Buzz

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2015 από το Rolling Stone

στα 10

O Πίτερ Τράβερς του Rolling Stone περιμένε την προβολή του «Star Wars: H Δύναμη Ξυπνάει» για να ολοκληρώσει τη δεκάδα της χρονιάς. Και όπως δηλώνει, ευτυχώς που περίμενε...

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2015 από το Rolling Stone

Παίρνοντας τη σκυτάλη από το Sight & Sound, τα Cahiers du Cinema, το Empire, το Little White Lies, το Vanity Fair, το Entertainment Weekly και το περιοδικό ΤΙΜΕ, o Πίτερ Τράβερς του Rolling Stone παραδίδει τη δική του δεκάδα με τις καλύτερες ταινίες του 2015.

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2015: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Inside Out/Anomalisa

10. Inside Out του Πιτ Ντόκτερ / Anomalisa του Τσάρλι Κάουφμαν / Αν ακόμη δεν πιστεύετε πως το animation είναι μια μορφή τέχνης, δοκιμάστε το αριστούργημα του Πιτ Ντόκτερ για τα συναισθήματα που μας εξουσιάζουν. Ή χαθείτε στην ακτινοβόλα θλίψη της «Anomalisa».

Star Wars: The Force Awakens

9. Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς / Η συνέχεια της saga του Star Wars από τον Τζέι Τζέι Εϊμπραμς είναι μια νιρβάνα ποπ-κορν βουτυρωμένη με στιλ και ψυχή.

the martian 607

8. The Martian του Ρίντλεϊ Σκοτ / Οι Χρυσές Σφαίρες θεωρούν ότι είναι κωμωδία. Εγώ πιστεύω ότι είναι ένα πληθωρικό βλέμμα στην επιστήμη του αγνώστου και μια ευκαιρία να γιορτάσεις το δονούμενο, βιρτουόζικο ταλέντο του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Tangerine 607

7. Tangerine του Σον Μπέικερ / To ανεξάρτητο χιτ του Σον Μπέικερ είναι η ταινία που γυρίστηκε με τα iPhone. Αλλά το τεχνολογικό κομμάτι είναι μόνο μέρος αυτού που συναρπάζει.

Straight Outta Compton 607

6. Straight Outta Compton του Φ. Γκάρι Γκρέι / Οταν οι N.W.A. οργίζονται στο «Fuck the Police», ο σκηνοθέτης Φ. Γκάρι Γκρέι χτυπάει στο κέντρο του τι συμβαίνει σήμερα.

Brooklyn 607

5. Brooklyn του Τζον Κρόουλι / Μπορεί ένα κινηματογραφικό ρομάντζο να μαγεύει μέχρι το σημείο του να γίνει σπουδαίο; Αυτό εδώ μπορεί.

mad max 607

4. Mad Max: Fury Road του Τζορτζ Μίλερ / Ενα παραισθησιογόνο μνημείο από τον Τζορτζ Μίλερ που στα 70 του χρόνια αποδεικνύει ότι είναι ο πιο απαραίτητος σκηνοθέτης δράσης σήμερα.

carol 607

3. Carol του Τοντ Χέινς / Το «Carol» είναι τέλειο απ' όπου και να το κοιτάξεις, ειδικά όσον αφορά την Κέιτ Μπλάνσετ που ίσως είναι η καλύτερη ηθοποιός στον πλανήτη.

Steve Jobs 607

2. Steve Jobs του Ντάνι Μπόιλ / Σε μια τάση που θα έπρεπε να μας ανησυχήσει, η εμπορική αποτυχία τραυματίζει την καλλιτεχνική επιτυχία. Αλλά είναι απίστευτο.

Spotlight 607

1. Spotlight του Τομ ΜακΚάρθι / Καμία ταινία του 2015 δεν με άφησε πιο άφωνο ή εκστατικό από θαυμασμό από την ωδή του Τομ ΜακΚάρθι στον παλιομοδίτικο τρόπο δημοσιογραφικής έρευνας.

Περισσότερα Best of 2015:

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...