Industry

Το αμερικανικό box office ακούει μόνο «Straight Outta Compton»

στα 10

To biopic για τους N.W.A., φτιαγμένο κατά βάσει από τους ίδιους, συγκλονίζει το αμερικανικό box office με τρόπο σχεδόν συγκινητικό.

Το αμερικανικό box office ακούει μόνο «Straight Outta Compton»

Μπορεί να παραμείνει αμερικανικό φαινόμενο (στην Ελλάδα είναι πιθανό να μην το δούμε ποτέ στο σινεμά), αλλά δεν παύει να είναι... φαινόμενο η πορεία του «Straight Outta Compton» στα ταμεία της χώρας. Η ταινία, σκηνοθετημένη από τον Φ. Γκάρι Γκρέι, είναι φυσικά το χρονικό της ανόδου και της πτώσης των N.W.A., του θρυλικού, πια, hip hop συγκροτήματος που ξεφύτρωσε από το Κόμπτον της Καλιφόρνια κι άλλαξε καθοριστικά τη σύγχρονη μουσική σκηνή, για να μην πούμε και την πολιτική. Το φιλμ είναι μια παραγωγή του Dr. Dre, του Ice Cube (στην ταινία τον υποδύεται μάλιστα ο γιος του, Ο' Σέι Τζάκσον) και της Τομίκα Γουντς-Ράιτ, της χήρας του Eazy-E‍. Η δύναμη κι η αυθεντικότητα του «Straight Outta Compton», που δανείζεται τον τίτλο του από το πρώτο άλμπουμ των N.W.A. που κυκλοφόρησε το 1988, θριαμβεύει στο αμερικανικό box office παρασύροντας, όπως φαίνεται, όχι μόνο τους τωρινούς σαραντάρηδες και τις μνήμες τους, αλλά και το πολύ νεώτερο κοινό.

Διαβάστε ακόμη: «You are now about to witness the strength of street knowledge». Ταινία για τους N.W.A.!

straight outta compton poster 607

To «Straight Outta Compton» βγήκε στις αμερικανικές αίθουσες στις 14 Αυγούστου και συγκέντρωσε το θεαματικό νούμερο των 60,2 εκ. δολαρίων στο άνοιγμά του, συμπληρώνοντας στην πρώτη εβδομάδα προβολών του τα 111 εκ. δολάρια στην Αμερική. Στο δεύτερο Σαββατοκύριακό του στις αίθουσες, αυτό που μόλις ολοκληρώθηκε, η ταινία υπολογίζεται ότι έκανε επιπλέον 26,8 εκ. δολάρια, αφήνοντας πίσω της εμπορικούς τίτλους που άνοιξαν αυτήν την εβδομάδα, όπως τα «Sinister 2», «MI5» και «Hitman: Agent 47». Οπότε ακόμα κι αν οι N.W.A. δεν είναι πια το «πιο επικίνδυνο συγκρότημα στον κόσμο», φαίνεται ότι είναι, ακόμα, ένα από τα πιο επιδραστικά.

Διαβάστε ακόμη: H Τζένιφερ Λόρενς είναι η πιο καλοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο!