Buzz

Το ΤΙΜΕ ψηφίζει τις καλύτερες ταινίες του 2015

στα 10

Το περιοδικό ΤΙΜΕ βάζει στη σειρά τις 10 καλύτερες ταινίες του 2015 - με ομολογουμένως αναπάντεχες αλλά ευπρόσδεκτες επιλογές.

Το ΤΙΜΕ ψηφίζει τις καλύτερες ταινίες του 2015

Παίρνοντας τη σκυτάλη από το Sight & Sound, τα Cahiers du Cinema, το Empire, το Little White Lies, το Vanity Fair και το Entertainment Weekly, το περιοδικό ΤΙΜΕ ψηφίζει τις καλύτερες ταινίες της χρονίας με μια εκλεκτική επιλογή από το διεθνές 2015.

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2015: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Ex Machina 607

10. Ex Machina του Αλεξ Γκάρλαντ / Κάπως έτσι μπορείς να συλλάβεις την καθημερινή ομορφιά των ταινιών, μια ευχαρίστηση ταυτόχρονα εφήμερη και διαχρονική.

man from uncle 607

9. The Man from U.N.C.L.E. του Γκάι Ρίτσι / H διασκευή του Γκάι Ρίτσι πάνω στο ψυχροπολεμικό τηλεοπτικό σόου είναι μια παλιομοδίτικη απόλαυση, το είδος της ελαφριάς κατασκοπικής περιπέτειας που είναι τόσο σπάνια στις μέρες μας όσο και ένα vintage μίνι φόρεμα Courrèges.

Creed 607

8. Creed του Ράιαν Κούγκλερ / To «Creed» είναι απενοχοποιημένα μελοδραματικό και καλά κάνει αφού φοράει την καρδιά του στο κέντρο της ρόμπας του από σατέν.

Tangerine 607

7. Tangerine του Σον Μπέικερ / Είναι μια από αυτές τις ταινίες που σε οδηγεί σε μέρη πέρα από την κωμωδία - θα γελάς συνεχώς αλλά η αναπνοή σου θα κόβεται για λίγο μετά το τέλος της.

Mustang 607 3

6. Mustang της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν / Μεγαλειωδώς κινηματογραφημένο, το «Mustang» ζυγίζει το όραμα της εφηβείας με την πολύ πιο σκληρή πραγματικότητα του τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σε μια συντηρητική κουλτούρα - αλλά το πραγματικό κλειδί στη δύναμη της ταινίας είναι οτι η Εργκιουβέν μας κάνει ταυτόχρονα να γελάμε.

Iris 607

5. Iris του Αλμπερτ Μέιζλες / Μια ταινία που προσφέρει την πρόκληση να προχωρήσεις μπροστά, με θάρρος, φορώντας πολλά κολιέ.

Clouds of Sils Maria

4. Clouds of Sils Maria του Ολιβιέ Ασαγιας / H σχέση ανάμεσα στις δύο αυτές γυναίκες πλανίεται στον αέρα σαν ένα σιωπηλό κροτάλισμα, αλλά ο δεσμός τους είναι οριστικός και συναρπαστικός, σαν κεραυνός.

I'll See you in my Dreams

3. I'll See You in my Dreams του Μπρετ Χάλεϊ / Πώς γνωρίζεις ότι δεν υπάρχουν εκπλήξεις που έχουν απομείνει στη ζωή; Η έκπληξη είναι ότι... δεν το ξέρεις.

phoenix 607

2. Phoenix του Κριστιάν Πετσόλντ / Ο Κριστιάν Πετσόλν μας έδωσε ένα ρομαντικό νουάρ αχανούς, τραυματισμένης ομορφιάς, στιλιζαρισμένο στην επιφάνεια αλλά ικανό να κόβει βαθιά.

Spotlight 607

1. Spotlight του Τομ ΜακΚάρθι / Αν και διαδραματίζεται στις αρχές του 2000, αυτή δεν είναι μια ταινία για το πώς η δημοσιογραφία μετρούσε κάποτε, αλλά μια επιβεβαίωση ότι πρέπει πάντα να μετράει, είτε η ιστορία παρουσιάζεται με μελάνι είτε με πίξελ.

Περισσότερα Best of 2015:

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...