Buzz

Η Σκάρλετ Τζοχάνσον εγκαταλείπει τον τρανς ρόλο της στο «Rub & Tug»

στα 10

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, η ηθοποιός αποφάσισε να αποχωρήσει από την ταινία του Ρούπερτ Σάντερς, η οποία ξετυλίγει την αληθινή ιστορία ενός τρανς άνδρα.

Η Σκάρλετ Τζοχάνσον εγκαταλείπει τον τρανς ρόλο της στο «Rub & Tug»

Η δεύτερη φορά είναι και φαρμακερή. Η προηγούμενη συνεργασία της Σκάρλετ Τζοχάνσον με τον Ρούπερτ Σάντερς, στο «Ghost in the Shell», ξεσήκωσε έντονες συζητήσεις και διαμαρτυρίες για το whitewashing του Χόλιγουντ, με αφορμή το γεγονός ότι ο ρόλος της στην ταινία δεν ανατέθηκε σε Ασιάτισσα ηθοποιό.

Κάτι, λοιπόν, θα έπρεπε έστω να έχει προετοιμάσει κάπως τους δημιουργούς του «Rub & Tug», όταν αποφάσιζαν να αναθέσουν στη Σκάρλετ Τζοχάνσον τον τρανς πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα αυτή ταινία του Σάντερς.

Η Τζοχάνσον επρόκειτο να ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο φιλμ, εκείνον του Ντάντε Τεξ Γκιλ, ο οποίος γεννήθηκε γυναίκα αλλά υιοθέτησε την ταυτότητα ενός άνδρα και αργότερα διηύθυνε μια επιχείρηση μασάζ στο Πίτσμπουργκ (στην πραγματικότητα βιτρίνα για κύκλωμα πορνείας), τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Διαβάστε ακόμη: Η Σκάρλετ Τζοχάνσον αρνείται ότι πέρασε ακρόαση από τη Σαϊεντολογία για τη θέση της «κυρίας Κρουζ»



Η ανακοίνωση της Σκάρλετ Τζοχάνσον ως πρωταγωνίστριας της ταινίας προκάλεσε αναμενόμενα έντονες αντιδράσεις από τρανς ηθοποιούς και ακτιβιστές της LGBTQ κοινότητας, κάτι που τελικά έκανε την ηθοποιό να αποχωρήσει από το φιλμ, δημοσιεύοντας την εξής δήλωση στο περιοδικό OUT:

Στο φως των πρόσφατων ηθικών ερωτημάτων που προέκυψαν σχετικά με το ρόλο μου ως Ντάντε Τεξ Γκιλ, έχω αποφασίσει από σεβασμό να αποσύρω τη συμμετοχή μου από το πρότζεκτ. Ο τρόπος που η κουλτούρα μας αντιμετωπίζει τα τρανς άτομα συνεχίζει να προοδεύει και έχω μάθει πολλά από την κοινότητα από τότε που έκανα την πρώτη μου δήλωση σχετικά με το κάστινγκ και συνειδητοποιώ ότι ήταν σκληρή. Τρέφω μεγάλη εκτίμηση και αγάπη για την τρανς κοινότητα και είμαι ευγνώμων που η συζήτηση σχετικά με το inclusivity στο Χόλιγουντ συνεχίζει. Σύμφωνα με την GLAAD, οι LGBTQ+ χαρακτήρες μειώθηκαν το 2017 σε ποσοστό 40% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με μηδενική εκπροσώπηση τρανς χαρακτήρων σε μεγάλες στουντιακές κυκλοφορίες. Αν και θα ήθελα πολύ να έχω την ευκαιρία να δώσω ζωή στην ιστορία και τη μετάβαση του Ντάντε, καταλαβαίνω γιατί πολλοί νιώθουν πως θα έπρεπε να ερμηνευθεί από ένα τρανς άτομο, και είμαι ευγνώμων που αυτή η συζήτηση σχετικά με το κάστινγκ, αν και αμφιλεγόμενη, έχει πυροδοτήσει έναν ευρύτερο διάλογο σχετικά με την ποικιλομορφία και την εκπροσώπηση στο σινεμά. Πιστεύω ότι όλοι οι καλλιτέχνες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα και δίκαια. Η εταιρεία παραγωγής μου, These Pictures, κυνηγάει δυναμικά πρότζεκτ που εξίσου ψυχαγωγούν και αμφισβητούν τα όρια. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε με κάθε κοινότητα προκειμένου να φέρουμε αυτές τις τόσο συγκινητικές και σημαντικές ιστορίες μπροστά στο κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η αποχώρηση της Τζοχάνσον αφήνει προς το παρόν αβέβαιο το μέλλον της ταινίας.

Διαβάστε ακόμη