλαζα τίποτα: θα ήθελα να με είχε κάποιος αγαπήσει Ολοι έφυγαν όταν αρρώστησα. Κι επίσης μετά κανείς δεν ήθελε να μπλεχτεί με μία γυναίκα με τρία παιδιά. Θα ήθελα να με είχε κάποιος ερωτευτεί και αγαπήσει. Η ζωή θα ήταν λιγότερο επώδυνη με έναν σύντροφο.

Φυσικά και νιώθω μοναξιά. Κανείς δεν με προσκαλεί για ένα φαγητό. Ολες οι διάσημες single γυναίκες το ίδιο νιώθουν. Αλλά ακόμα και φιλικά, για παρέα. Θα ήθελα τόσο πολύ να πάρω τηλέφωνο την Μάργκο Μάρτιντεϊλ και να της πω "έλα σπίτι να φάμε γιατί νομίζω ότι είσαι καταπληκτική". Θα με περάσει για ψυχάκια!

Διαβάστε περισσότερα: