Φεστιβάλ / Βραβεία

Κανείς δεν θα σταματήσει τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο να μιλάει για όσα τον ενοχλούν

στα 10

Στον ευχαριστήριο λόγο του κατά την απονομή των βραβείων του Σωματείου Αμερικάνων Ηθοποιών, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θύμισε στους συναδέλφους του τη δύναμη που έχουν οι φωνές τους.

Κανείς δεν θα σταματήσει τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο να μιλάει για όσα τον ενοχλούν

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της 26ης Απονομής των Βραβείων του Σωματείου Αμερικάνων Ηθοποιών.

Τέλεια αφορμή για τον πάντα έτοιμο να εκφράσει δυνατά την άποψη του ηθοποιό που αγνοείται μεν από τα μεγάλα βραβεία φέτος παρά τη συγκλονιστική του ερμηνεία στον «Ιρλανδό» του Μάρτιν Σκορσέζε, αλλά που παραμένει πανταχού παρών λόγω της ιδιότητάς του ως παραγωγού της ταινίας - είναι υποψήφιος και για Οσκαρ στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας.

Διαβάστε αναλυτικά: Τα «Παράσιτα» γράφουν ιστορία στα βραβεία του Σωματείου Αμερικάνων Ηθοποιών (SAG)

ροβερτ

Ροβερτ

Αναφερόμενος στο Σωματείο των Αμερικάνων Ηθοποιών που τον τίμησε, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο εξήρε τη σημασία της συναδελφικότητας και μίλησε για μια κακή εποχή για τον συνδικαλισμό, προτρέποντας όλους να ψηφίσουν Δημοκρατικούς στις επερχόμενες εκλογές.

«Πολιτικοί ηγέτες που υποστηρίζουν τα σωματεία είναι πιο πιθανό να υποστηρίξουν περίθαλψη για όλους, δίκαιους φόρους, κανονισμούς για την ανθρώπινη μετανάστευση, το ασφαλές περιβάλλον, την ποικιλομορφία των πολιτών, το δικαίωμα αναπαραγωγής, το λογικό έλεγχο της οπλοχρησίας, δίκαους μισθούς και προνόμια. Τους χρωστάμε τη στήριξή μας και τη ψήφο μας.»

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο συνέχισε: «Φαντάζομαι ότι κάποιοι από εσάς λένε: "Εντάξει, εντάξει, ας μην μιλήσουμε για πολιτική", αλλά βρισκόμαστε σε μια τόσο σκοτεινή περίοδο, η οποία ανησυχεί εμένα και πολλούς άλλους και πρέπει να πω κάτι... Σαν πολίτης, έχω δικαίωμα όπως οποιοσδήποτε άλλος, ηθοποιός, αθλητής, μουσικός, να εκφράσω την άποψή μου. Και αν έχω πιο δυνατή φωνή εξαιτίας της θέσης μου, θα την χρησιμοποιώ κάθε φορά που βλέπω να γίνεται απροκάλυπτη κατάχρηση εξουσίας.»

Δείτε εδώ τον ευχαριστήριο λόγο του Ρόμπερτ Ντε Νίρο:



Στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020: Ολα τα βραβεία, όλα τα στραβοπατήματα, όλα τα κουτσομπολιά στη διαδρομή των βραβείων, στην ειδική ενότητα του Flix


de niro Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο με τον Τζο Πέσι στο πάρτι του Netflix μετά τα βραβεία