Buzz

Ο Πολ Τόμας Αντερσον, ο Κουέντιν Ταραντίνο κι ο Ράιαν Τζόνσον είδαν μαζί το «The Other Side of the Wind» του Ορσον Γουελς

στα 10

Η πρώτη, κλειστή προβολή της ημιτελούς ταινία του Ορσον Γουελς που ολοκλήρωσε το Netflix, δεν θα μπορούσε να ευχηθεί καλύτερο κοινό.

Ο Πολ Τόμας Αντερσον, ο Κουέντιν Ταραντίνο κι ο Ράιαν Τζόνσον είδαν μαζί το «The Other Side of the Wind» του Ορσον Γουελς

Το «The Other Side of the Wind», η τελευταία και ημιτελής ταινία του Ορσον Γουελς, ετοιμάζεται για τη γνωριμία της με το κοινό, τριάντα πέντε χρόνια μετά το θάνατό του και σαράντα δύο χρόνια από τα πρώτα της γυρίσματα.

Δείτε ακόμη: Τα εναλλακτικά πόστερ του «Phantom Thread» είναι μικρά έργα τέχνης

Πέρσι μόλις το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα για την ταινία, έκανε crowdfunding και, με παραγωγούς τους Φρανκ Μάρσαλ και Φίλιπ Γιαν Ρίμζα, ξεκίνησε την αποπεράτωσή της, με τον οσκαρικό μοντέρ Μπομπ Μουρόφσκι και τον ηχολήπτη Σκοτ Μίλαν να πιάνουν γρήγορα δουλειά. Την επίβλεψη της ολοκλήρωσης της ταινίας είχε ο Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, όπως τού είχε ανατεθεί από τον ίδιο τον Ορσον Γουελς σε περίπτωση που δεν προλάβαινε ο ίδιος να την τελειώσει.

Διαβάστε ακόμη: Οταν ο Ορσον Γουέλς χρειάστηκε το Netflix

the other side of the wind 607

Η ταινία προβλέπεται να κάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Καννών τον Μάιο, αλλά το Netflix έκανε μια πρώτη, εξαιρετικά κλειστή προβολή, για λίγους και εκλεκτούς. Οπως φαίνεται στη φωτογραφία που πόσταρε ο Ρίμζα, στη μικρή αίθουσα βρέθηκαν ο Πολ Τόμας Αντερσον, ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο Ράιαν Τζόνσον, ο Ντάνι Χιούστον, γιος, άλλωστε, του Τζον Χιούστον που παίζει ως ηθοποιός στην ταινία, ο Κρίσπιν Γκλόβερ, ο Πίτερ Μπογκντάνοβιτς πίσω δεξιά. Κανένα σχόλιο για την ταινία δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά αναμονή λίγους μήνες ακόμα για τη συνάντηση μ' ένα χαμένο θησαυρό.

Διαβάστε ακόμη: