Buzz

Ασχημα νέα: Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις εγκαταλείπει την ηθοποιία

στα 10

Ο ρόλος του στην επόμενη ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον «Phantom Thread», θα είναι ο τελευταίος του.

Ασχημα νέα: Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις εγκαταλείπει την ηθοποιία

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια τον βλέπαμε όλο και πιο σπάνια στην οθόνη αλλά και στη σκηνή καθώς ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δεν έδειχνε να απολαμβάνει πλέον το επάγγελμα του σταρ που συχνά πάει μαζί με αυτό του ηθοποιού -ειδικά ενός ηθοποιού που έχει κερδίσει τρία Οσκαρ.

Και κάπως έτσι η ανακοίνωσή του ότι το «Phantom Thread», όπως είναι ο προσωρινός (;) τίτλος της καινούριας ταινίας του Πολ Τόμας Αντερσον, θα είναι ο τελευταίος του, ακόμη κι αν προξενεί λύπη, μάλλον δεν προξενεί ιδιαίτερη έκπληξη.

Δείτε ακόμη: H νέα ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις ξεκίνησε γυρίσματα

Τα τελευταία χρόνια ο Λιούις έμοιαζε να απολαμβάνει περισσότερο την ζωή του εκτός του σινεμά κάνοντας μεγάλα διαλείμματα ανάμεσα σε κάθε ρόλο του για να περάσει χρόνο μαζί με την οικογένειά του στην φάρμα του στο Γουίκλοου έξω από το Δουβλίνο, ή να ασχοληθεί με εντελώς διαφορετικά πράγματα όπως το να μάθει την τέχνη του πελεκητή πέτρας, ή του τσαγκάρη όπως έκανε στην δεκαετία του 90 δίπλα στον διάσημο Ιταλό παπουτσή Στέφανο Μπέμερ.

daniel day lewis 607

Μιλώντας στην Guardian το 2008 o ηθοποιός έλεγε για αυτές τις τις περιόδους μακριά από την επίσημη δουλειά του: «Η ζωή μου μακριά από τις ταινίες είναι μια ζωή η οποία μου επιτρέπει να εξερευνώ την περιέργειά μου με την ίδια θέρμη που το κάνω κι όταν δουλεύω. Οταν απέχω από την εργασία μου το κάνω με μια απόλυτα θετική αίσθηση. Μου έμοιαζε πάντα φυσικό ότι αυτές οι απουσίες μου θα με βοηθούσαν με τον τρόπο τους να γίνω καλύτερος στην δουλειά μου».

daniel day lewis  my left foot 607 To Αριστερό μου Πόδι

Ομως αυτή τη φορά δεν πρόκειται για ένα ακόμη διάλειμμα αφού η ανακοίνωσή του, δεν αφήνει περιθώριά αμφισβήτησης, εφόσον δηλώνει ξεκάθαρα: «Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δεν θα δουλεύει πια ως ηθοποιός. Είναι βαθιά ευγνώμων σε όλους τους συνεργάτες του και το κοινό του όλα αυτά τα χρόνια. Πρόκειται για μια ιδιωτική υπόθεση και ούτε αυτός ούτε οι εκπρόσωποί του θα κάνουν κάποιο άλλο σχόλιο πάνω στο θέμα».

daniel day lewis lincoln 607 Λίνκολν

Ναι, τα νέα δεν μπορούν παρά να σε λυπήσουν αφού πολύ απλά ο Ντάνιελ Ντεί Λιούις είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς που πέρασαν ποτέ από την οθόνη και τα τρία Οσκαρ του για το «Αριστερό μου Πόδι», το «Θα Χυθεί Αίμα» και το «Λίνκολν» δεν αποτελούν παρά μια μικρή μόνο υπενθύμιση του ταλέντου και της γκάμας του, αλλά από την άλλη δεν μπορείς παρά να αναγνωρίσεις την αποφασιστικότητα και την σιγουριά ενός ανθρώπου ακόμη και σε μια τόσο μεγάλη στιγμή. Αφού μια αξιοπρεπής έξοδος μερικές φορές είναι εξίσου σημαντική με μια σπουδαία καριέρα.

Δείτε ακόμη: