Buzz

Οι 15 πιο πλούσιοι φανταστικοί χαρακτήρες του κόσμου!

στα 10

Στην πιο fun ετήσια λίστα του Forbes, οι πιο πλούσιοι φανταστικοί χαρακτήρες της χρονιάς αποδεικνύουν πως σε έναν παράλληλο κόσμο ο καπιταλισμός θα αργήσει πολύ να καταρρεύσει!

Οι 15 πιο πλούσιοι φανταστικοί χαρακτήρες του κόσμου!
Με λένε Richie Rich. Θέλετε και επεξήγηση;

209.5 δισεκατομμύρια δολάρια είναι η συνολική περιουσία των 15 πιο πλούσιων φανταστικών χαρακτήρων, της λίστας που έδωσε στην δημοσιότητα παραδοσιακά το Forbes, ενισύχοντας τις φήμες που θέλουν το χρήμα να κινείται και εκτός πραγματικής οικονομίας.

Για να μπορέσει να συμπεριληφθεί στη λίστα, ο κάθε ένας από αυτούς τους χαρακτήρες πρέπει να είναι γνωστός κυρίως για το ότι είναι πλούσιος, ενώ ο υπολογισμός της περιουσίας του γίνεται από την πήγη από την οποία προέρχεται (σινεμά, λογοτεχνία, κόμικς κ.ά) και όπου αυτό είναι δυνατό συνυπολογίζεται και η αναλογία της με τη σημερινή τιμή του δολαρίου.

Καμία εντύπωση λοιπόν πως νούμερο ένα στη λίστα είναι ο δράκος Σμογκ από το «The Hobbit» του Τζ. Ρ. Τόλκιν και πως στη λίστα βρίσκεται εκτός από τον Τσαρλς Φόστερ Κέιν και τον Τόνι Σταρκ (aka Iron Man), η Λίζμπεθ Σαλάντερ από το «Κορίτσι με το Τατουάζ» και ο λόρδος Γκράντχαμ του «Downton Abbey».

Αναλυτικά η λίστα με τους 10 πρώτους:

1.Δράκος Σμογκ (από το «The Hobbit») - 62 δισεκατομμύρια δολάρια

Με αύξηση 16% από πέρσι, ο δράκος Σμογκ που μιλάει μόνο με γρίφους και ανέβασε τις μετοχές του μετά την πολυσυζητημένη μεταφορά του βιβλίου από τον Πίτερ Τζάκσον απολαμβάνει τη μοναξιά της πρώτης θέσης, ειδικά αφού ειδικοί μελετητές μέτρησαν εξαντλητικά τα λάφυρα που κρύβει στην σπηλιά του.

2.Flintheart Glomgold (από τα κόμικς του Σκρουτζ Μακ Ντακ) - 51.9 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο θανάσιμος Σκοτσέζος εχθρός του Σκρουτζ Μακ Ντακ εμφανίζεται για πρώτη φορά στη λίστα, μετά την νίκη του στο γύρο του κόσμου που είχε σαν έπαθλο όλη την περιουσία του Σκρουτζ, ο οποίος θεωρεί πως ο Φλίντχαρτ έκανε ζαβολία για να κερδίσει και ορκίστηκε πως θα ανακτήσει πολύ σύντομα τα αμύθητα πλούτη του.

3.Καρλάιλ Κάλεν (από τη σειρά βιβλιων και ταινιών του «Twilight») - 36.6 δισεκατομμύρια δολάρια

Γιατρός και ευρηματικό μυαλό, ο «πατέρας» του Εντουαρντ μαζεύει την περιουσία του εδώ και 371 χρόνια, έχει τόσα πολλά χρήματα ώστε να χαρίσει στη δεύτερη σύζυγο του ένα νησί στη Βραζιλία και είναι μανιακός συλλέκτης τέχνης. Α, και είναι και αθάνατος!

4.Τζεντ Κλάμπετ (από την τηλεοπτική σειρά και τις ταινίες «The Beverly Hillbillies») - 9.8 δισεκατομμύρια δολάρια

Από τότε που βρέθηκε πετρέλαιο στο χωράφι των Κλάμπετς, ο Τζεντ Κλάμπετ παραμένει ένας από τους πλουσιότερους ήρωες της αμερικανικής ποπ κουλτούρας αν και πρόσφατα ένα τάνκερ έχυσε 20.000 βαρέλια στον Κόλπο της Αλάσκας, μειώνοντας σημαντικά την περιουσία του. Αλλά αν είσαι μια φορά φτωχός, δεν σε νοιάζει αν γίνεις απλά...φτωχότερος!

5.Τόνι Σταρκ (από το κόμικ της Marvel «Iron Man») - 9.3 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο άνθρωπος που κληρονόμησε τις εταιρείες Stark μετά το θάνατο των γονιών του και ο ίδιος που κάποτε είχε υποστηρίξει πως «κατέχει την παγκόσμια ειρήνη» δεν πτοείται από τα σκαμπανεβάσματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Εχει συνέχεια ιδέες (όπως για παράδειγμα τα ψυγεία για κρασιά που δουλεύουν με πυρηνική ενέργεια!) και επειδή είναι και γρήγορος στις σκηνές δράσεις δεν λείπει και συχνά από το γραφείο!

6.Ρίτσι Ριτς (από τα κόμικ «Richie Rich») - 8.9 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο πιο νεαρός κληρονόμος της ιστορίας των κόμικς (είναι μόλις επτά ετών) περνάει μονίμως κρίση μέσης παιδικής ηλικίας, παραμένει φιλάνθρωπος, ό,τι διαθέτει είναι φτιαγμένο από πολύτιμους λίθους και ακριβά υφάσματα και το μόνο του ελάττωμα είναι ότι συνεχίζει να προσπαθεί να μετονομαστούν τα «Dalmatian Dogs» σε «Dollarmatians». Δεν τα έχει καταφέρει ακόμη.

7.Τσαρλς Φόστερ Κέιν (ο ήρωας του Ορσον Γουελς στον «Πολίτη Κέιν») - 8.3 δισεκατομμύρια δολάρια

Μεγιστάνας των media, ο Τσαρλς Φόστερ Κέιν θα μείνει ίσως για πάντα σε αυτή τη λίστα. Γιατί ακόμη και μετά το θάνατο του, η αυτοκρατορία του στηρίζεται στον τίτλο της «καλύτερης ταινίας όλων των εποχών» και ακόμη και σε μια εποχή ανελέητου blogging, το δικό του θα ήταν το καλύτερο. Απλά και μόνο επειδή θα το έλεγαν «Rosebud».

8.Μπρους Γουέιν (από τα κόμικ με ήρωα τον Batman) - 6.9 δισεκατομμύρια δολάρια

Αν και όχι ο πλέον ικανός επιχειρηματίας, ο Μπρους Γουέιν έχει τον τρόπο του με τις επιχειρήσεις, όπως ακριβώς και με τις γυναίκες. Ξοδεύει άπειρα χρήματα σε gadgets και εξαρτήματα για το αυτοκίνητο του, αλλά η περιουσία του κινδυνεύει μόνο από τους εχθρούς του. Αν έπαιρνε ο ίδιος και μέρισμα από τις εισπράξεις των ταινιών του, τότε θα βρισκόταν σίγουρα πάνω από τον Iron Man. Πράγμα που κάπως τον ενοχλεί...

9.Φόρεστ Γκαμπ (από την ομώνυμη ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις) - 5.7 δισεκατομμύρια δολάρια

Κάπου ανάμεσα στο τρέξιμο που έριξε στη ζωή του, ο Φόρεστ Γκαμπ απέκτησε το 0.5% της Apple. Και αυτό αρκεί, ειδικά όταν ο Στιβ Τζομπς είχε δηλώσει πως ήθελε να φτιάξει ένα κομπιούτερ «τόσο απλό ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιεί ο Φόρεστ». Δεν πρόλαβε. Ευτυχώς!

10.Λίζμπεθ Σαλάντερ (από τη σειρά βιβλίων και ταινιών «Το Κορίτσι με το Τατουάζ») - 2.3 δισεκατομμύρια δολάρια

Το hacking θα είναι πάντα μια υγιής επιχείρηση, ειδικά όταν το κάνεις με τόσο στιλ και τόση οργή. Αλλωστε κανείς δεν θέλει να θυμηθεί τι μπορεί να πάθει αν δεν της καταθέσει τα χρήματα που θέλει (την ώρα που τα θέλει) στον τραπεζικό της λογαριασμό, πράγμα που μπορεί φυσικά να κάνει και μόνη της χωρίς να ρωτήσει κανέναν!

Στις υπόλοιπες πέντε θέσεις της λίστας βρίσκονται ο - σταθερή αξία - Mr. Monopoly, o Τάιγουιν Λάνιστερ από το «Game of Thrones», ο Σι Μοντγκόμερι Μπερνς (ιδιοκτήτης του Springfield Nuclear Power Plant) από τους «Simpsons», ο Ρόμπερτ Κρόουλι από το «Downton Abbey» και η Τζο Μπένετ (Κάθι Μπέιτς) του «The Office».