Buzz

Η λίστα των 20 εκατομμυρίων δολαρίων! Πόσο αμοίβονται οι μεγαλύτεροι σταρ του Χόλιγουντ!

στα 10

Μπορεί το Χόλιγουντ να έχει ρίξει τις τιμές του, αλλά μερικοί ηθοποιοί παραμένουν οι πιο ακριβοπληρωμένοι ενός συστήματος που - ευτυχώς γι' αυτούς - φέρνει τα λεφτά του πίσω.

Η λίστα των 20 εκατομμυρίων δολαρίων! Πόσο αμοίβονται οι μεγαλύτεροι σταρ του Χόλιγουντ!
Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, είναι πολλά τα λεφτά

Θυμόμαστε ακόμη την εποχή που η Τζούλια Ρόμπερτς έγινε η πρώτη γυναίκα που είχε χτυπήσει το νούμερο των 20 εκατομμυρίων δολαρίων σαν αμοιβή, πίσω στα χρόνια που το Χόλιγουντ μπορούσε ακόμη να συντηρεί τους mega stars που το ίδιο έθρεψε.

Τα 90s πέρασαν, οι αμοιβές έπεσαν, τα στούντιο προτίμησαν να δώσουν την ευκαιρία σε νέους - και πιο φτηνούς - πρωταγωνιστές, αλλά η ελίτ της βιομηχανίας καλά κρατεί με τουλάχιστον έξι εν ένεργεία ηθοποιούς αυτή τη στιγμή να κερδίζουν μέχρι και 20 εκατομμύρια δολάρια ανά ταινία, μιλώντας πάντα για τα blockbusters και όχι τις «μικρές» καλλιτεχνικές ταινίες με τις οποίες οι ίδιοι διανθίζουν τις καριέρες τους.

Αυτοί είναι ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Σάντρα Μπούλοκ, η Αντζελίνα Τζολί, ο Ντένζελ Γουάσινγκτον και ο Ματ Ντέιμον.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος απ' όλους τους παραπάνω είναι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο που πληρώθηκε 25 εκατομμύρια δολάρια για το «Λύκο της Wall Street», συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής του ως παραγωγός - πράγμα που όλο και περισσότερο κάνουν όλοι οι μεγάλοι σταρ του Χόλιγουντ.

Matt Damon 607 O Ματ Ντέιμον κάθε φορά που ακούει την αμοιβή του

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ κερδίζει 20 εκατομμύρια δολάρια για κάθε φορά που υποδύεται τον Iron Man, συν ποσοστά από τα κέρδη των ταινιών, ενώ τα ίδια θα πάρει και ο Ματ Ντέιμον για την επόμενη ταινία με ήρωα τον Τζέισον Μπορν. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, πως και οι δύο άγγιξαν το ποσό αυτό για μικρότερες ταινίες οπως ο «Δικαστής» ή το «Μνημείων Ανδρες» αντίστοιχα.

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ, μετά την τεράστια επιτυχία του «American Sniper» αναμένεται να απαιτεί πλέον από 15 έως και 20 εκατομμύρια δολάρια αμοιβή (είχε πάρει 15 εκ. δολ. για το τρίτο «Hangover»).

Παρόμοια ποσά θα ζητούν από δω και πέρα και ο Μπεν Αφλεκ και ο Τσάνινγκ Τέιτουμ, ενώ ο Ντουέιν Τζόνσον βρίσκεται στο όριο των 15 εκατομμυρίων δολαρίων, που πήρε για το «Hercules» και το επερχόμενο «San Andreas».

Jennifer Lawrence 607 Η Τζένιφερ Λόρενς αξίζει τα λεφτά της

Στους ηθοποιούς που αμείβονται με περισσότερα από 15 εκατομμύρια δολάρια για τις «μεγάλες» τους ταινίες συγκαταλέγονται τέσσερις γυναίκες.

Η Σάντρα Μπούλοκ που έβγαλε περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια από το «Gravity» (με 20 εκ. δολ. αμοιβή και ποσοστό 20% από τις εισπράξεις), η Μελίσα ΜακΚάρθι που διεκδικεί το ποσό των 15 εκ. δολ. για κάθε νέα της κωμική εξόρμηση, η Αντζελίνα Τζολί που πήρε περισσότερα από 15 εκ. δολ. για το «Maleficent» και αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκ. δολ. για το σίκουελ που ετοιμάζει η Disney, ενώ η Τζένιφερ Λόρενς κέρδισε 10 εκ. δολ. για το δεύτερο «Hunger Games» και φήμες τη θέλουν να ξεπερνάει τα 15 εκ. δολ. για κάθε επόμενη μεγάλη ταινία, όπως το «X-Men: Apocalypse».

Διαβάστε ακόμη: