Buzz

Ο Πολ Τόμας Αντερσον θεωρεί το «Phantom Thread» τη δική του «Ρεβέκκα»

στα 10

Ιστορία εμμονής μοιάζει να είναι το «Phantom Thread», όπως ανέλυσε ο Πολ Τόμας Αντερσον στους λίγους τυχερούς που είδαν την ταινία σε previews.

Ο Πολ Τόμας Αντερσον θεωρεί το «Phantom Thread» τη δική του «Ρεβέκκα»

Ως τον Φεβρουάριο θα περιμένουμε για τη νέα ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον, το εστέτ και γεμάτο υπόγεια πάθη «Phantom Thread». Ωστόσο, η ταινία έκανε ήδη τα προαναγγελθέντα previews της στην Αμερική κι ο Πολ Τόμας Αντερσον ήταν εκεί, για να δώσει λίγα περισσότερα, γοητευτικά στοιχεία για τη σύλληψη της ταινίας.

Το «Phantom Thread» παρακολουθεί τον Ρέινολντς Γούντκοκ (ενσαρκώνει ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις στον φημολογούμενα τελευταίο ρόλο της καριέρας του), έναν περιζήτητο σχεδιαστή μόδας στο Λονδίνο του '50, ο οποίος βλέπει τον κόσμο του ν' αναποδογυρίζεται όταν εμφανίζεται η Αλμα (η Βίκι Κριπς του «Hanna»), μια πρακτική και δυναμική γυναίκα που δεν αρκείται να παίζει το ρόλο της μούσας αυτής της αλάνθαστης μεγαλοφυΐας. Ευγενής και πληθωρικός, ο Ρέινολντς δουλεύει ασταμάτητα στο πολυτελές σπίτι του, περικυκλωμένος από μοδίστρες και τη βοηθό και αδελφή του Σίριλ (Λέσλι Μάνβιλ), ξεδιπλώνοντας το πάθος του για την τέχνη που του έμαθε η μητέρα του. Αλλά στο πρόσωπο της Αλμα βρίσκει τη συναισθηματική πρόκληση που δεν είχε προβλέψει.

Δείτε ακόμη: Μμμ. Το νέο teaser του «Phantom Thread» είναι σαν καλό σεξ χωρίς λόγια

Phantom Thread Poster 607

Οπως αναφέρει το Variety, ο Πολ Τόμας Αντερσον παρουσίασε την ταινία σ' ένα από τα previews, λέγοντας ειρωνικά: «Είμαι ένας γαμωσκηνοθέτης. Δεν έχω ιδέα τι σημαίνει εμμονή!» Αλλά η εμμονή, ακριβώς, μοιάζει να βρίσκεται στο κέντρο της ταινίας του, μάλιστα ο Πολ Τόμας Αντερσον εξήγησε ότι η άμεση αναφορά του ήταν δύο ταινίες του Αλφρεντ Χίτσκοκ, η «Ρεβέκκα» και το «Vertigo» και η κοινή κεντρική ιδέα ενός πλήθους ανθρώπων που υποτάσσονται στο όραμα ενός «ανώτερου πνεύματος».

Η Λέσλι Μάνβιλ εξήγησε ότι «η άφιξη της Αλμα είναι γλυκόπικρη, γιατί η Σίριλ έχει δει γυναίκες να μπαίνουν και να βγαίνουν από τη ζωή του αδελφού της. Η Σίριλ, μ' έναν τρόπο μητρικό, έχει αναγκαστεί να σκουπίσει τα σπασμένα της αισθηματικής ζωής του Ρέινολντς και νιώθει ότι έχει έρθει η ώρα ο αδελφός της να αποκτήσει μία πραγματική σχέση με μια γυναίκα.»

phantom thread 607

«Είναι σπουδαίο να έχεις μια αναστάτωση, μια διαταραχή,» προσέθεσε ο Πολ Τόμας Αντερσον. «Σ' αυτή την ταινία είναι ο έρωτας, άρα ο έρωτας είναι διαταραχή; Δεν ξέρω. Ο ήρωας έχει μια ατάκα, "Ενας σπίτι που δεν αλλάζει, είναι ένα νεκρό σπίτι". Οπότε μάλλον αυτό το σπίτι πλησιάζει το θάνατο πιο γρήγορα απ' όσο θα έπρεπε, ώσπου να μπει μέσα κάτι καινούριο και να του ξαναδώσει ζωή.»

Δείτε παρακάτω το trailer και το teaser του «Phantom Thread» που, στην Ελλάδα, βγαίνει στις αίθουσες την 1η Φεβρουαρίου, από τη UIP.



Διαβάστε ακόμη