Buzz

Είπε ψέματα η Σκάρλετ Τζοχάνσον για το whitewashing του «Ghost in the Shell»;

στα 10

H Media Action Network for Asian Americans (MANAA) δεν άργησε να κατηγορήσει τη Σκάρλετ Τζοχάνσον ότι είπε ψέματα στις δηλώσεις της όσον αφορά το ρόλο της στην ταινία «Ghost in the Shell», ρίχνοντας λάδι στη φωτιά του whitewashing controversy που έχει ανάψει για τα καλά στα διάφορα social media.

Είπε ψέματα η Σκάρλετ Τζοχάνσον για το whitewashing του «Ghost in the Shell»;

Οταν ανακοινώθηκε η συμμετοχή της Σκάρλετ Τζοχάνσον, στον ρόλο της Major Μοτόκο Κουσανάγκι, στην κινηματογραφική αμερικανική live action μεταφορά του κλασικού manga «Ghost in the Shell», πολλοί ήταν αυτοί που έτρεξαν να κατηγορήσουν για άλλη μια φορά το Χόλιγουντ για την επιλογή μιας λευκής γυναίκας για να παίξει τον ρόλο Ασιάτισσας.

Διαβάστε ακόμα: Η γνώμη του Flix για το «Ghost in the Shell»

ghost in the shell

Η ίδια η Τζοχάνσον, σε συνέντευξή της στο «Good Morning America», την οποία μπορείτε να δείτε στο βίντεο παρακάτω, είχε πει πως «δεν θα προσπαθούσε ποτέ να παίξει ένα άτομο διαφορετικής φυλής».

Τώρα, η Media Action Network for Asian Americans (MANAA), σε ανακοίνωσή της κατηγορεί την ίδια την Τζοχάνσον ότι είπε ψέματα στη συνέντευξή της για τον ρόλο της, αλλά και τον ίδιο τον Μάικλ Πιτ, ο οποίος παίζει τον ρόλο του Κούζε, και σύμφωνα με τον ΜΑΝΑΑ «αποκαλύπτεται ότι το όνομά του είναι Χιντέο, που σημαίνει πως κι αυτός ήταν Ιάπωνας».

Ο πρόεδρος του ΜΑΝΑΑ, Ρόμπερτ Τσαν, σε ανακοίνωσή του γράφει τα εξής: «απ' ότι φαίνεται, στο Χόλιγουντ, οι Ιάπωνες δεν μπορούν πλέον να παίξουν Ιάπωνες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος γιατί τους ρόλους των Μοτόκο και Χιντέο δεν μπορούσαν να τους παίξουν Ιάπωνες ή Ασιάτες ηθοποιοί και όχι οι Σκάρλετ Τζοχάνσον και ο Μάικλ Πιτ. Δεν τους βλέπουμε καν πως έδειχναν όταν ήταν άνθρωποι – περισσότερο white-washing δηλαδή».

Διαβάστε ακόμα: Ετσι έγινε cyborg η Σκάρλετ Τζοχάνσον στο «Φάντασμα στο Κέλυφος»

ghost in the shell

Ενα από τα ιδρυτικά μέλη της ΜΑΝΑΑ και Πρόεδρος της, ο Γκι Αόκι είπε: «Το Χόλιγουντ συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις ίδιες δικαιολογίες, ότι δεν υπάρχουν δυνατά ιαπωνικά/ασιατικά ονόματα για να ανοίξουν μια blockbuster ταινία. Και, παρ' όλα αυτά, δεν έχει αναπτύξει κάποιο σύστημα όπου οι εν λόγω ηθοποιοί να πάρουν τα εύσημα που τους ανήκουν στις περισσότερες ταινίες. Χωρίς καμία ευσυνείδητη προσπάθεια, πως κάποιος [Ασιάτης] θα κάνει εκείνο το μεγάλο βήμα για να γίνει γνωστός και να εξοικειωθεί με το κοινό, έτσι ώστε οι παραγωγοί να έχουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να τον βάλουν πρώτο όνομα σε κάποια ταινία; Πότε θα σπάσουμε επιτέλους αυτό το τείχος;»

Τέλος, ο οργανισμός αυτός ανέφερε τις οικονομικές επιπτώσεις στο box office που είχαν οι ταινίες που έβαλαν λευκούς να παίξουν Ασιάτες, όπως το «Dragonball Evolution», «Speed Racer» και «The Great Wall», λέγοντας πως το «Ghost in the Shell» είναι σίγουρο πως θα τερματίσει πίσω από το «Beauty and the Beast» και το «Boss Baby» αυτό το σαββατοκύριακο.

Διαβάστε ακόμη