Buzz

Μαγειρέψτε μαζί μας: Πώς να φτιάξετε το «Big Kahuna Burger» από το Pulp Fiction

στα 10

Η σκηνή από το «Pulp Fiction» είναι πλέον θρυλική. Ποια όμως είναι η γεύση και πώς μπορείτε να φτιάξετε, εύκολα κι απλά, ένα Big Kahuna Burger - όπως αυτό που απολαμβάνει, σαδιστικά, ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον; Δείτε το βίντεο με τη συνταγή και τις οδηγίες...

Μαγειρέψτε μαζί μας: Πώς να φτιάξετε το «Big Kahuna Burger» από το Pulp Fiction

Οι die-hard φανατικοί του Ταραντίνο δεν χρειάζονται διευκρινήσεις: όλοι γνωρίζουν το Big Kahuna Burger. Για τους υπόλοιπους απλά να θυμίσουμε ότι πρόκειται για μία φιξιόν (τουλάχιστον όταν ο Κουέντιν έγραψε το σενάριο, γιατί μετέπεια ξεπήδησαν εστιατόρια με το αυτό το όνομα, ως σαφή αναφορά στην ταινία) αλυσίδα fast food, από την οποία προμηθεύεται ο νεαρός Μπρετ το τελευταίο του γεύμα. Χωρίς να το ξέρει.

Την όρεξη του κολλεγιόπαιδου (τον οποίο ερμήνευε ο Φρανκ Γουάλεϊ) διακόπτει η επίσκεψη των πληρωμένων δολοφόνων Tζουλς (Σάμιουελ Τζάκσον) και Βίνσεντ (Τζον Τραβόλτα), οι οποίοι έχουν έρθει για να τιμωρήσουν, εκ μέρους του αφεντικού τους, τους αφελείς νεαρούς συγκάτοικους που νόμιζαν ότι μπορούσαν να εξαπατήσουν έναν γκάνγκστερ σαν τον Μαρσέλους Γουάλας.

Προσοχή: Ο Σάμιουελ Τζάκσον θυμάται όλο το εδάφιο του «Pulp Fiction» (και δε διστάζει να σας το απαγγείλει!)

Pulp Fiction Big Khuna scene 607

Λίγο πριν του απαγγείλει το εδάφιο 25:17 του Βιβλίου Ιεζεκιήλ και (σόρι για το spoiler, αλλά αν δεν έχετε δει το «Pulp Fiction» τι κάνετε;) τον εκτελέσει εν ψυχρώ, ο Τζουλς, κλέβει μία μπουκιά από το μπέργκερ του και λέει την ατάκα: «Μπέργκερς: το θεμέλιο ενός θρεπτικού πρωινού!»

Pulp Fiction Big Kahuna GIF

Να σημειώσουμε ότι ο Ταραντίνο αναφέρεται στο Big Kahuna και σε άλλες ταινίες του: «Reservoir Dogs», «From Dusk Till Dawn», «Four Rooms», «Death Proof».

Aπολαύστε την αποκλειστικότητα του Flix To Flix στα γενέθλια του «Pulp Fiction» στις Κάννες: Κουέντιν, Ούμα, Τραβόλτα και πίτσες στην άμμο!

Καιρός είναι λοιπόν να διαρρεύσει η συνταγή για το πώς μπορούμε να δοκιμάσουμε κι εμείς ένα μπέργκερ από τη Χαβάη - και καθώς κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, να το φτιάξουμε στο σπίτι μας.

Δείτε το βίντεο:

.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα: