Buzz

O Tαραντίνο βρίσκει πως το «Boogie Nights» του Πολ Τόμας Αντερσον έχει ένα μοιραίο λάθος

στα 10

Και το έχει πει και στον φίλο του.

O Tαραντίνο βρίσκει πως το «Boogie Nights» του Πολ Τόμας Αντερσον έχει ένα μοιραίο λάθος

Ο Κουέντιν Ταραντίνο μιλά ασταμάτητα (έτσι κι αλλιώς) τον τελευταίο καιρό, προμοτάροντας το «Once Upon a Time in Hollywood», το οποίο σκίζει (κι εμπορικά και καλλιτεχνικά) στην Αμερική. Κι αυτές οι εμφανίσεις, συνεντεύξεις, podcasts έχουν κι ένα καλό: ξετρυπώνουν διαμαντάκια.

Σε μία τέτοια πρόσφατη συνέντευξή του, ο Ταραντίνο μίλησε για το σινεμά του φίλου του, Πολ Τόμας Αντερσον και για τη γνωριμία του που έγινε την εποχή του «Pulp Fiction». Σύμφωνα με τον Κουέντιν, ο Αντερσον ήταν αυτός που ήρθε σε επαφή.

Διαβάστε κι αυτό: Ο Πολ Τόμας Αντερσον δεν καταλαβαίνει τον Κουέντιν Ταραντίνο...

Tarantino Paul Thomas Anderson 607

«Εντελώς ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνό μου και άκουσα από την άλλη άκρη της γραμμής "Γεια, είμαι ο Πολ Τόμας Αντερσον, είχαμε γνωριστεί μια φορά στο παρελθόν αλλά μπορεί και να μην το θυμάσαι.." Και άρχισε να μου λέει ότι τα media μάς βάζουν σε αντιπαράθεση γιατί εγώ είχα κάνει το "Pulp Fiction" κι εκείνος το "Boogie Nights" και καλό θα ήταν να γνωριστούμε και να τελειώνουμε με αυτή την αμηχανία. Και γνωριστήκαμε και είμαστε φίλοι από τότε...»

Μιλώντας για το «Boogie Nights», ο Ταραντίνο ομολόγησε ότι, ναι μεν του αρέσει πάρα πολύ, αλλά από την άλλη του βρίσκει ένα σημαντικό λάθος που τον πετάει έξω: τον χαρακτήρα του Μπαρτ Ρέινολοντς. Ή μάλλον, το κάστινγκ του Μπαρτ Ρέινολντς για το χαρακτήρα του σκηνοθέτη πορνό.

Διαβάστε κι αυτό: Ο Πολ Τόμας Αντερσον & ο Κουέντιν Ταραντίνο είδαν μαζί το «The Other Side of the Wind» του Ορσον Γουελς

Boogie Nights 607

Και εδώ είναι που ξυπνάει το (τόσο διασκεδαστικό) geek μέσα του κι αρχίζει τις αναφορικές λεπτομέρειες:

«Μην με παρεξηγήσετε - πιστεύω ότι ο Μπαρτ Ρέινολοντς δίνει μία εξαιρετική ερμηνεία στην ταινία. Αλλά, το έχω συζητήσει και με τον Πολ, θεωρώ το κάστινγκ λάθος. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Πολ βασίζει τον χαρακτήρα του «Τζακ Χόρνερ» στον Τζέραρντ Νταμιάνο, τον σκηνοθέτη του «Deep Throat» («Βαθύ Λαρύγγι»). Ο Μπαρτ Ρέινολντς δεν μοιάζει σε τίποτα με τον Νταμιάνο, ο οποίος είχε ένα πολύ συγκεκριμένο look. Προσπαθώντας να τον κάνει σαν τον Νταμιάνο, έπεσε έξω...»

«Αλλά δεν είναι η εξωτερική εμφάνιση το λάθος, όσο μια ατάκα που τον βάζει να πει. Οταν ο Τζακ Χόρνερ γυρίζει την αστυνομική τσόντα του λέει "αυτή είναι η καλύτερη δουλειά μου". Είναι μία φτηνή ατάκα. Γιατί είναι προφανές ότι δεν είναι η καλύτερη δουλειά του, δεν είναι καν καλή δουλειά. Ο Πολ δεν έχει δει τόσες τσόντες όσο εγώ, που δούλευα σε τσοντοσινεμά. Δε θα έλεγε ποτέ ένας σκηνοθέτης κάτι τέτοιο. Και σίγουρα δε θα έλεγε ο Τζέραρντ Νταμιάνο κάτι τέτοιο...»

«Δεν θάβω τον Πολ, του τα έχω πει και του ίδιου...»

Geek alert, over.

Διαβάστε περισσότερα: