Buzz

Προσοχή: ο Σάμιουελ Τζάκσον θυμάται όλο το εδάφιο του «Pulp Fiction» (και δε διστάζει να σας το απαγγείλει!)

στα 10

Σάμιουελ Τζάκσον: the baddest mother f*@#er. Τελεία. Δείτε τον να θυμάται (ακόμα και σήμερα!) απέξω και να απαγγέλει το διαβόητο εδάφιο 25:17 του Βιβλίου Ιεζεκιήλ της Αγίας Γραφής.

Προσοχή: ο Σάμιουελ Τζάκσον θυμάται όλο το εδάφιο του «Pulp Fiction» (και δε διστάζει να σας το απαγγείλει!)

Είτε μιλώντας για μπέργκερς, είτε για τη σημασία ενός μασάζ στα πόδια, ο μαύρος άγγελος του θανάτου με την μπριγιαντιναρισμένη άφρο κόμη και το δολοφονικό βλέμμα μπορούσε να σε πείσει για οτιδήποτε. Και να σου κόψει την ανάσα. Ειδικά αν άρχιζε να απαγγέλει το εδάφιο 25:17 του Βιβλίου Ιεζεκιήλ της Αγίας Γραφής. Τότε ήξερες ότι δεν υπήρχε σωτηρία.

«Το μονοπάτι των ενάρετων ανθρώπων περιστοιχίζεται απ' όλες τις μεριές από τις αδικίες των εγωιστών και την τυραννία των σατανικών ανθρώπων. Ευλογημένος είναι αυτός, που στο όνομα της φιλανθρωπίας και της καλής θελήσεως, οδηγεί τους αδύναμους ανάμεσα από την κοιλάδα του σκότους, γιατί είναι πραγματικά ο φύλακας του αδερφού του και ο ευρετής χαμένων παιδιών. Και θα κεραυνοβολήσω αυτούς με μεγάλη εκδικητικότητα και μανιώδη θυμό αυτούς που επιχειρούν να δηλητηριάσουν και να καταστρέψουν τα αδέρφια Μου! Και θα ξέρεις ότι το όνομά Μου, είναι Κύριος όταν θα στρέψω την εκδικητικότητα Μου πάνω σ' αυτούς!»

1

Κι όλα αυτά μπορεί να συνέβαιναν στο «Pulp Fiction» του Κουέντιν Ταραντίνο, το οποίο πριν από ένα μήνα γιόρτασε την 20η του επέτειο από την πρεμιέρα και το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, όμως κανείς δεν μπορεί (και ούτε θέλει) να τα ξεχάσει. Ο χαρακτήρας του πληρωμένου δολοφόνου Tζουλς Γουίνφιλντ έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία κι ο Σάμιουελ Τζάκσον κέρδισε την cult αθανασία του.

Φαίνεται όμως ότι δεν είμαστε μόνο εμείς που αγαπήσαμε τόσο πολύ αυτή την ταινία. Εχει μείνει σημαντική και για τους ίδιους τους ηθοποιούς. Λίγες μέρες πριν, σε εμφάνισή του στο βρετανικό τηλεοπτικό talk show «The Graham Norton Show», ο Σάμιουελ Τζάκσον το απέδειξε. Οταν ο παρουσιαστής τον προκάλεσε αν θυμάται το απόσπασμα της Βίβλου που συνδέθηκε ανεξίτηλα με τον Pulp Fiction ήρωά του, ο Τζάκσον κεραυνοβόλησε την κάμερα με το άγριο βλέμμα του, τα φώτα χαμήλωσαν και άρχισε να απαγγέλει με βαθιά, απειλητική φωνή....


Περισσότερο «Pulp Fiction:»