Buzz

Στο «People» του Παύλου Ιορδανόπουλου οι άνθρωποι είμαστε οι ιστορίες που λέμε

στα 10

Μια από τις πιο ιδιαίτερες ελληνικές ταινίες της χρονιάς κάνει την πρώτη της προβολή στην Αθήνα, την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 22:30 στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο.

Στο «People» του Παύλου Ιορδανόπουλου οι άνθρωποι είμαστε οι ιστορίες που λέμε

Δωδεκα talking heads που βρίσκονται μπροστά από μια κάμερα χωρίς προφανή (κοινό) σκοπό. Δεν βρίσκονται εκεί ούτε για να τεκμηριώσουν κάτι, ούτε για να συμπληρώσουν τα κομμάτια μιας (ίδιας) ιστορίας. Λένε ο καθένας τη δική του ιστορία και μετά χάνονται. Τίποτα δεν τους ενώνει, εκτός από την ίδια συνθήκη γυρίσματος. Τίποτα δεν ενώνει τις ιστορίες τους εκτός από το γεγονός πως εκτυλίσσονται όλες κάπου στο σήμερα, κάπου στην Ελλάδα, κάπου στο περιθώριο ενός βιώματος και της ανάμνησής του.

Αυτό είναι το «People» που εμφανίστηκε αθόρυβα στο περασμένο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για να μας συστηθεί ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που είδαμε τελευταία στο ελληνικό σινεμά, πρώτη σκηνοθετική δουλειά ενός εξαιρετικού ηθοποιού (του Παύλου Ιορδανόπουλου) που με σχήμα γνωστό αποφάσισε να μιλήσει για το άγνωστο τώρα μιας γενιάς και μιας χώρας με τρόπο αφοπλιστικό, συγκινητικό, άμεσο.

Δείτε το «People» στην πρώτη προβολή του στην Αθήνα, την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 22:30, στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο, παρουσία των συντελεστών του.

People 607

People 607

People 607

«Το "People" είναι ένα τεράστιο πείραμα και ταυτόχρονα μια δυνατή κραυγή αγωνίας, απόγνωσης και ύπαρξης. Στην σύγχρονη πραγματικότητα που βιώνουμε συχνά θέλουμε να αντιδράσουμε και να ακουστούμε. Το πρότζεκτ αυτό, λοιπόν, έδωσε την ευκαιρία σε ένα μικρό και μερικώς αντιπροσωπευτικό κομμάτι καθημερινών ανθρώπων όχι μόνο να δημιουργήσουν τέχνη, αλλά και να επικοινωνήσουν μέσα από την μεγάλη οθόνη τις σκέψεις, τις αγωνίες και την δημιουργικότητα τους», εξηγούν στο Flix ο σκηνοθέτης του «People» και οι (πολλοί) δημιουργοί του. «

Πρόκειται για μία πρωτότυπη προσπάθεια. Δεκάδες άνθρωποι συμμετείχαν στα τρίμηνα ελεύθερα και δωρεάν σεμινάρια υποκριτικής υπό την καθοδήγηση του ηθοποιού Παύλου Ιορδανόπουλου και υπό την οργάνωση του παραγωγού Μάνου Μανουσέλη. Μετά το πέρας των σεμιναρίων όλοι οι συμμετέχοντες είχαν πλάσει τον δικό τους χαρακτήρα με το δικό του ξεχωριστό παρελθόν, τις σκέψεις, τις αναμνήσεις και τα πάθη του. Τα σημαίνοντα συμβάντα της ζωής των χαρακτήρων τα αφηγούνται οι συμμετέχοντες (ηθοποιοί πλέον!) τελικά στην κάμερα».

Διαβάστε αναλυτικά: To «People» δεν είναι μια... συνηθισμένη ελληνική ταινία

People 607