Buzz

Το mashup του «Pulp Fiction» με την κατάθεση του Μπρετ Κάβανο είναι το βίντεο που πρέπει να δεις σήμερα

στα 10

Δια χειρός των Μπεν και Τζος Σάφντι, ναι των δημιουργών του «Good Time», ένα πανεξυπνο μοντάζ της διάσημης σκηνής του Σάμιουελ Τζάκσον από το «Pulp Fiction» και της πρόσφατης μαραθώνιας συνέλευσης στην αμερικανική Γερουσία, κάνει το πιο καυστικό κι εύστοχο σχόλιο για τον δικαστή Μπρετ Κάβανο. Απολαύστε το.

Το mashup του «Pulp Fiction» με την κατάθεση του Μπρετ Κάβανο είναι το βίντεο που πρέπει να δεις σήμερα

Το εκρηκτικό δίδυμο των πολυτάλαντων αδελφών Σάφντι που μάς χάρισε πέρσι το «Good Time», με την ερμηνεία-έκπληξη του Ρόμπερτ Πάτινσον, κρύβεται πίσω από το viral video που έχει ξετρελάνει τα social media το τελευταίο 24ωρο.

Δεν ξέρουμε πόσο παρακολουθείτε την αμερικανική πολιτική σκηνή, αλλά το αν θα πάρει το χρίσμα ο προτεινόμενος των Ρεπουμπλικάνων, Μπρετ Κάβανο, για το ανώτατο αξίωμα (ισόβια δικαστής του Αρείου Πάγου) έχει εξελιχθεί σε θρίλερ. Πέρα από το κατά πόσο θα επηρέαζε μία τέτοια σκληροπυρηνική επιλογή την αμερικανική νομοθεσία (αμετακίνητα αντίθετος σε θέματα που αφορούν γυναίκες, ομοφυλόφιλους, μετανάστες, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες - ξεκάθαρα ακροδεξιά ατζέντα), η κατηγορία ότι ο υποψήφιος για μια τέτοια ανώτατη θέση έχει υπάρξει ένα γυμνασιόπαιδο/κολλεγιόπαιδο ανάρμοστης συμπεριφοράς (επιθετικός και βίαιος όταν μεθούσε), που σε τρεις (γνωστές) περιπτώσεις επιτέθηκε και σεξουαλικά κακοποίησε συμμαθήτριές του, έχει ξεσηκώσει θύελλες στη Γερουσία των Η.Π.Α που καλείται να ψηφίσει υπέρ ή κατά της υποψηφιότητάς του.

brett kavanaugh 607 2

brett kavanaugh 607 1

Πριν από λίγες μέρες, η δημόσια (μεταδόθηκε ζωντανά από όλα τα κανάλια και τις ψηφιακές πλατφόρμες - την παρακολουθούσαν οι πολίτες στα σπίτια, στα γραφεία, τις καφετέριες ακόμα και μέσα στις οθόνες των αεροπλάνων κατά τη διάρκεια πτήσεων εσωτερικού!) κατάθεση στη Γερουσία της Δρ. Κριστίν Μπλέσι Φορντ, της γυναίκας που πρώτη κατήγγειλε την προσωπική της τραυματική εμπειρία στα χέρια του σημερινού δικαστή, όταν ήταν 17 ετών, καθώς και η μετέπειτα αντίστοιχη του Κάβανο, αλλά και οι ερωτήσεις που έγιναν και στους δύο από τους Γερουσιαστές των δύο κομμάτων έφτασαν τον μαραθώνιο των 8 ωρών και έγραψαν (ντροπιαστική) Ιστορία. Γιατί, μία αίθουσα των ανώτατων πολιτικών οργάνων της χώρας, μία αίθουσα γεμάτη από λευκούς μεσήλικες άντρες (με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις) έμοιαζε πασιφανώς ότι, πέρα από τα πολιτικά παιχνίδια, δεν ενδιαφερόταν για καμία ουσία: «μάς ενδιαφέρει στ' αλήθεια αν ένας άντρας στα 17 και 19 του, μεθούσε στα σχολικά πάρτι, ακινητοποιούσε συμμαθήτριές του μαζί με τους φίλους του και τις χούφτωνε, τις εξευτέλιζε, τις έγδυνε;». Γιατί όταν έχεις Πρόεδρο της Αμερικής κάποιον που παρόλη τη grab them by the p... χυδαιότητά του κέρδισε στις εκλογές με τη δικαιολογία «τα αγόρια είναι πάντα αγόρια και μιλάνε με γλώσσα αποδυτηρίων» δεν χρειάζεται καν να κρύψεις το πόσο δεν σε νοιάζει κανένα #metoo.

Pulp Fiction Big Khuna scene 607

Προσοχή: Ο Σάμιουελ Τζάκσον θυμάται όλο το εδάφιο του «Pulp Fiction» (και δε διστάζει να σας το απαγγείλει!)

Οι Δημοκρατικοί (όχι όλοι αθώοι κι αυτοί) στήριζαν την Δρ. Φορντ στην κατάθεσή της, οι Ρεπουμπλικάνοι σπαταλούσαν το 5λεπτο που είχαν για ερωτήσεις δίνοντας πύρινους λόγους υπεράσπισης του Κάβανο - «της ακεραιότητας, των σπουδών, της χριστιανοσύνης του»- και μάλιστα του ζητούσαν και συγγνώμη που περνούσε αυτή τη διαδικασία.

Για αυτό και του χρειαζόταν ένας Σάμιουελ Τζάκσον. Ενας μαδαφάκα «Τζουλς» που θα του τρίξει τα δόντια και δε θα χάψει την περφόρμανς του άσπιλου οικογενειάρχη και αθώου κολλεγιόπαιδου «που απλά του άρεσε η μπύρα» (ψάξτε και την εμφάνιση του Ματ Ντέιμον στο πρόσφατο Saturday Night Live). Οι Μπεν και Τζος Σάφντι επέλεξαν τις ιδανικές ατάκες από την κουβέντα/κήρυγμα που προηγήθηκε της εκτέλεσης των πονηρών κολλεγιόπαιδων (στη διάσημη Βig Kahuna σκηνή του «Pulp Fiction») και τις αντίστοιχες σκηνές από την κατάθεση του Κάβανο και δημιούργησαν ένα mashup βίντεο που έγινε φυσικά viral (με ένα σημερινό μέιλ οι σκηνοθέτες δίνουν credit στον παραγωγό τους, Οσκαρ Μπόισον, για το μοντάζ του βίντεο).

Να προσθέσουμε ότι μέσω twitter κι ο ίδιος ο Τζάκσον έδωσε την έγκρισή του για το βίντεο: «Παρόλο που δεν υπάρχει τίποτα αστείο σχετικά με αυτόν τον ψεύτη μλκα, το βίντεο, ναι, είναι πολύ αστείο...» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό, κάνοντας το share.

«Check out the BIG BRAIN on Brett» λοιπόν, πατώντας το play.

.

Διαβάστε και δείτε ακόμα: