Industry

H Τζένιφερ Λόρενς είναι η πιο καλοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο!

στα 10

Στην κορυφή της ετήσιας λίστας του Forbes με τις πιο καλοπληρωμένες ηθοποιούς βρέθηκε η Τζένιφερ Λόρενς, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της στη βιομηχανία.

H Τζένιφερ Λόρενς είναι η πιο καλοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο!

Οι 18 πιο καλοπληρωμένες ηθοποιοί του κόσμου, συγκέντρωσαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes, 281 εκ. δολ. - 660 εκ. δολ. λιγότερα από τους 34 πιο καλοπληρωμένους άνδρες ηθοποιούς, επιβεβαιώνοντας έτσι το πολυσυζητημένο κοινό που υπάρχει στις αμοιβές ανδρών και γυναικών στο Χόλιγουντ, αλλά και στο ποσοστό που λαμβάνουν οι γυναίκες ηθοποιοί όταν συμμετέχουν σε μεγάλα blockbusters. Με τους κεντρικούς γυναικείους ρόλους να μην είναι αρκετοί, το Forbes επισημαίνει πως είναι πολύ πιο δύσκολο για μια γυναίκα ηθοποιό να καταλήξει πρωταγωνίστρια σε κάποιο blockbuster (η Κάτνις της Τζένιφερ Λόρενς στο «The Hunger Games» είναι φυσικά η μεγάλη εξαίρεση).

Διαβάστε ακόμη: Αυτοί είναι πιο καλοπληρωμένοι ηθοποιοί του 2015 (με σιγουράκι το νούμερο 1 για τρίτη χρονιά)

Η Σάντρα Μπούλοκ, που ήταν το περσινό νούμερο ένα της λίστας (με έσοδα 51 εκ. δολ.) βρέθηκε φέτος κάτω από τη δεκάδα, ενώ η Εμα Στόουν και η Κρίστεν Στίουαρτ κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα στη λίστα γυρίζοντα κατά βάση μικρές ανεξάρτητες ταινίες. Οι περισσότερες κυρίες της λίστας, ωστόσο, βγάζουν το μεροκάματο που τις κάνει πλούσιες όχι από τις ταινίες αλλά από τα συμβόλαια τους με μεγάλους οίκους μόδας και προϊόντων.

Αναλυτικά η λίστα με τις πιο καλοπληρωμένες ηθοποιούς του κόσμου για το 2015

Jennifer Lawrence 607

1.Τζένιφερ Λόρενς - 52 εκ. δολ.

Το συμβόλαιο της ως Κάτνις Εβερντιν για τη σειρά ταινιών «The Hunger Games» που της εξασφαλίζει εκτός από αμοιβή και κέρδη από τις εισπράξεις, συνεχίζει να γεμίζει τον τραπεζικό της λογαριασμό στον οποίο προστέθηκε το συμβόλαιο για το «Joy» του Ντέιβντ Ο. Ράσελ και φυσικά τα έσοδα από το συμβόλαιό της με τον οίκο Dior.

Scarlett Johansson 607

2.Σκάρλετ Τζοχάνσον - 35.5 εκ. δολ

H Σκάρλετ είναι η πιο πλούσια μαμά. Προσθέστε αμοιβές και ποσοστά από τα «Avengers: Age of Ultron» και το «Lucy», μια αστρονομική αμοιβή (αν αληθεύουν τα 17.5 εκ. δολ.) για το «Ghost in the Shell» και φυσικά τα συνεχόμενα έσοδα από τις καμπάνιες της ως πρόσωπο του οίκου Dolce & Gabbana και της Sodastream.

Melissa McCarthy 607

3.Μελίσα ΜακΚάρθι - 23 εκ. δολ.

Με δύο ταινίες, το «Spy» και το «Tammy», η Μελίσα ΜακΚάρθι συγκέντρωσε 335 εκ. δολ. στα ταμεία και εισέβαλε με φόρα και στον κόσμο της μόδας με τη δική της σειρά all-size, αποδεικνύοντας πως τελικά ακόμη και στο Χόλιγουντ το μέγεθος μετράει.

Bingbing Fan 607

4.Μπινγκμπίνγκ Φαν - 21 εκ. δολ.

Η μόνη μη Αμερικάνα της λίστας (και πιο γνωστή στο Χόλιγουντ από τη συμμετοχή της στο «X-Men: Days of Future Past») βλέπει το χρήμα να ρέει από διεθνείς επιτυχίες όπως το «The White-Haired Witch of Lunar Kingdom» και κυρίως από τα συμβόλαια της με τη Chopard και τη L' Oreal που κρατάνε ψηλά το τραπεζικό ηθικό της.

Jennifer Aniston 607

5.Τζένιφερ Ανιστον - 16.5 εκ. δολ.

Μπορεί οι ταινίες της να μην είναι ακριβώς εμπορικές επιτυχίες (με εξαίρεση το «Horrible Bosses 2»), αλλά η Τζένιφερ Ανιστον συνεχίζει να πλουτίζει από τα «Φιλαράκια» και από τις συνεργασίες της για τις καμπάνιες αρκετών εταιριών, ανάμεσα στις οποίες οι Aveeno, SmartWater και Living Proof. Ελπίζουμε να υπέγραψε προγαμαίο συμβόλαιο με τον Τζαστίν Θερού!

Julia Roberts 607

6.Τζούλια Ρόμπερτς - 16 εκ. δολ.

Μπορεί η πάλαι πότε πιο ακριβοπληρωμένη του Χόλιγουντ να επιλέγει προσεκτικά τις ταινίες που πρωταγωνιστεί (βλ. το επερχόμενο «The Secret in their Eyes»), αλλά τα έσοδα της καλά κρατούν λόγω των συνεργασιών με τη Lancome, τη Givenchy και την Calzedonia.

Angelina Jolie 607

7.Αντζελίνα Τζολί - 15 εκ. δολ.

Θεωρητικά ξοδεύει περισσότερα απ' όσα βγάζει, αλλά η Αντζελίνα Τζολί όλο και κάτι βγάζει από τις σκηνοθετικές της απόπειρες (το επερχόμενο «By the Sea» με τον Μπραντ Πιτ) και από έσοδα που συνεχίζουν να έρχονται από τις μεγάλες της επιτυχίες όπως το «Maleficent».

Reese Witherspoon 607

8.Ρις Γουίδερσπουν - 15 εκ. δολ.

Παντοδύναμη κυρίως λόγω της εταιρίας παραγωγής της (με πρόσφατες τεράστιες επιτυχίες το «Gone Girl» και το «Wild»), η Ρις Γούιδερσπουν μπορεί πλέον να μην είναι εγγύηση για τα ταμεία (βλ. «Hot Pursuit»), αλλά αυτό δεν μειώνει τις απολαβές της που τη βρίσκουν ξανά στη λίστα με τις πιο καλοπληρωμένες μετά από το 2011.

Anne Hathaway 607

9.Αν Χάθαγουεϊ - 12 εκ. δολ.

Μπορει να απέχει από μεγάλους ρόλους (για την ώρα), αλλά μέσα στο 2015 η Αν Χάθαγουεϊ πληρώθηκε για τη φωνή της στο «Rio 2» και αμείφθηκε αδρά για το «Alice Through the Looking Glass», τη συνέχεια της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» που θα βγει στις αίθουσες το 2016.

Kristen Stewart 607

10.Κρίστεν Στιούαρτ - 12 εκ. δολ.

Συνεχίζοντας προσεκτικά την μετά - Twilight καριέρα της, η Κρίστεν Στιούαρτ πληρώθηκε (αν και όχι πολύ) για το «The Clouds of Sils Maria», το «Still Alice», το «American Ultra» και το επερχόμενο «Billy Lynn's Long Halftime Walk» του Ανγκ Λι, αλλά τσοντάρει στο λογαριασμό από τα έσοδα των διαφημίσεων από τη Chanel που εκπροσωπεί στις καμπάνιες του οίκου.

Τη δεκάδα ακολουθούν η Κάμερον Ντίαζ με 11 εκ. δολ., η Γκουίνεθ Πάλτροου με 9. εκ. δολ., η Μέριλ Στρίπ με 8 εκ. δολ., η Αμάντα Σέιφριντ με 8 εκ. δολ., η Σάντρα Μπούλοκ με 8 εκ. δολ., η Εμα Στόουν με 6.5 εκ. δολ., η Μίλα Κούνις με 6.5 εκ. δολ. και η Νάταλι Πόρτμαν με 6 εκ. δολ.

Διαβάστε ακόμη: