Buzz

To Vanity Fair ψηφίζει τις δέκα καλύτερες ταινίες του 2015

στα 10

Οι λίστες με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς συνεχίζονται ακάθεκτα. Σειρά έχει το Vanity Fair που κάνει τη διαφορά με μια σειρά αναπάντεχες επιλογές.

To Vanity Fair ψηφίζει τις δέκα καλύτερες ταινίες του 2015

Παίρνοντας τη σκυτάλη από το Sight & Sound, τα Cahiers du Cinema, το Empire και το Little White Lies, το Vanity Fair ψηφίζει τις δέκα καλύτερες ταινίες της χρονιάς έτσι όπως τις έβαλε στη σειρά ο κριτικός Ρίτσαρντ Λόσον. Αντίθετα με ό,τι θα πίστευε κανείς, οι επιλογές του είναι αναπάντεχες τουλάχιστον πριν φτάσει στο νούμερο ένα που δεν είναι άλλο από το «Mad Max: Fury Road» που μοιάζει να είναι με διαφορά η ταινία της χρονιάς όλων...

Mην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2015: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

The End of the Tour 607 The End of the Tour

10.The Martian του Ρίντλεϊ Σκοτ / Μια αγνή κοσμική απόλαυση.

9.Steve Jobs του Ντάνι Μπόιλ / Νοσταλγικό και λυρικό, το «Steve Jobs» μοιάζει σαν ένα εύθραυστο, κομψό, αναπάντεχο κομμάτι μουσικής.

8.Eden της Μία Χάνσεν Λαβ / Εφυγα από την αίθουσα νιώθοντας ζαλισμένος, μελαγχολικός και γεμάτος ευτυχία, με τα αυτιά μου να αντηχούν την υπέροχη κραυγή του να είσαι ζωντανός.

7.The End of the Tour του Τζέιμς Πόνσολντ / Τι σημαίνει να είσαι ένας άνθρωπος που σκέφτεται, νιώθει και παρατηρεί; Πώς αξιολογούμε την αξία των εμπειριών ενός ανθρώπου σε σχέση με ενός άλλου; Το επώδυνα χαρούμενο φιλμ του Πόνσολντ δεν απαντάει σε αυτές τις ερωτήσεις, αλλά δεν χρειάζεται. Είναι αρκετά εγκάρδιο για να τις θέσει εξ αρχής και μάλιστα με ένα σοφό, συγκινητικό τρόπο.

6.Tangerine του Σον Μπέικερ / Το «Tangerine» μοιάζει να έχει έρθει τη σωστή στιγμή, ένα θετικό ντοκουμέντο για την κοινωνικοπολιτική της εποχής μας. Αλλά με το σαν ξυράφι χιούμορ του και την ειλικρινή του φύση, είναι ταυτόχρονα διαχρονικό.

5.Ex Machina του Αλεξ Γκάρλαντ / Ενα φιλμ που φέρνει ανατριχίλες με την ευφυία του και ένα σπάνιο, σχεδόν τρομακτικά καλό σκηνοθετικό ντεμπούτο.

4.Carol του Τοντ Χέινς / Είναι σπάνιο όταν μια ταινία με τόση χάρη αντιλαμβάνεται κάτι τόσο βαθύ και έμφυτο για τις ζωές που απεικονίζει και τις ζωές στις οποίες απευθύνεται.

3.Spotilight του Τομ ΜακΚάρθι / Είναι, με τον δικό του τρόπο, ένα κομμάτι πολιτικού σινεμά που χτυπάει όλους τους τους στόχους με αυτοπεποίθηση και στο δόξα πατρί. Ενας ώριμος, σκεπτόμενος θρίαμβος.

2.Clouds of Sils Maria του Ολιβιέ Ασαγιάς / Αυτή η φλύαρη ταινία διακατέχεται από ένα παράξενο, γεμάτο ψυχή πνεύμα απ' ότι νομίζεις στην αρχή, αποκαλύπτοντας σταδιακά τον πραγματικό του εαυτό που είναι ένας βαθύς συλλογισμός πάνω στην τέχνη και τη θνητότητα.

1.Mad Max: Fury Road του Τζορτζ Μίλερ / To «Fury Road» είναι με διαφορά η πιο αξιομνημόνευτη φιλμική εμπειρία του 2015, ένα action movie με ψυχή, μια μεταποκαλυπτική ανατριχίλα με ελπίδα, ένα blockbuster με στιλ χωρίς όρια. Τι ταξίδι...

Clouds of Sils Maria Clouds of Sils Maria

Περισσότερα best of:

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2015: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!