Buzz

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα ερμηνεύσει τον Ροκφέλερ στην νέα ταινία του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

στα 10

Οκτώ χρόνια μετά, σκηνοθέτης και μεγάλος πρωταγωνιστής ξανασυνεργάζονται.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα ερμηνεύσει τον Ροκφέλερ στην νέα ταινία του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Το 2012, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είχε ερμηνεύσει τον πατέρα του Μπράντλεϊ Κούπερ στον «Οδηγό Αισιοδοξίας» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, κερδίζοντας μάλιστα και μία υποψηφιότητα για Οσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου.

Σήμερα, η είδηση τον θέλει πρωταγωνιστή στο νέο πρότζεκτ του Ο. Ράσελ. Ο 62χρονος σκηνοθέτης σκοπεύει να γυρίσει την κινηματογραφική βιογραφία του Τζον Ντ. Ροκφέλερ, του μεγάλου αμερικανού επιχειρηματία του 19ου αιώνα, ο οποίος έχει καταγραφεί κι ως ο πλουσιότερος άνθρωπος της σύγχρονης Ιστορίας.

Διαβάστε κι αυτό: Κανείς δεν θα σταματήσει τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο να μιλάει για όσα τον ενοχλούν

De Niro O Rusell 607

Ο Ροκφέλερ, ιδρυτής και διευθυντής της πρώτης αμερικανικής εταιρίας πετρελαίου (Standard Oil) κατείχε το 90% του ορυκτού πλούτου της Αμερικής του 19ου αιώνα, αλλά ταυτόχρονα ήταν και μία πολυσύνθετη και ιδιοσυγκρασιακή προσωπικότητα. Φιλάνθρωπος, πρόσφερε μεγάλο κομμάτι των χρημάτων του χτίζοντας πανεπιστήμια, νοσοκομεία κι εκκλησίες. Λόγω της βαθιάς πίστης του στο Θεό, κάθε Κυριακή λειτουργούσε ο ίδιος ως κατηχητής στην εκκλησία της γειτονιάς του (είχε συνταξιοδοτηθεί από τα 50 του χρόνια στο βόρειο κομμάτι της πολιτείας της Νέας Υόρκης), στην οποία τελούσε και χρέη οικονόμου, φροντιστή και, αρκετές φορές, καθαριστή.

Το σενάριο της κινηματογραφικής βιογραφίας έχει γράψει ο Τσαρλς Ράντολφ του «Bombshell», κι ο Ντε Νίρο αναλαμβάνει τον κεντρικό ρόλο.

Φυσικά, όλα αυτά θα πάρουν το δρόμο τους από το 2021, καθώς και ο Ο. Ράσελ έχει δεσμευθεί σε ταινία με τον Κρίστιαν Μπέιλ μέσα στο 2020, ενώ ο Ντε Νίρο ξεκινά την άνοιξη γυρίσματα με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο «Killing of the Flower Moon» του Μάρτιν Σκορσέζε.

Διαβάστε περισσότερα: